کد خبر: ۵۲۱۹۶
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۰ - ۰۵ مهر ۱۳۹۹ 26 September 2020

مستاجران در کام گرانی اجاره بها

بیش از یکساعت است که روی پله‌های مقابل یک آژانس معاملات ملکی، چمباتمه زده و چشم به افق دوخته است؛ وقتی سلام می‌کنم از جا می‌پرد و بدون جواب سلام، می‌گوید: حالا چه باید کنم؟ نمی‌توانم خانه‌ای برای اجاره پیدا کنم؟ کجا باید بروم؟ کسی احوال‌پُرس نیست. حالا واقعا درماندگی را حس می‌کنم.
به گزارش سازه نیوز به نقل از فارس، مرد که چند تار موی سفید میان موهای خرمایی تیره شقیقه‌اش، نشانه‌ی نزدیک بودن به دهه چهل عمرش دارد، عینکش را روی صورتش ثابت می‌کند و اشک‌ها را قبل از سرازیر شدن با دستمال می‌گیرد و می‌گوید: درمانده شده‌ام، باید جابه جا شوم اما خانه‌ای که با شرایط مالی من بخواند، پیدا نکرده‌ام.

روند صعودی قیمت‌ها در بازار مسکن، انگار تمامی ندارد و برای رسیدن به قله‌ای که هیچ کس نمی‌تواند ارتفاعش را حدس بزند، بی توقف و با سرعت پیش می‌تازد. حالا در شیراز بسیاری از مستاجران مستاصل شده‌اند؛ خانواده‌هایی که یا درآمدشان نسبت به سال گذشته ثابت مانده یا به واسطه شیوع کروناویروس، با کاهش یا حتی صفر شدن عایدی‌شان مواجه هستند.

مرد که خودش را حبیب معرفی می‌کند، با دیدن کارت خبرنگاری‌ام، نگاهش پر از تردید می‌شود؛ سر به اطراف می‌چرخاند و می‌گوید: آقا بی خیال ما شو، شما که کاری ازت ساخته نیست، همین که از مسئولان بنویسید و عملکردشان را دولا پهنا به خورد مردم بدهید کافیست.

کیف برزنتی‌اش را به دوش می‌گیرد، اما حرف‌هایم قدم‌هایش را سست می‌کند و به دیوار تکیه می‌دهد و روزگارش را ظرف بیشتر از نیم ساعت، تعریف می‌کند؛ زندگی یک کارمند .... که با سه فرزند، درمانده یک سقف شده و روزگار هم با او خوب تا نکرده است.

حال خانه در شهر شیراز آنقدر بد شده که دیگر مُسکن‌ها تاثیر موقتی هم بر آن ندارد.

رضا که در یکی از ادارات نگهبان است، می‌گوید: گرانی اجاره خانه، خانواده من را ۲ پاره کرده است؛ خودم اینجا آواره‌ام و زن و بچه‌هایم در شهر دیگری هستند.

او می‌گوید: ما انتظار زیادی از زندگی نداشته و نداریم؛ همین که سقفی بالای سرمان باشد و سفره‌مان خالی نشود و دستمان پیش کسی دراز، سرمان بالاست و مدام شاکر خدا هستیم؛ اما روزگار چنان بر سرمان آورده که سر به زیر شده‌ایم!!!

رضا ادامه می‌دهد: از وقتی خانه رو به گرانی گذاشت، هرچه گشتم خانه‌ای مناسب با پولم پیدا نکردم و مجبور شدم خانواده را به شهر مصیری ببرم و خودم بمانم.

او می‌گوید: خیلی‌ها مثل من هستند، خدا نکند کسی به این روز گرفتار شود، اما تا زمانی که گرفتار نشدی، نمی‌دانی که چند نفر از مردم شهر، شب‌ها را در ماشین یا پارک و ... به صبح می‌رسانند.

رضا وقت‌هایی که شیفت کاری‌اش نیست، مسافرکشی می‌کند و شب را هم در همان ماشین یا گوشه‌ی پارک و بوستان به صبح می‌دوزد. بارها با ماموران پلیس که او را سین جیم کرده‌اند روبرو شده است و روزگار را با دشواری می‌گذراند و به جایی رسیده که حس می‌کند دنیایش روی سطر آخر قرار دارد.

این روزها حال دل بسیاری از مردم شیراز خوب نیست، مردمی که کرونا شغل بسیاری از آنها را تعطیل کرد یا با رکود مواجه کرده و افزایش روزانه تورم و گرانی کالاهای اساسی، هم به دردشان اضافه کرده است؛ مردمی که خوشحالند چهره پشت نقاب ماسک پنهان کرده‌اند و کسی از صورت محو و مات مانده و لب‌های پژمرده‌شان خبردار نمی‌شود.

یکی از شهروندان در خصوص افزایش اجاره بها به ایسنا می‌گوید: متاسفانه امسال شرایطی ایجاد شده که بسیاری از آن سوء استفاده کرده و هزینه‌ها را افزایش داده‌اند، در بخش مسکن هم به دلیل نبود ابزارهای نظارتی کافی این موضوع مشهودتر است.

مسعودی ادامه می‌دهد: امروز در نقاط مورد استقبال شیراز، برای اجاره یک واحد آپارتمان ۲ خوابه، باید رقمی را بابت رهن پرداخت که تا ۲ سال پیش امکان خرید خانه را با آن مبلغ داشتیم؛ شاید باورکردنی نباشد اما در خیابان قدوسی، خانه‌ای برای اجاره در سایت دیوار درج شده که در قبال آن رهن ۳۰۰ میلیون تومانی و اجاره‌ای ۱۵ میلیون تومانی طلب شده است.

مساعدی، یکی دیگر از شهروندان شیرازی نیز می‌گوید: یک ماه دیگر به مهلت قراردادم مانده و قصد داشتم که بعد از سه سال، جابه جا شوم، اما با شرایطی که وجود دارد، این امکان را نخواهم داشت و امیدوارم که صاحبخانه‌ام بپذیرد با افزایشی اندک، بمانم.

این خانم که خودش و همسرش شاغل هستند و در عین حال مدعیست که امکان تامین یک زندگی متوسط به بالا را نداشته است، علت تصمیم به جابه‌جایی را اضافه شدن یک عضو به خانواده سه نفری‌شان اعلام و اضافه می‌کند: قصدمان این بود که خانه‌ای بزرگتر بگیریم، اما با این شرایط، باید قید این خواسته را زد، مانند بسیاری از خواسته‌هایمان.

مرد میانسالی که از یک آژانس املاک در حوالی بلوار مدرس شیراز خارج می‌شود، نیز در خصوص وضعیت اجاره بها، می‌گوید: قیمت‌هایی که می‌گویند باعث تعجب است؛ اگر به این حساب باشد، باید ماشینم را بفروشم مبلغی هم روی آن بگذارم تا بتوانم یکسال خانه اجاره کنم.

رسولی اضافه می‌کند: اجاره نشینی بزرگترین دردیست که عارض کسی می‌شود؛ امسال با زحمت پولی را فراهم می‌کنیم برای رهن، اجاره خانه هم هر ماه از کف آدم می‌رود، آخر سر ارزش پول رهن هم نصف می‌شود.

شرایط اجاره خانه در شیراز متاثر از دیگر نقاط کشور، وضعیت پر چالشی را طی می‌کند و قیمت رهن و اجاره خانه، در بعضی از نقاط این کلانشهر به ارقام غیرقابل باور رسیده و مالکان از این بابت، قیمت‌های بالایی را پیشنهاد می‌دهند.

قیمت رهن و اجاره آپارتمان در مرکز شیراز (خیابان عفیف آباد) بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلیون رهن و ۲ میلیون و ۵۰۰ تا ۶ میلیون تومان اجاره ماهیانه، پیشنهاد می‌شود؛ اگرچه قیمت‌ها در سایر نقاط شیراز، حتی در شهرک‌های اقماری نیز با توجه به موقعیت مکانی و دسترسی‌ها، چندان تفاوتی با مرکز این کلانشهر ندارد.

شهروندان در شیراز، سال ۹۹ ارقامی را در موضوع اجاره خانه تجربه کرده‌اند که شاید تا سال‌ها، از خاطرشان محو نشود، ارقامی که برای شهرک جوادیه در ابتدای کمربندی، به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اجاره ماهیانه و ۵۰ میلیون تومان رهن و برای نقاطی در جنوب این شهر، ۳۰ میلیون تومان رهن و ۶۰۰ هزار تا ۲ میلیون تومان اجاره ماهیانه، متغیر است.

اگرچه در این بین، مالکانی نیز هستند که رقم‌های پیشنهادی آنان نسبت به سال گذشته حتی ۲۰ درصد هم رشد نداشته است؛ اما مستاجران این واحدها، عموما حاضر به نقل مکان نیستند و در این شرایط بازار، ترجیح‌شان بر ماندن است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک شیراز پیش از این یکی از صدها دلایل تاثیرگذار بر افزایش قیمت ملک و اجاره بها را ریزش بورس دانست و خاطرنشان کرد که حالا همانهایی که سرمایه‌های خرد را به بازار بورس برده بودند، با ضرر از آنجا خارج شده و برای جبران به بازار ملک وارد شده‌اند.

کاظم تابنده ماه، با بیان اینکه از افزایش نجومی قیمت‌ها در بحث فروش و اجاره بها، بی اطلاع نیست، گفت: امسال حتی با اتمام فصل جابه‌جایی اجاره‌نشینان، به دلیل افزایش شدید قیمت دلار، تداوم شیوع کرونا و ریزش بازار بورس، شاهد تداوم موج گرانی در اجاره بها و قیمت خرید مسکن هستیم.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک شیراز ادامه داد: در چنین شرایط حاکم بر اقتصاد کشور، تمایل شدید مالکان به افزایش هرچه بیشتر قیمت چه در بخش اجاره بها، چه در بخش معاملات ملکی اعم از خانه، مغازه، زمین و ... یک واکنش طبیعی است.

او با اشاره به اعمال افزایش ٢٠ درصدی سقف اجاره بها در شیراز خاطرنشان کرد: این موضوع با اعتراض مالکان از یک سو و مستاجران از سوی دیگر مواجه و منجر به تشکیل قریب به ۱۰۰۰ پرونده و ارجاع این پرونده‌ها به دستگاه قضائی شده که تنها ۱۵۰ فقره از این پرونده‌ها منجر به سازش شده است.

تابنده ماه با بیان اینکه برای کنترل قیمت مسکن و ملک باید به دنبال راهکاری اساسی و تاثیرگذار بود، تصمیمات مقطعی را فاقد تاثیر خصوصا در بلندمدت دانست و گفت: با رشد شدید بورس و ایجاد موج در بازار سرمایه، بسیاری از مردم دارایی خود را به آن منتقل کردند و با منفی شدن شاخص و ریزش قیمت‌ها در بورس، بار دیگر شاهد بازگشت بخشی از سرمایه‌ها به بازار مسکن هستیم و این یکی از عوامل تاثیرگذار بر گرانی ملک است.

او از شهروندان درخواست کرد تا در صورت بروز اختلاف بین مالک و مستاجر، به جای مراجعه به دادسرا و طی کردن مسیر یک فرآیند طولانی، به مرکز داوری اتحادیه املاک واقع در خیابان قصردشت، ابتدای خیابان پوستچی، شیراز مراجعه و موضوع را دنبال کنند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک شیراز با بیان این‌که مرکز داوریه اتحادیه املاک، آماده رسیدگی به اختلاف بین مالکین و مستاجرین و احکام این مرکز قطعی و لازم‌الاجراست، گفت: علاوه بر مراجعه حضوری، امکان پاسخگویی تلفنی وجود دارد و افراد می‌توانند برای دریافت مشاوره و راهنمایی با شماره ۳۲۳۵۰۵۰۰ تماس بگیرند.

رئیس انجمن انبوه‌سازان استان فارس؛ لزوم چاره‌اندیشی برای ثبات بازار مسکن را یک ضرورت دانسته و تاکید کرده بود که یکی از راهکارها، ساخت واحدهای مسکونی سازمانی توسط شرکت‌ها و اداره‌های مختلف خصوصا برای گروه کارگران است.

مهرداد خائف با بیان این‌که، واحدهای مسکونی سازمانی، زمینه‌ساز کاهش تقاضا در بازار مسکن است، تاکید کرده بود که این بازار نیز از شرایط کلی اقتصاد کشور متاثر خواهد بود و برای بهبود شرایط باید کلیت اقتصاد به شرایط با ثبات و پایداری برسد.
asad
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۳
0
0
سه ماه از سال 1400 گذشت هیچ اتفاقی نیافتاد وضعیت اجاره بهای مسکن کماکان بسیار آشفته است یه فرمول عرف از قبل وجود داره که ظاهرا با توجه به قیمت خانه مبلغ رهن رو مشخص میکنند که ظاهرا یک هشتم قیمت منزل هست و یا اجاره را با توجه به مبلغ رهن مشخص میکنند ولی قیمت یه منزل مسکونی که سال قبل 500 میلیون بوده و الان میفرمایند 3 میلیارد چطور ممکن هست که رهن و اجاره پایین بیاد لطفا یه نگاه به سایت دلالی دیوار بکنید قولنامه ها از 15 سال قبل تماما داره در اداره ثبت اسناد ، ثبت میشه پارسال و امسال کجا 20 یا 25 درصد اضافه شده ما هم ببینیم و بدونیم تماما اجاره رو 4 یا 5 برابر کرده اند شغلی بهتر از صاحب خانه بودن سراغ دارید ۴ یا ۵ خانه میخرید نه تجربه میخواد که بخواد سختی بکشی و کاری یاد بگیری و نه میخواد دانشگاه بری خانه ملک شماست مال شماست یا هتل آپارتمانش میکنی روزی یک میلیون تومن میگیری که ممکنه ۱۰ روز در ماه خالی بمونه که در نهایت رقم بالایی میشه و اصلا مجوزی هم نمیخواد و یا اجاره میدی 4۰۰ میلیون با 15 میلیون هر ماه مستاجر بیچاره کار میکنه سختی میکشه میده به شما التماست هم میکنه تعظیم و تکریم هم بیچاره میکنه سالم تحویل دادی سالم تحویل میگیری هر چقدر دلت خواست اجاره میدی کسی هم کنترل نمیکنه قانونی هم نیست که جلوی تو رو بگیره مالیات هم اصلا نمیدی هر چقدر میگیری میزاری تو جیبت حالش رو میبری خرج داری دیگه وضعیت اقتصادی مردم هم خرابه وتو هم از این آشفته بازار بی قانون و بی حساب و کتاب هر چی میتونی پول در میاری نه سازمان بازرسی و نه قوه قضاییه و نه شهرداری و نه مجلس و نه دولت هم نمیتونند با این قانون های فعلی جلوی صاحب خونه ها رو با این اجاره بهای کلان بگیرین خوب شغل بدون دردسر و مفتی هست اگر مغازه داشته باشی باید مالیات بدی و جواز کسب داشته باشی و حرفه ای بلد باشی ، دائم بازرسی میشی و دارایی با مالیات بردرآمد میاد و مالیات ملک تجاری رو باید بدی ، شهرداری میاد گیر میده باید به ۱۰۰ نفر جواب پس بدی اما خانه که داشته باشی سرمایه گزاری کردی امسال میخری 1 یک میلیارد سال دیگه با برنامه ریزی دقیق دولت میفروشی نه 9 میلیارد از هر طرف که نگاه کنی برد با صاحب خونه هست و کسی جرات حرف زدن نداره اصلا دلت نمیخواد اجاره نمیدی دولت هم که قانونی هنوز برای خانه ها و منازل مسکونی خالی تصویب نکردن که بخواهد مالیات بدی پس راحت باش هر چی میتونی ظلم کن و در بیار و خرج کن قانون جنگل هست بنگاهها هم آتیش بیار معرکه شدن برای سود خودشون برات گرونتر اجاره میدن و گرونتر میفروشن چون اساسا سود بنگاه تو این کاره دولت هم به فکر خودشه مردم خونه ندارن خوب بخرن اما چطوری معلوم نیست نمیتونن با این وضع اجاره بدن خوب برن تو چادر زندگی کنن این یک مساله مهم معیشتی مردم هست اصلا شوخی بردار نیست دولت میل گردو سیمان و آجر و مصالح ساختمانی رو گرونتر کرده و مدام مصالح ساختمانی رو به کشورهای همسایه با میلغ بالاتر و سود بیشتر ارسال میکنه اون دیگه مشکل مردمه ظاهرا دولت وظیفه ای برای مسکن دار شدن ایرانی جماعت نداره حالا چطوری قیمت خانه باید ارزانتر بشه الله و اعلم دولت به بهانه اینکه امر مسکن مربوط به مردم هست و ما دخالت نمیکنیم داره از زیر بار مسئولیت شانه خالی می کند ، بعد از ۱۰ سال هنوز یک خانه نساختند تا ملت از زیر بار این اجاره بهای سنگین و بی رویه و ناعادلانه کمر راست کنند اصلا متولی و مدیریت خاصی برای امر مسکن در این دولت وجود ندارد. این دولت در ریز ترین مسائل مردم و شخصی ترین مسائل مردم صاحب نظر هست چطور ممکنه که نتونه بازار مسکن و اجاره رو کنترل کنه ، مگر اینکه خود بساز بفروش ها وزیر و معاون این دولت باشند که فقط فکر جیب و منفعت خودشون هستند نه مردم بیچاره,، 1700000000 میلیون متر مربع زمین این مملکت دریغ از یه قبر که قشر کارگر بیچاره بتونه در همون قبر بمیره چه فایده ، کجای دنیا اینجوریه، با این حقوقی که برای کارگر در نظر گرفتن نمیشه حتی منزلی رو اجاره کرد خریدن زمین و خانه که پیش کش تا کی ظلم و بی عدالتی ... دولت واقعا نمیخواد کاری انجام بده چون خودش علت گرانی و تورم هست اجاره بهای خانه نسبت به پارسال ۴ برابر شده قولنامه ها که ثبت شده فقط کافیه قولنامه های پارسال رو با امسال مقایسه کنید تو چند سال گذشته دولت یه خانه درست نکرده برای مردم ، همش ادعای الکی و وعده های بیخود کسی نیست وزیر رو استیضاح کنه و از وزیر توضیح بخواد بگه چرا مردم به این روز افتادن ؟ چرا اینقدر بد مدیریت کردند چرا خانه نساختن ؟ چرا گذاشتن دلال های مسکن وارد ساخت مسکن بشن ؟ چرا خانه ها خالیه چرا اجاره ها ۴ برابر شده ؟ چرا کسی تو ایران الان نمیتونه حتی یه قبر بخره ؟، میبینید که اجاره بها تقریبا ۴ برابر شده و خانه ها همچنان خالی و وضعیت اجاره مسکن بهتر که نشده بلکه بدتر ام شده تعداد خانه های اجاره ای نسبت به پارسال بیشتر نشده اگر هم درصد محدودی اضافه شده با قیمت های نجومی حاکی از فقربیشتر و زیاده خواهی صاحبخانه و بی قانونی در این زمینه و عدم کنترل دولت و بی لیاقتی مسئولین امر مسکن در این حوزه داره ، مردم روز به روز درمانده تر و فقیر تر میشن و دولت ناکارامد نمیتونه رفاه مردم را تامین کنه حاصل مدیریت دولت در حوزه مسکن در ۸ سال گذشته شده اینه که مردم باید تاوان ندانم کاریها و کم کاری های مسئولین رو پرداخت کنند و صاحبان سرمایه و بساز بفروش ها و دلالان مسکن که دستشون تو دست وزیر مسکن هست دارن سودهای چند برابری خودشون رو می شمارن مسئولین هر کدام چند تا خانه و باغ و مسکن و ویلا همه در کاخ های خودشون تکیه زدن ودر خانه های دولتی زندگی میکنن مردم بینوا در کف خیابان یا پارک ها چادر زدند ویا بر روی پشت بام ها پشت بام خواب شدن این عدالت نیست عملا مسئولین حوزه مسکن و نمایندگان مجلس و دولت خودشون چندین خانه دارند و صاحبخانه محسوب میشن پس نباید انتظار داشت قانونی بر علیه صاحبخانه تصویب کنند و به داد مستاجر برسند وزیر و مدیرانی که خودشون حتی یه روز مستاجر نبودند که نمیتوانند مشکلات مستاجران و اجاره نشینان رو برطرف کنند چند صباحی وزیر و مسئول و مدیر هستند به پست و مقامشون چسبیدن و حقوق های نجومی میگیرن صفا میکنن هر کی هم پرسید تقصیر رو به گردن این و اون میندازن تا سمت بهتر و پست بالاتری بگیرند این وسط خدا به داد مردم برسه ، هل من ناصر ینصرنی ؟؟!!! آیا کسی هست که مردم را محض رضای خدا یاری کند و فقط به فکر خودش و جیبش و پست و مقامش نباشه و قدم خیری برای بهتر شدن اوضاع مسکن بردارد به نظر نمیاد دولت عزم جدی در این خصوص داشته باشه فقط یک نگاه به قیمت های نجومی سایت دیوار بکنید متوجه وخامت اوضاع میشوید سایت دیوار و بنگاهها خودشون یکی از عوامل دامن زدن به گرانی هستند، بانکها پولهای مردم رو گرفتن و با خرید خانه و زمین و ملک و غیره سرمایه گذاری کردند برای جلوگیری از ورشکستگی خودشون ارزش ملک رو تا ۴ برابر به صورت کاذب بالا بردند حالا این وسط قشر ضعیف و متوسط مستاجر اجاره نشین هم بیچاره شدند به خودشون مربوطه ظاهرا دولت هیچ وظیفه ای برای تامین این مهمترین نیاز جامعه نداره و فقط به فکر خودشه قانونی هم وجود نداره ظاهرا برای افزایش اجاره بها در سال آینده ، یعنی هر کی صاحبخانه هست ملک خودشه مال خودشه امسال میخواد ۵ برابر اجاره بگیره وهیچ مالیاتی هم نمیپردازه و یا خالی بزاره باشه به کسی ربطی نداره متاسفانه نصف منازل مسکونی خالیه دولت و مجلس محترم کم کاری کرده اند قرار بود منازل مسکونی خالی از سکنه شامل مالیات سنگین شوند و قانون مشخصی تدوین بشه که کسی نتونه از این اوضاع آشفته سوءاستفاده بکنه قانون جنگل که نیست هر کس هر کاری خواست انجام بده ، دقیقا مصداق گران فروشی و کم فروشی هست وقتی دولت کاری نکنه یعنی تایید میکنه که شما که صاحب خونه هستید هر کاری میخواهید انجام بدین مستاجر بدبخت تو این شرایط چکار کنه با این حقوق و شرایط فعلی خونه هم نمیشه خرید ، مردم نمیدونن چکار کنن و دیگه نمیشه این شرایط رو تحمل کرد باید دولت و قوه قضاییه و مجلس و سازمان بازرسی و نهاد های زیربط کاری انجام بدن قبل از اینکه دیر بشه و مردم آواره بشوند قانون طوری نباید باشه که هر چقدر دلش خواست بفروشه و یا اجاره بده این امر را دولت گذاشته بر عهده اصناف ، متاسفانه اصناف به مردم رحم نمیکنن خود رییس اصناف بنگاه املاک داره مطمئنا به ضرر خودش کاری انجام نمیده باید قانون طوری تنظیم شده باشه که برای هر دو طرف معامله سود باشه نه به نفع اصناف فقط و صاحبان خانه و مسکن جناب اقای وزیر نسخه شما برای خرید خانه اینه که نخرید قیمتها کاذب هست خریدار ندارد میاد پایین و حباب میترکد قبول نمیخریم نسخه شما برای مستاجرین که تو این اوضع با این حباب باید جابجا بشن چیه آیا تدبیری اندیشیده اید که مستاجران که نزدیک 68 درصد جامعه هستند چکار کنند یعنی دولت و مجلس زورشون به دلالان و بنگاهها و صاحبین خونه میرسه ؟؟؟!!! اصلا فکر نمیکنم دولت چنین قدرتی داشته باشه اگر دولت و مجلس با قدرت در برابر بنگاهها و صاحب خانه های سوءاستفاده چی نایسته هرج و مرج میشه باید بنگاههای غیر قانونی و بدون مجوز فورا تعطیل بشوند چون متاسفانه آتیش بیار معرکه بنگاهها هستند که مدام در گوش صاحبان خونه ها میخونند گرفتن مالیات هم باید مبلغ بالا باشه که مجبور به فروش و یا رهن و اجاره خونه بشن و منازل مسکونی رو احتکار نکنند در کشورهای اروپایی برای داشتن منزل مسکونی دوم باید تا ۷۰ درصد قیمت خانه دوم رو مالیات بپردازند به همین خاطر کسی خونه ی دوم ویا به قول نماینده تهران ۷۰۰ یا ۲۵۰۰ منزل مسکونی ندارند ، صاحبین محترم منازل بهتره به فکر درامد با زحمت از راه حلال باشند متاسفانه بعضی از صاحبخانه ها با اجاره دادن خونه یک راه درامد مفت بی مالیات و عوارض و بسیار راحت پیدا کردند و اصلا مبادا به خودشون سختی بدن مثل مستاجرین که دنبال کار و زحمت حلال و رزق و روزی از راه کار کردن و زحمت کشیدن هستند البته با قوانین الان موجود مجلس و دولت متاسفانه تا الان صاحبین خانه ها هر کاری که خواستند انجام دادن کسی هم نتونسته اعتراضی بکنه میگن مال خودمه و اختیارشو دارم اجاره ۵ برابر ، میخوای بمون نمیخوای برو هر جا میتونی ، تا کی میتونید اینجوری به مستاجر بیچاره فشار بیارید و ظلم کنید البته بماند که درصدی خیلی خیلی کمی هم بسیار با وجدان هستند و مشکلات مستاجر و شرایط نابسامان اقتصادی رو در درک میکنند و فقط شرعا ۱۰ درصد اجاره رو اضافه کردن که اجرشون با خدا هم در این دنیا و هم در اون دنیا، ضمنا وام دادن به مستاجرین یعنی صاحب خانه با هر شرایطی که خواست خانه رو اجاره بده و مستاجر هم هر چقدر لازمه با هر بدبختی بره وام بگیره که اوضاع از اینی که هست وخیم تر خواهد شد و هیچ مستاجری نمیتونه زیر بار این فشار بره اونم با این شرایط وام دادن الان بانکها به افراد معمولی جامعه که متاسفانه خیلی سخت میگیرند نه کنترلی و نه نظارتی و نه قانونی همش وعده های پوچ مستاجر بیچاره باید چکار کنه که دولت عرضه سروسامان دادن به وضعیت مسکن رو نداره بهانه میاره که که امر اجاره مسکن مربوط به مردم و شخصی هست و دولت نمیتونه کنترل و نظارتی داشته باشه نصف خانه های مسکونی در ایران خالی از سکنه هست و هر روز به منازل مسکونی اضافه میشه و جمعیت با توجه به مشکلات عدیده کمتر و کمتر میشه یعنی بی لیاقتی رو به حد اعلا رسوندن جالب اینه که نمیتونن جلوی سوءاستفاده کنندگان و سوداگران مسکن رو بگیرند و نمیتونن بنگاهها رو کنترل کنن و بر روی قیمت زمین و مسکن که امری بسیار ضروزی مردم هست نظارت کنند وزیر مسکن در 8 سال گذشته چکار میکرده تا الان که وضعیت مسکن شده حتما خودش بساز و بفروشه وگرنه با مدیریت میشد جلوی گرونی افسار گسیخته اجاره بها و قیمت زمین و مسکن رو گرفت نمیخوان چون خودشون ۱۰ تا خانه دارن چرا برای خانه های خالی خودشون که برای سرمایه گذاری خریدن ماایات ببندن، 8 سال حقوق نجومی دریافت کردن در خانه هاب دولتی با ماشین و راننده دولتی با حساب بیت المال مردم چکارکردند باید پاسخگو باشند اگر مشکلی وجود داشته چرا نگفتند اگر نمیتوانستند اوضاع را سروسامان بدهند چرا استعفا ندادند و 8 سال دست روی دست گذاشتند که شرایط اینگومه شود به نظر من مقوله مسکن نباید دست ایرانی جماعت باشه ببخشید اینو میگم چون همه سواستفاده چی هستیم بهتره برون سپاری بشه به کشورهایی که تجربه موفقی داشتن تا مشکل حل بشه ایرانی فقط فکر سود خودشه نه فکر سازنده و نه فکر مستاجر و نه فکر صاحبخونه