کد خبر: ۴۳۹۵۸
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۰ - ۲۵ مهر ۱۳۹۷ 17 October 2018

مالیات برعایدی سرمایه ابزار جلوگیری از افزایش قیمت ناگهانی مسکن

دکتر تقوی استاد پیشکسوت دانشگاه علامه طباطبایی گفت: فاصله و شکاف بین تورم عمومی و تورم مسکن باعث شده است تا بازار مسکن به محل مناسبی برای سوداگری تبدیل شود. مالیات بر عایدی سرمایه یک ابزار مهم برای جلوگیری از افزایش قیمت ناگهانی مسکن است و مانع از سرمایه ای شدن این کالای اساسی می شود.
به گزارش سازه نیوز، دکتر مهدی تقوی اقتصاددان و استاد دانشگاه، مالیات بر عایدی سرمایه را ابزاری برای جلوگیری از افزایش قیمت ناگهانی و غیرمنطقی مسکن دانست.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: مالیات بر عایدی سرمایه هنگامی تحقق پیدا می کند که با خرید دارایی و بدون ایجاد ارزش افزوده بر روی آن دارایی سودی از فروش دارایی به سبب افزایش قیمت آن حاصل می شود.

وی افزود: خرید و فروشی که صورت گرفته است مانند یک شغل و محل کسب درآمد محسوب می شود و بایستی مشمول مالیات شود.
مالیات برعایدی سرمایه ابزار جلوگیری از افزایش قیمت ناگهانی مسکن

دکتر تقوی با ارائه مثالی از میزان قیمت مسکن در دهه 50 خاطرنشان کرد: در دهه 50 قیمت یک ملک یا آپارتمان 120 متری در حدود 375 هزار تومان بود. تصور این قیمت برای آپارتمان اکنون مشکل است.

وی افزود: افزایش قیمت مسکن به مراتب بالاتر از تورم عمومی پشت سرگذاشته در دولت های قبلی است. لذا مالیات بر عایدی سرمایه می تواند ابزار ثمربخشی برای جلوگیری از این فاصله زیاد بین تورم عمومی و تورم مسکن باشد.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی با رد ادعاها و ابهامات مطرح شده در جریان بررسی مالیات بر عایدی سرمایه طی سال 93 گفت: ادعای افزایش قیمت در اثر اعمال این مالیات و یا ایجاد رکود در بازار صحیح نیست.

وی افزود: قانون عرضه و تقاضا پاسخگوی این ابهامات است. در واقع با افزایش عرضه مسکن و رونق ساخت و سازها قیمت مسکن کاهش خواهد یافت. البته افزایش قیمت در اثر افزایش قیمت مصالح طبیعی است.


دکتر تقوی درباره لزوم جلوگیری از سوداگری در بازار مسکن گفت: در درجه اول باید گفت که مسکن به عنوان یک کالای اساسی به هیچ وجه نباید محلی برای سوداگری باشد. البته مالیات بر عایدی سرمایه بر روی تقاضای مصرفی و خانه اصلی افراد قرار نمی گیرد.

وی افزود: یک زمانی به دلایلی ساخت و ساز بسیار زیاد شد و خانه های خالی افزایش چشمگیری داشتند و درپی آن سرمایه های مولد به خاطر شرایط اقتصادی به سمت راکد شدن و سرمایه ای شدن حرکت کردند.

دکتر تقوی در مورد صحبت یکی از مسئولین درباره مالیات بر عایدی سرمایه که آن را تهدید سرمایه تلقی کرده بود، اظهار داشت: این تحلیل از مالیات بر عایدی سرمایه نادرست است. چراکه مالیات بر عایدی سرمایه اگر در حوزه مسکن اعمال شود از سرمایه گذاری های مولد جلوگیری نمی کند.

وی افزود: این مالیات هیچ گونه مشکلی در بازار مسکن ایجاد نخواهد کرد.



منبع: ایسنا