کد خبر: ۲۷۷۰۳
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۷ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۵ 08 June 2016

جهانگيري: دستيابي به توسعه در گرو توجه محيط‌زيست است

"محيط‌زيست يک مساله زينتي نيست که از سر بي‌دردي به آن بپردازيم بلکه عين درد جامعه است و در متن زندگي مردم قرار گرفته و جزو اولويت‌هاي کشور است ."
اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس‌جمهوري در مراسم جايزه ملي محيط‌زيست با اعلام اين مطلب گفت: امروز ديگر روشن شده است که پيشاپيش همه مسائلي که کشور ما و کشورهاي جهان با آن روبرو هستند، بحران‌هاي محيط‌زيستي و ضرورت پايبندي به توسعه پايدار قرار گرفته است. محيط‌زيست نخستين مساله مورد توجه مردم و دولت‌ها است. 

وي افزود: اگر به مسائل محيط‌زيستي توجه نشود، حتما کشور با مسائل پيچيده‌اي در آينده روبرو خواهد شد. اگر از مساله محيط‌زيست غفلت کنيم، به همه مسائل جامعه آسيب مي‌رسد. اقتصاد، جامعه و فرهنگ همه در معرض خطر قرار مي‌گيرند؛ چراکه هم کميت و هم کيفيت زندگي انسان به محيط‌زيست وصل شده است. معاون اول رئيس‌جمهوري تاکيد کرد: بدون پرداختن به موضوع طبيعت و مسائل محيط‌زيستي اصلا نمي‌شود به توسعه و حل مسائل اقتصادي کشور پرداخت. بايد محيط‌زيست در رأس مسائل توسعه قرار بگيرد و شناختمان را نسبت به طبيعت اصلاح کنيم.

جهانگيري با بيان اين که تا رسيدن به نقطه توسعه‌يافتگي فاصله زيادي داريم، گفت: خوب است در همين ابتداي حرکت، اصلاحاتي در شناخت خودمان نسبت به طبيعت داشته باشيم. زمين به عنوان نخستين سرمايه ارزشمند طبيعت در معرض تهديدها و آسيب‌هاي زيادي قرار گرفته که ثمره توسعه يکجانبه بدون توجه به مسائل محيط‌زيستي بوده است.

وي با تاکيد بر اين که رفاه مردم اصل مهمي است و درآمد سرانه مردم بايد بالاتر برود، گفت: ايران در منطقه رقباي جدي دارد. اقتصاد يکي از مولفه‌هاي اصلي اقتدار ملي کشور است. اينها چالش‌هاي اصلي ايران از منظر اقتصادي است. لازمه اين راه اين است که محيط‌زيست و اقتصاد، در کنار هم دنبال شوند. کارآفرين و سرمايه‌گذار نبايد به بهانه محيط‌زيست از صحنه خارج شود بلکه بايد بداند که به طور کامل مسائل محيط‌زيست را مورد‌توجه قرار دهد.

جهانگيري در پايان با بيان اينکه تصميم گرفتيم هيچ طرح بزرگي تصويب نشود مگر آنکه پيوست محيط‌زيستي داشته باشد، توضيح داد: خوشبختانه بارندگي در ماه‌هاي اخير خوب بوده و به خيلي از تالاب‌هاي ما آب خوبي رسيده است. جنگل‌کاري را به يکي از طرح‌هاي اقتصاد‌مقاومتي بدل کرديم و از بسيج براي جنگل‌کاري در مناطقي که مي‌تواند منشأ ريزگردها باشد، استفاده کرديم هر چند که منشأ ريزگردها عمدتا در کشورهايي است که درگير پديده شوم جنگ هستند.

ابتکار: روند تخريب محيط‌زيست رو به تشديد است

معصومه ابتکار رئيس سازمان حفاظت محيط‌زيست هم در اين مراسم گفت: اين واقعيت تکاندهنده دنياي امروز است که روندها رو به تشديد و تزايد است و امروز زمان نداريم تا اقدام براي رفع اين معضلات را در دستور کار آينده قرار دهيم.

وي افزود: امروز بحث مسائل مربوط به آب، خاک، فرسايش خاک و هدررفت منابع از معضلات جهاني محيط‌زيست و يک عامل اين موضوع هدر رفت منابع غذايي است.

رئيس سازمان حفاظت محيط‌زيست تصريح کرد: بيش از 28 درصد غذايي که در دنيا توليد مي‌شود هدر مي‌رود. بر‌اساس آخرين گزارش‌ها وضع کشور ما از روند جهاني هم کمي بدتر است و اين مي‌تواند دليلي براي از بين‌رفتن منابع آب و خاک و منشايي براي گرد و غباري که از غرب به کشور مي‌آيد باشد. وي با اعلام اينکه پس از ابلاغ سياست‌هاي کلي توسط مقام‌معظم‌رهبري رويکرد خوبي به محيط‌زيست را در قواي مختلف خصوصا در دولت شاهد هستيم ادامه داد: مي‌توانيم اميدوار باشيم که رويکردهاي خوبي اتخاذ شده اما اين فقط آغاز کار است و اين رويکردها بايد گسترش پيدا کند.

بازدید:۸۹۵
برچسب ها: محیط زیست