کد خبر: ۱۷۴۷۵
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۰ - ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ 20 August 2014

آسمان ایران به روی پروازهای خارجی گشوده می‌شود

سازه نیوز:شورای عالی امنیت ملی طرحی را تصویب کرده که در صورت نهایی شدن، فضای هوایی ایران را به روی هواپیماها می‌گشاید؛ طرحی که در کنار اعتبار بین‌المللی از نظر اقتصادی نیز سودآوری بسیاری دارد.

روز گذشته محمدعلی ایلخانی - مدیرعامل شرکت فرودگاه‌های کشور - در پاسخ به ایسنا خبر از طرحی داد که در صورت نهایی شدن و هماهنگی‌های لازم با نیروهای مسلح، مناطق ممنوعه پروازی را به پنج منطقه کاهش می‌دهد.

این درحالی است که در حال حاضر 261 منطقه در حریم هوایی ایران اجازه پرواز ندارند. مناطق نظامی، پادگانی، آموزشی و مرتفع اصلی‌ترین مکان‌ها برای جلوگیری از پرواز هستند که بنا به دلایل مختلف از سوی نهادهای نظامی قابلیت پرواز را ندارند.

مناطقی که به گفته ایلخانی بسیاری از آن‌ها به چند دهه قبل بازمی‌گردند و حتی بحث امنیتی بعضی از آن‌ها تنها در چند ساعت از روز به وجود می‌آید.

مدیر عامل شرکت فرودگاه‌ها پیش از این نیز به ایسنا گفته بود با هماهنگی‌های لازم که بناست با ستاد نیروهای مسلح صورت گیرد تعدادی از این مناطق کم خواهند شد.

اما ایلخانی در آخرین اظهارنظر خود اعلام کرده تنها مناطقی که همچنان در فهرست ممنوعه پرواز باقی خواهند ماند نیروگاه‌های هسته‌ای کشور هستند و در دیگر مناطق پروازها با شرایطی خاص عملیاتی خواهند شد.

به گفته وی از این پس در صورت موافقت ستاد نیروهای مسلح در مناطق ممنوعه فعلی، هواپیماهای بین المللی در ارتفاع 30 هزار پا و هواپیماهای کشوری در ارتفاع 28 هزار پا اجازه پرواز دارند.

این مساله در کنار آن که محدودیت‌های مسیری ایران در راه حرکت ترانزیتی هواپیماهای بین المللی را از بین می برد باعث گسترده شدن اقبال شرکت‌های خارجی به عبور از حریم هوایی کشور نیز می‌شود؛ اتفاقی که در سال‌های گذشته سالانه 120 میلیون دلار درآمد خالص عاید کشور کرده و در صورت افزایش نیز از نظر اقتصادی صرفه بالایی خواهد داشت.

این مساله در حالی است که با توجه به مشکلات سیاسی و درگیری های داخلی در دو کشور عراق و اوکراین تقاضای شرکت‌های خارجی برای ورود به حریم هوایی ایران افزایش چشمگیری داشته و به گفته مدیر عامل شرکت فرودگاه‌های کشور در هفته گذشته رشدی 100 درصدی را به ثبت رسانده است.

باز کردن مسیرهای ترانزیتی جدید، گسترش مشارکت و همکاری‌های بین المللی و بالا رفتن رتبه ایران در شاخص ایکائو از جمله نخستین عواملی است که می تواند پس از کم شدن مناطق ممنوعه پروازی در این زمینه تاثیرگذار باشد.

تجهیز رادارها و ستادهای امنیت پرواز کشور در پنج سال آینده به بودجه‌ای 250 میلیون دلاری احتیاج خواهد داشت که فراهم کردن فضای عبور هواپیماهای خارجی و محدود کردن مناطق ممنوعه پرواز می تواند بخش عمده‌ای از این منابع مورد نیاز را تامین کند.

بازدید:۴۱۵