۳۰درصد سرمایه کشور بدون کنترل ساخته می شود
سازه نیوز:رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان گفت: ۳۰ درصد از سرمایه کشور بدون کنترل ساخته می شود امیدوارم روی عوامل موثر بر کیفیت قوانین و نیروی انسانی کار شود
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان، فرخ حاج شیخ الاسلامی در سمینار بازآموزی عوامل موثر در کیفیت اجرای سازه های بتنی اظهار کرد: با توجه به سرمایههای زیادی که در ساخت ساختمانهای مسکونی، اداری، تجاری و پروژههای غیر عمرانی میشود در سال ۷۴ قانونی تحت عنوان قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان تدوین شد و به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و سازمان از سال ۷۴ فعالیت رسمی خود را آغاز کرد.
وی ادامه داد: با ابلاغ قوانین تحولی که انتظار می رفت به وجود نیامد زیرا زیرساخت های لازم فراهم نبود و همچنین دستگاه های دیگر با سازمان نظام مهندسی ساختمان همکاری نداشتند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان با بیان اینکه ۲۰ تا ۳۰ درصد سرمایههای کشور در بخش ساخت و ساز هزینه میشود عنوان کرد: با توجه به سرمایه گذاری که در این بخش انجام میشود بنابراین لزوم کنترل و نظارت هوشمندانه در این بخش حس میشود.
وی خاطر نشان کرد: آنچه امروز در ساخت و سازهای شهری انجام می شود دست واسطه ها است و عده ای انبوه ساز و پیمانکار ساختمان ها را می سازند و در اختیار مردم قرار می دهند، این افراد باید در برابر ساختی که انجام می دهد مسئول باشد در حالی که در نظارت ها کمتر به این موضوع توجه می شود و در دعاوی های به وجود آمده ابتدا پای ناظر در میان است.
شیخ الاسلامی افزود: آن چیزی که در رابطه با نظارت سازمان نظام مهندسی بر ساخت و ساز تعریف شده به صورت واضح بیان نشده که نظارت مقیم یا عالیه است، در قوانین و مقررات ماده ۱۰۰ تبصره۷، نظارت را مستمر دیده است اما ما استمراری در قوانین و مقررات نمی بینیم و نظارت قابل قبول برای ما، نظارت مقیم است.
وی با بیان اینکه تعریف برای ما، نظارت بازبینی است که نمی تواند کیفیت ساخت و ساز را تضمین کند عنوان کرد: در قوانین نقص وجود دارد و باعث شده کیفیت ساخت و ساز پایین بیاید و ناظران هم خود را موظف نمی دانند که روی کار زمان بگذارند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان با اشاره به اینکه ۳۰ درصد از سرمایه کشور بدون کنترل ساخته می شود اذعان کرد: امیدوارم روی عوامل موثر بر کیفیت قوانین و نیروی انسانی کار شود.
بازدید:۴۳۹