اهواز، شهری که جاذبه دارد سرمایه گذار ندارد
سازه نیوز:رییس کمیسیون مشارکتها و سرمایه گذاری های شورای شهر اهواز گفت: علیرغم وجود جاذبهها و قابلیت های سرمایهگذاری در شهر اهواز، متاسفانه در بخش جذب مشارکتها خوب عمل نشده است.زیبا صالحپور اظهار کرد: ۶ ماه از بسته شدن بودجه ۹۲ میگذشت که شورای چهارم روی کار آمد. میزان مشارکتها در آن سال صفر بود.
وی ادامه داد: در سال ۹۳ با انسجام برنامه ریزی ها، ۲۸۰ میلیارد تومان در بخش مشارکتها و جذب سرمایه گذاریهای بخش خصوصی در بودجه پیش بینی و برای جذب این سرمایه ها، شهرداری وارد چندین پروژه مشارکتی شد که احداث دو برج دوقلو در خیابان سروش منطقه کیانپارس با مشارکت ستاد اجرای فرمان حضرت امام(ره)، یکی از این پروژه ها بود.
این عضو شورای شهر اهواز گفت: این ستاد در این منطقه دارای زمینی مثلث شکل در کنار زمین شهرداری بوده است که این دو نهاد با مشارکت هم و مجموع دو قطعه زمین، عملیات اجرایی پروژه را برنامه ریزی کردند. این پروژه شامل هتل، بخش مسکونی، اداری، فرهنگی، تجاری و تفریحی است.
صالحپور افزود: پروژه برجهای دوقلو با میزان ۳۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری، در مدت ۳۳ ماه اجرایی میشود. با همه این شرایط میبینیم که در یک پروژه، میزان جذب سرمایهگذاریهای پیشبینی شده در بودجه ۹۳ حاصل شده است.
وی ادامه داد: از دیگر پروژه های سال ۹۳، بازار مبل بوده که اقدامات اولیه آن انجام شد اما به دلیل اینکه وضعیت زمین مشخص نشد، پروژه متوقف شده است. زمین این پروژه با میدان تره بار مشاع بوده و تاکنون وضعیت آن حل نشده است. پروژه بازار مبل با سرمایهای به میزان ۲۰۰ میلیارد تومان طراحی شد و بنا بود که در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار و ۷۰ هزار مترمربع زیربنا ساخته شود.
رییس کمیسیون مشارکتها و سرمایهگذاری شورای شهر اهواز اظهارکرد: شهرک سلامت نیز یکی دیگر از پروژه ها است که قرار شد با مشارکت و سرمایه گذار بخش خصوصی انجام شود. این شهرک با مجموع های شامل مطب پزشکان، بیمارستان، مراکز تجاری مرتبط با حوزه سلامت در منطقه کیانشهر و با زیربنای ۴۱۵ هزار مترمربع احداث شود. سرمایه پیش بینی شده برای این پروژه ۵۰۰ میلیارد تومان است. پروژه تجاری اطلس مال نیز با سرمایه گذاری بانک انصار از دیگر پروژه های سال ۹۳ مشارکت بخش خصوصی بوده است.
صالحپور افزود: در سال ۹۳ کشتارگاه صنعتی اهواز به سرانجام رسید و برای اولین بار در کشور فعالیت این کشتارگاه برون سپاری و به بخش خصوصی واگذار و قرارداد آن در سال ۹۳ بین بخش خصوصی و سرمایه گذار مربوط بسته شد و بر اساس این قرارداد مقرر شد کیفیت ارتقا یابد و گوشت به صورت بهداشتی تحویل داده میشود. همچنین سرمایه گذار بر اساس این قرارداد سالی یک میلیارد تومان به شهرداری پرداخت میکند.
وی در ادامه به سرمایه گذاری در بخش ناوگان حمل و نقل عمومی ویژه خودروهای اروندی اشاره کرد و گفت: درباره ورود خودروهای اروندی به ناوگان حمل و نقل عمومی شهر اهواز، مراجعات بسیاری از سوی سرمایهگذاران داشتیم اما شهرداری تاکنون به نتیجه نرسیده و ما از این روند راضی نیستیم.
عضو شورای شهر اهواز افزود: با توجه به نیاز شدید اهواز به تاکسیهای مطلوب، ضروری است که این موضوع به سرعت پیگیری و به نتیجه برسد.
وی گفت: ساخت پارکینگ و درخواست احداث رستوران در شهر اهواز از جمله مواردی است که عمدتا به شورا ارسال میشود. البته انجمن انبوه سازان استان نیز برای سرمایهگذاری در یک پروژه ۲۵ هزار واحد مسکونی در منطقه کیانشهر صحبتهایی کرده است که پیشبینی میکنیم چنانچه موانع موجود رفع شود، اقدامات لازم جهت اجرای این پروژه انجام میشد و پروژه قابل توجهی خواهد بود.
صالحپور اظهارکرد: برای سال ۹۴ نیز پروژه هایی تعریف شده است. تحقق یکسوم بودجه ۹۴ شهرداری نیز از بخش مشارکتها و سرمایهگذاریهای بخشخصوصی پیشبینی شده است. بودجه ۹۴ شهرداری یک هزار و ۲۳۹ میلیارد تومان تعیین شده که ۳۹۴ میلیارد تومان از این بودجه در بخش مشارکتها قابل تحقق است.
مرجع :ایسنا
بازدید:۵۴۷