کد خبر: ۲۳۴۲۴
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۷ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ 03 August 2015

شهرداری‌ها به دنبال راحت‌ترین راه‌ کسب درآمد هستند


سازه نیوز:رئیس گروه تخصصی شهرسازی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مازندران اظهار داشت: یکی از مشکلات جدی شهرداری‌ها نحوه کسب درآمدشان است که این مورد باید توسط دو وزارت کشور و راه و شهرسازی مرتفع شود.
شیرزاد یزدانی با انتقاد از اینکه متاسفانه تاکنون این قانون تهیه نشده و معضلات جدی را در حوزه شهرسازی ایجاد کرده است، گفت: از سال ۱۳۶۸ بحث تراکم‌فروشی در شهرداری تهران کلید خورد و این برای شهرداری‌های دیگر استان‌ها بابی شد تا امروزه فروش تراکم یکی از منابع مهم درآمدی شهرداری‌ها باشد.

عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مازندران، در ادامه اضافه کرد: براساس قانون شهرداری‌ها منابع مختلفی برای تامین درآمد وجود دارد، اما متاسفانه غالب شهرداری‌ها به دنبال راحت‌ترین و سهل‌الوصول‌ترین راه‌های کسب درآمد که همان بحث فروش تراکم و صدور پروانه ساختمانی است، هستند.

یزدانی بر این اعتقاد است که تراکم‌فروشی اثرات مخربی بر آسایش و رفاه مردم دارد و یکی از مهمترین عوامل تضییع حقوق شهروندی محسوب می‌شود. لذا مدیران مربوطه باید هرچه‌سریع‌تر نسبت به تغییر سیاست‌های کسب درآمد شهرداری اقدام نمایند و در واقع به دنبال یک سری منابع پایدار برای برای شهرداری‌ها باشند.

وی عدم نظارت دقیق بر سازه‌های شهری و صدور پروانه‌های ساختمانی را از جمله ممهمترین دلایل ادامه تراکم‌فروشی شهرداری‌ها دانست و اذعان داشت: در واقع شهرداری‌ها موظف هستند براساس ضوابط و مقررات طرح‌های جامع و تفصیلی نسبت به صدور پروانه ساختمانی اقدام کنند. لیکن به دلیل عدم وجود باید‌ها و نبایدها در بسیاری از شهرداری‌ها، بیش از ظرفیت طرح تفصیلی مصوب، نسبت به صدور پروانه ساختمانی و نهایتا فروش تراکم اقدام شده است.

به گفته عضو هئیت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مازندران، نظارت دقیق به صدور پروانه ساختمانی توسط شهرداری‌ها، یکی از راهکارهای کاهش تراکم‌فروشی است، از سوی دیگر باید در بدو امر این نوع ردیف درآمدی را از منابع درآمدی شهرداری که در بودجه سالانه توسط شهردار به شورای شهر و استانداری ارائه می‌شود حذف گردد؛ لازم به ذکر است که در استان فارس این مورد اجرا می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه دو وزارت کشور و راه و شهرسازی باید به دنبال تهیه لایحه منابع پایدار درآمدی برای شهرداری باشند، تصریح کرد: بیش از ۳۰ سال از تصویب قانون شهرداری‌ها می‌گذرد و هنوز لایحه آن به دولت و مجلس تقدیم نشده است که به نظر می‌رسد دست‌اندرکاران امر باید نسبت به این موضوع حساسیت بیشتری به خرج دهند.

یزدانی در پایان خاطر نشان ساخت: همچنین لازم است که شورای شهر این ردیف درآمدی را حذف کند و یک کمیته به عنوان کمیته درآمد پایدار با مشارکت متخصصان، صاحب‌نظران و اندیشمندان برای تعریف درآمد پایدار شهرداری تشکیل بدهد، توجه داشته باشید که این نوع کسب درآمد شهرداری اثرات و عواقب مخربی را در سطح شهرها برجای گذاشته و در بسیاری از مواقع باعث ناراحتی و اعتراض شهروندان شده است.

مرجع :صما

بازدید:۴۳۴