کد خبر: ۳۰۵۶۷
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۵ - ۲۷ مهر ۱۳۹۵ 18 October 2016
از سوی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور صورت گرفت؛

الزام معاونت‌های استانداری در اجرای شناسنامه فنی ساختمان

سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در نامه‌ای اجرای شناسنامه فنی ساختمان و دستورالعمل آن را به معاونت‌های امور عمرانی استانداری‌ها ابلاغ کرد. پیش‌تر، وزیر راه و شهرسازی، جزئیات وظایف شهرداری‌ها و مهندسان را در دستورالعمل ۸ ماده‌ای ابلاغ کرده بود.
 در راستای ساماندهی و نظام بخشی به موضوع نحوه پیش فروش ساختمان و تقسیم کار بین دستگاه‌ها و نهادهای مسئول در این زمینه، در سال ۱۳۸۹ قانون پیش فروش ساختمان مشتمل بر ۲۵ ماده و چهار تبصره به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.

در اجرای ماده (۲۲)  قانون مذکور که اشاره می‌دارد: «شهرداری‌ها مکلفند هنگام صدور پروانه ساختمان برای هر واحد نیز شناسنامه فنی مستقل با ذکر مشخصات کامل و ملحقات و سایر حقوق با شماره مسلسل صادر و به متقاضی تسلیم نمایند» و به استناد بند (د) ماده (۱) آئین‌نامه اجرایی آن قانون مصوب سال ۱۳۹۳، پس از برگزاری جلسات هم‌اندیشی و هماهنگی‌های به عمل آمده با وزارت راه وشهرسازی؛ «شناسنامه فنی ساختمان و دستورالعمل صدور آن» برای ابلاغ به شهرداری ها و سایر واحدهای تابعه در استان ها  از سوی معاونت امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور به معاونتهای امور عمرانی استانداری ها ابلاغ شد.

 شهرداری‌ها و سایر مراجع قانونی صدور پروانه ساختمان، مکلفند در هنگام صدور پروانه و برای هر واحد، شناسنامه فنی مستقل مطابق با این الگو، تکمیل و پس از تأیید مهندس ناظر به متقاضی تسلیم نمایند.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری های کشور، این شناسنامه از چهار بخش «اطلاعات عمومی ساختمان»، «مشخصات کلی معماری»، «مشخصات کلی سازه» و «مشخصات کلی تاسیسات» تشکیل شده است.

گفتنی است، دکتر عباس‌آخوندی وزیر راه و شهرسازی، 23 شهریورماه در با انتشار نامه‌ای در روزنامه رسمی کشور، دستورالعمل صدور شناسنامه فنی ساختمان را در اجرای ماده ۲۲ قانون پیش‌فروش ساختمان مصوب سال ۸۹ و قسمت بند «د» ماده یک آیین‌نامه اجرایی همان قانون (قانون پیش فروش ساختمان) برای امکان انجام قرارداد پیش‌فروش در 8 بند ابلاغ کرد. 

 این دستورالعمل که در ۸ ماده تصویب و ابلاغ شده شامل موارد زیر است:

ماده۱- شكل و محتوا شناسنانه فنی ساختمان به‌شرح پیوست این دستورالعمل می‌باشد.

ماده۲- شهرداری‌ هر شهر و سایر مراجع قانونی صدور پروانه ساختمان، شناسنامه فنی ساختمان را برای هر واحد جداگانه صادر می‌كند و برای آن‌ها علاوه بر شماره ثبت دبیرخانه و تاریخ صدور، شماره مسلسل اختصاص می‌دهد.

ماده ۳- شهرداری‌ و سایر مراجع قانونی صدور پروانه ساختمان، شناسنامه فنی ساختمان را هنگام صدور پروانه ساختمان صادر می‌كند و نسخه دوم آن را نگهداری می‌نماید.

ماده ۴- شهرداری‌ و سایر مراجع قانونی صدور پروانه ساختمان، ‌تمام وظایف و الزاماتی را كه براساس شناسنامه فنی ساختمان برعهده متقاضی می‌باشد، به متقاضی اعلام و امضا وی را مبنی بر اطلاع از آن اخذ می‌كند.

ماده ۵- مهندسان طراح معمار و عمران مكلفند در زمان طراحی، حسب مورد اطلاعات مربوط به جداول شناسنامه فنی ساختمان را در نقشه‌های مربوط درج كنند. واحدها، پاركینگ‌ها  و انباری‌ها باید به‌طور یكسان در كلیه نقشه‌ها شماره‌گذاری شود.

ماده ۶- مهندسان ناظر هماهنگ‌كننده مكلفند اطلاعات مندرج در شناسنامه فنی ساختمان را با پروانه ساختمان و نقشه‌های مصوبه ضمیمه آن تطبیق داده و آن را مهر و امضا نمایند.

ماده ۷- شهرداری‌ها و سایر مراجع قانونی صدور پروانه ساختمان موظفند در صورت درخواست متقاضی اعم از پیش‌فروشنده  و پیش‌خریدار تصویر مصدق پروانه ساخمان و نقشه‌های مصوب را به متقاضی شناسنامه فنی ساختمان تحویل دهد.

ماده ۸- صدور تاییدیه‌های مندرج در قانون پیش‌فروش ساختمان از جمله تایید شناسنامه فنی ساختمان جز وظایف نظارتی مهندسان ناظر بوده و مهندسان ناظر و شهرداری‌ها و سایر مراجع قانونی صدور پروانه ساختمان مجاز به اخذ هیچ‌گونه مبلغی تحت هر عنوان بایت هزینه صدور این تاییده‌ها و صدور شناسنامه فنی ساختمان نمی‌باشند.

اين دستورالعمل در تاريخ ۱۳۹۵/۰۶/۲۱ تصويب و ابلاغ شد.