کد خبر: ۴۵۹۴۸
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۵ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ 18 February 2019

سدهای خوزستان ۴۴۵ درصد افزایش ورودی آب داشتند

سرپرست گروه بهره برداری از سدهای کشور با بیان اینکه چاه نیمه‌ها در سیستان و بلوچستان و سد دوستی در خراسان رضوی به ترتیب ۴۷ و ۱۵ درصد کاهش ورودی آب داشته اند، گفت: ۸۹ درصد مخزن سد زاینده رود کماکان خالی است.
به گزارش سازه نیوز،  وحید عسگری نژاد درباره آخرین وضعیت ذخایر سدهای کشور اظهار داشت: بر اساس آخرین گزارش موجودی آب 178 سد در حال بهره‌برداری کشور با 50 میلیارد متر مکعب ظرفیت٬ 30.7 میلیارد متر مکعب معادل 61 درصد است.

وی افزود: کل ورودی آب به سدهای کشور از ابتدای سال آبی تا روز گذشته (28مهرماه) 25 میلیارد متر مکعب بوده است٬ این در حالی است که سال گذشته در بازه زمانی مشابه 7 میلیارد متر مکعب ورودی داشتیم.

سرپرست گروه بهره برداری از سدهای کشور در توضیح وضعیت تعدادی از سدهای مهم و حساس تامین کننده آب کلانشهرهای کشور که تا چندماه قبل هم بحرانی بوده‌اند، بیان کرد: این سدها با بارندگی‌هایی که چند ماه اخیر و در بهمن ماه رخ داده، آبگیری کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر کماکان در مخازن چاه نیمه سیستان و بلوچستان و سد دوستی خراسان رضوی با محدودیت جدی مواجهیم٬ ادامه داد: در مخازن چاه نیمه‌ها، موجودی نسبت به مدت مشابه سال گذشته 47 درصد کاهش و سد دوستی نسبت به مدت مشابه سال گذشته 15 درصد کاهش دارد.

عسگری نژاد با بیان اینکه سد درودزن در استان فارس و زاینده رود در استان اصفهان به میزان ناچیزی نسبت به سال گذشته بهبود یافته ولی همچنان با محدودیت مواجهیم و بهره‌برداری از آنها با حساسیت پایش و کنترل می‌شود، تاکید کرد: سد زاینده رود نسبت به سال گذشته با 3 درصد افزایش موجودی دارد اما کماکان 89 دصد از مخزن سد خالی است.

وی ادامه داد: سد استقلال میناب و شمیل و نیام در استان هرمزگان به دلیل بارش‌ها و سیلابی که در بهمن ماه داشتند در یک مرحله آبگیری داشته و محدودیت جدی که با آن مواجه بودند تا حدی مرتفع شده است.

سرپرست گروه بهره داری از سدهای کشور و شرکت مدیریت منابع آب ایران بیان کرد: سد کوثر در کهکیلویه و بویر احمد که یکی از سدهای مهم در تامین آب شرب 5 استان است در سال آبی جاری آبگیری مناسبی داشته و نسبت به سال گذشته 67 درصد افزایش موجودی دارد.

وی با بیان اینکه عمده افزایش آورده‌ها و موجودی مخازن از لحاظ حجمی نسبت به سال گذشته در سدهای واقع در حوضه آبریز خلیج فارس و عمان بوده است، گفت: کل آب ورودی در سدهای استان خوزستان از ابتدای سال آبی تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته به طوری که رشد رقم  445 درصدی را شاهدیم، موجودی مخازن هم  77 درصد افزایش داشته است، خروجی از سدها نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل 45 درصد بیشتر شده است.

عسگری نژاد درباره اینکه آیا ممکن است افزایش ورودی به سدها منجر به آسیب به آنها شود، گفت:  براساس بازرسی‌ها و پایش مستمری که از سوی شرکت‌های آب منطقه‌ای و مدیریت منابع آب در سدهای در حال بهره‌برداری که سیلاب داشته‌اند، انجام شد، هیچ مورد عدم پایداری و ناایمنی گزارش نشده است. ضمن اینکه اگر سدی سرریز و به دریا برود به این مفهوم نیست که آب تلف شده است یعنی چنانچه سد با تمام ظرفیتی که دارد مدیریت سیلاب را انجام دهد و مقداری از آب مازاد به عنوان حقآبه زیست محیطی به دریاها٬ تالاب ها و خلیج‌ها برود اتفاق خوبی است.

وی یادآور شد: به دیگر سخن حداکثر تنظیم آب در سد انجام می‌شود و آب مازاد به عنوان حقابه محیط زیست جاری می‌شود و نمک و شوری که در زمان کم آب وجود داشته شسته شده و کیفیت آب و اراضی برای سال آبی آتی مناسب می‌شود.



منبع: ایلنا