کد خبر: ۱۹۳۸۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۲۸ آبان ۱۳۹۳ 19 November 2014

مدیریت حوادث ساختمانی یک کمیته واحد می خواهد


ایمنی کارگاه ها از جمله موارد مهم در حوزه ساخت و ساز به شمار می رود؛ چراکه متاسفانه در طول هر ماه شاهد بروز حوادثی در کارگاه های ساختمانی هستیم و اکثریت این حوادث که حتی در برخی موارد موجب مرگ کارگران ساختمانی می شود، به دلیل عدم رعایت ایمنی در کارگاه های مذکور است.
مشاور رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در بحث انرژی  ضمن بیان اینکه ایجاد ایمنی در کارگاه دارای جنبه های مختلفی است و از زوایای مختلف باید به آن توجه شود، گفت: در صورت بروز حادثه ساختمانی چندین ارگان وظیفه رسیدگی به این موضوع را دارند که این مساله و نبود تشکیلات کارآمد و هماهنگ خود باعث افزایش مشکلات در این حوزه می شود.
محمد رضا اسماعیلی در ادامه افزود: نظارت بر ساخت ساختمان ها با یک قانون چند وجهی، مواجه است؛ شهرداری، اداره کارو امور اجتماعی، سازمان نظام مهندسی ساختمان، اداره استاندارد و حوزه قضایی ارگان های دخیل در رسیدگی به حوادث ساختمانی هستند.
عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خراسان رضوی با اشاره به وظایف اداره کار و امور اجتماعی در رابطه با بحث ایمنی یا کنترل ساخت و ساز، اذعان داشت: علی الرغم وظایف محول شده به اداراه مذکور متاسفانه این اداره در شرایط عادی حضور کمرنگی در محل پروژه های ساختمانی دارد و با توجه به حجم عملیات ساختمانی که وجود دارد هیچ وقت به طور جد مشاهده نشده که وزارت کار سر وقت به کارها رسیدگی کند؛ البته ناگفته نماند که بازرس تشخیص اداره کار به هنگام وقوع حادثه حضور خیلی پررنگ دارد و معمولا به نتیجه هم می رسد.
به گفته اسماعیلی، همزمان در این حوزه شهرداری ها هم در بحث نظارت بر اجرای ضوابط شهرسازی و عملیات های مهم ساختمانی وظایفی را باید انجام دهند. اداره راه و شهرسازی استان ها هم وظیفه کنترل کیفی را بر عهده دارند که به لحاظ نیروی انسانی توان را لازم را برای رسیدگی به امور مربوطه را ندارند.
این مسئول سازمانی با اشاره به اینکه سازمان نظام مهندسی ساختمان هم موظف به کنترل ارائه خدمات مهندسی است، اظهار داشت: علاوه بر نهادهای ذکر شده، خود مجری یک سری تکالیفی در برابر قانون دارد. پیمانکار موظف است ابزار مورد نیاز که همان به کارگیری کارگر ماهر است را در ختیار داشته باشد.
اسماعیلی 50 درصد وقوع حوادث ساختمانی را مربوط به عدم حضور کارگر ماهر و نداشتن مهارت لازم برشمرد و گفت: در حال حاضر اکثریت کارگران ساختمانی صلاحیت لازم برای انجام کار را ندارند و پیمانکار موظف است برابر قانون اداره کار و امور اجتماعی از کارگران متخصص و ماهر در اجرای پروژه ها استفاده نماید. از سوی دیگر مهندسان ناظر باید نسبت به اجرای کامل مقررات ملی ساختمان در پروژه های ساختمانی حساسیت لازم را داشته باشند.
مشاور رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در بحث انرژی، با اعتقاد به اینکه وجود مدیریت واحد در حوزه ساخت و ساز یک ضرورت انکار ناپذیر است، تصریح کرد: در حال حاضر در کلان شهرهای ما این پتانسیل وجود دارد که اداره کار و امور اجتماعی وظایف خود را به سازمان های نظامات مهندسی ساختمان استان ها واگذار نماید و این سازمان نسبت به آموزش کارگران حرفه ای ساختمان اقدامات لازم را صورت دهد و از طرف دیگر اداره مسکن و شهرسازی استان طی یک قرارداد نیروی کار ماهر را به کار گیرد و شهرداری هم در کنار این دو نهاد برای اجرای کامل قانون حضور داشته باشد.
اسماعیلی در پایان با تاکید بر اینکه شرکت های بازرسی این امکان را دارند که وظایف ادارات مربوطه را انجام دهند، گفت: تشکیل یک کمیته با حضور نمایندگان ارگان های نامبرده می تواند در افزایش کیفیت کار تاثیر بسزایی داشته باشد.

مرجع:صما

بازدید:۲۴۴