کد خبر: ۲۶۶۵
تاریخ انتشار: ۰۰:۵۴ - ۲۹ آبان ۱۳۹۰ 20 November 2011

آغاز تغییر چهره مرکز شهر اهواز


مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اهواز از تغییر چهره خیابان طالقانی اهواز در سال‌جاری خبر داد.عبدالحمید حق‌‌بین اظهار داشت: بدنه‌سازی خیابان طالقانی اهواز به عنوانی یکی از شریان‌های اصلی مرکز شهر امسال آغاز می‌شود.
وی افزود: طرح بدنه‌سازی این خیابان در حال حاضر در مرحله مناقصه است و ارزیابی کیفی پیمانکاران به منظور شناسایی افراد باصلاحیت توسط کمیته فنی در حال انجام است.
به گفته وی، اجرای این طرح از ضلع شمالی خیابان طالقانی آغاز می‌شود و در سال جاری یک‌میلیارد تومان اعتبار به همین منظور پیش بینی شده است.
حق‌بین تاکید کرد: در طرح بدنه‌سازی خیابان طالقانی، مناسب‌سازی پیاده رو حد فاصل میدان شهدا تا خیابان شریعتی به طول ۷۱۵ متر و عرض شش متر در دو طرف خیابان شامل اصلاح کف، بدنه‌سازی و ایجاد رواق (سایبان) به منظور بهبود عبور و مرور و آسایش شهروندان طراحی شده است.
وی ادامه داد: با هماهنگی‌های انجام شده با شرکت توزیع نیروی برق اهواز، به صورت پایلوت شبکه‌های برق خیابان نیز زیرزمینی اجرا خواهد شد.
مدیر عامل سازمان نوسازی و بهسازی اهواز نصب مبلمان‌های جدید شهری، ایجاد فضای سبز مناسب، ساماندهی تابلو‌ها و مناسب‌سازی پیاده رو ویژه معلولان و نابینایان را نیز از برنامه‌های طرح بدنه سازی خیابان طالقانی اهواز عنوان کرد.
وی همچنین گفت: طرح بدنه سازی خیابان شریعتی اهواز (خیابان ۳۰ متری) نیز در حال تهیه و آماده سازی است.
حق‌بین افزود: قرار است طرح بدنه‌سازی خیابان آزادگان نیز با ارائه طرح از سوی شهرداری، توسط مالکانی که قصد احداث داشته باشند اجرا شود.
تغییر چهره نازیبا، آشفته و به دور از اصول معماری در تعدادی از خیابان‌های اهواز به ویژه در مرکز شهر از جمله خیابان‌های نادری، طالقانی، آزادگان و شریعتی، به دلیل عدم اختصاص اعتبارات مدت‌ها معطل مانده است.
طرح بدنه‌سازی قسمتی از خیابان نادری حدفاصل خیابان‌های فرهنگ تا مولوی به صورت نازیبا با اجرای بخشی از سازه و بدون پوشش‌های لازم پیش از این انجام شده و قرار بود بدنه‌سازی خیابان‌های مرکز شهر اهواز با اختصاص یک میلیارد تومان در سال گذشته آغاز شود.
رودخانه کارون، اهواز را به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم می‌کند. خیابان‌های سلمان فارسی (نادری)، طالقانی، آزادگان (۲۴متری) و شریعتی (۳۰ متری) مراکز قسمت شرقی اهواز به شمار می‌آیند که مراکز اقتصادی و بازار را در خود جای داده‌اند. منطقه امانیه نیز هسته مرکزی قسمت غربی اهواز و محل استقرار ادارات دولتی است.
این خیابان‌های اصلی شهر که با ساخت و سازهای بدون ضابطه و قانون در ارتفاع، تراکم، نما، پنجره‌ها و نصب تابلو‌ها چهره نازیبایی به خود گرفته‌اند، قرار بود بر اساس دستورالعمل وزارت مسکن و شهرسازی در کارگروه ارتقای سیما و منظر شهری به صورت ویژه مورد بررسی قرار گیرند.
کارگروه تخصصی ارتقای سیما و منظر شهری استان اردیبهشت ماه ۸۸ به ریاست سید عباس طباطبایی معاون عمرانی پیشین استاندار خوزستان تشکیل و چند جلسه در این رابطه برگزار شد که درحال حاضر ادامه فعالیت این کارگروه متوقف است.
اهداف شورای عالی شهرسازی در تشکیل این کارگروه استفاده صحیح از منابع و تامین سلامت و رفاه شهروندان، ساماندهی سیما و منظر شهری، احیای فرهنگ معماری و شهرسازی غنی گذشته، جلوگیری از ناهماهنگی‌های بصری و تعاملات اجتماعی و تنظیم جریان حیات مدنی و وظیفه کمیته ارتقای کیفی منظر شهر، ایجاد هماهنگی در خصوص مطالعات و اقدامات عمرانی و اجرایی در سیما و منظر شهری، منطقه‌بندی شهر‌ها برای اقدامات بهسازی، بررسی و تایید طرح‌ها، تعیین مصالح مناسب برای استفاده از نما‌ها و جداره‌ها، بهسازی و مرمت نماهای شهری، ضوابط و مقررات مبلمان شهری و رنگ تبلیغات و نور شهری عنوان شده بود.

بازدید:۴۹۱