کد خبر: ۳۴۱۳۲
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۰ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۵ 16 March 2017

عوامل انباشت «خانه خالی» در بازار مسکن

در بازار مسکن روی کاغذ مازاد عرضه وجود دارد اما نه سمت تقاضا می تواند نیاز خود را تامین کند و نه قیمت ها کاهش پیدا می کند. این وضعیت موجب شده تا رکود بازار مسکن با گذشت چهار سال همچنان پابرجا بماند و نشانه هایی هم که از ورود به فاز پیش رونق مشاهده می شود نتوانند به قدر کافی قدرت گرفته و دوران رونق بازار مسکن را آغاز کنند.
وزیر راه و شهرسازی افزایش تعداد خانه‌های خالی از یک میلیون و 600 هزار واحد در سال 90 به بیش از 2 میلیون و 500 هزار واحد در سال 95 را محصول سوداگری در بازار مسکن اعلام کرد.

 عباس آخوندی گفت: در شرایطی که به ازای 24 میلیون خانوار ایرانی هم اکنون 25 میلیون واحد مسکونی وجود دارد، اما آمارها حاکی است 25 درصد خانه‌های ساخته شده خالی بوده و عملا مورد سکونت قرار نگرفته‌اند.

آخوندی خاطرنشان کرد: بیش از 50 درصد پروانه‌های ساختمانی صادر شده طی 5 سال اخیر در نیمه شمالی شهر تهران بوده است و اهداف سوداگرانه در پشت این ساخت‌و‌سازها کاملا مشهود است.همچنین در کنار این ارقام در اطراف تهران و شهرهای جدید 240 هزار واحد مسکن مهر هم ساخته شده یا در حال ساخت است که همگی بیانگر پیچیدگی شرایط وضعیت در حوزه مسکن و شهرسازی کشور است.

وی افزود:این موضوع نشان دهنده یک سوء عملکرد جدی در نظام اقتصاد ایران است که طی 10 سال اخیر به شدت تشدید شده است و مشخص می‌کند که چگونه سوداگران در دهه گذشته در غیاب یک دولت کارآمد و شهرداری پایبند به قانون و نظام بانکی منضبط این پول‌ها را از بانک‌ها گرفته و به ساخت و سازهای سوداگرانه پرداخته‌اند.

وزیر راه وشهرسازی گفت: طبق آمار سال ۸۵ تعداد خانه‌های خالی ۶۱۳ هزار واحد مسکونی بوده که این رقم در سال ۹۰ به یک میلیون و ۶۶۰ هزار واحد افزایش یافته است و در سال ۹۵ بر اساس اعلام مرکز آمار ایران رقم خانه‌های خالی به دو میلیون و ۵۸۷ هزار واحد مسکونی رسیده است.