کد خبر: ۳۱۹۴۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۰ - ۲۸ آذر ۱۳۹۵ 18 December 2016
معاون میراث فرهنگی:

راهنمای مجازی موزه‌ها گسترش می‌یابد

معاون میراث فرهنگی به را‌ه‌اندازی سیستم راهنمای مجازی در موزه‌ها اشاره کرد و گفت: این سیستم هم اکنون در موزه سعدآباد راه‌اندازی شده است و به تدریج در نقاط مختلف کشور نیز از آن استفاده خواهد شد
محمدحسن طالبیان - معاون میراث فرهنگی با حضور در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران از بیست‌و‌دومین نمایشگاه الکامپ از وجود ظرفیت‌های همکاری و مشارکت بین سازمان میراث فرهنگی و سایر دستگاهها در زمینه هوشمندسازی و استفاده از فناوری‌های نوین، خبر داد و اظهار داشت: آنچه در این نمایشگاه مشهود است، همه دستگاه‌های دولتی، ورود به حوزه هوشمندسازی و استفاده از فناوری‌های نوین را به طور جدی آغاز کردند.

لزوم طراحی و تولید نرم افزاهایی با موضوع میراث فرهنگی

طالبیان گفت: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با توجه به وسعت برنامه‌ها و فعالیت‌هایی که دارد می‌تواند با همه دستگاه‌ها ارتباط و همکاری مستمر و مثبت داشته باشد، به طور مثال در حوزه آموزش و پرورش و بحث هوشمندسازی مدارس، ما می‌توانیم ورود جدی داشته باشیم و از این امکان برای آموزش موضوعات میراث فرهنگی به دانش‌آموزان بهره‌مند شویم.

وی افزود: طراحی و تولید نرم افزارهایی را محتوای آموزش و معرفی حوزه میراث فرهنگی به دانش آموزان از موضوعاتی است که با مشارکت سازمان میراث فرهنگی و وزارت آموزش و پرورش، به زودی در دستور کار قرار خواهد گرفت.

معاون میراث فرهنگی همچنین به مشارکت با وزارت جهاد کشاورزی با استفاده از فناوری‌های نوین اشاره کرد و توضیح داد: قنات‌ها و حفاظت از این میراث طبیعی تاریخی از جمله مواردی است که می‌توان در مشارکت با جهاد کشاورزی، اقدامات عملی‌تری در این راستا به انجام رساند، با توجه به ثبت جهانی قنات‌های کشور و اهمیت حفظ و نگهداری از این میراث تاریخی ما باید با همکاری و مشارکت جهاد کشاورزی و استعلاماتی که این حوزه می‌تواند در اختیار مردم قرار دهد، حفاظت از قنات‌ها را مورد توجه و تاکید قرار دهیم.

آموزش مجازی بهترین و کم هزینه ترین راهکار برای تربیت نیروی فنی است

طالبیان در ادامه به همکاری و مشارکت با حوزه فنی‌و‌حرفه‌ای به عنوان یکی از موضوعات مهم در این بخش اشاره کرد و افزود: تربیت نیروی فنی کارگری در حوزه مرمت آثار تاریخی، صنایع دستی و یا حتی حوزه گردشگری نیازمند آموزش است و با توجه به فناوری های موجود که امروز همه کشور از آن بهره‌مند هستند، آموزش مجازی بهترین و کم‌هزینه‌ترین راهکار برای ارائه اینگونه آموزش‌ها است.

وی با تأکید بر اینکه همکاری با مرکز آمار کشور و پایش اطلاعات و آمار موجود در حوزه میراث فرهنگی در حفظ و نگهداری از مواریث تاریخی تاثیر بسزایی دارد، گفت: در حال حاضر ما 32 هزار اثر ثبت شده در فهرست میراث ملی کشور را داریم که به روز رسانی و پایش آمار و اطلاعات مربوط به این آثار، حفاظت و نگهداری از این مواریث تاریخی را تسهیل می‌کند.

هنر استادکاران حوزه میراث فرهنگی باید ثبت و مستندنگاری شود

معاون میراث فرهنگی با بیان اینکه هنر استادکاران حوزه مرمت و میراث فرهنگی، نیازمند ثبت و ضبط و نگهداری است، افزود: بسیاری از استادکاران این حوزه که انبوه تجربه و هنر را در اختیار دارند در سنین بالا هستند و هنر این افراد باید با مستندنگاری در قالب کارگاه‌های آموزشی برای نسل فعلی و نسل آینده ثبت و ضبط شود.

وی گفت: هنر، تجربه و اندوخته این اساتید، حافظه تاریخی کشور ما است که باید به عنوان میراث ناملموس از آن حفاظت کنیم.

امکان ارتباط سیستم فروش بلیط الکترونیک موزه‌ها با خزانه داری فراهم می‌شود

طالبیان در ادامه با اشاره به اقدامات سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در زمینه هوشمندسازی فعالیت‌ها، گفت: راه‌اندازی سیستم فروش بلیط الکترونیک  در موزه ها و اماکن تاریخی از جمله اقدامات مهمی است که باید به آن اشاره کرد.

معاون میراث فرهنگی افزود: این سیستم همچنان در حال بروزرسانی و تکمیل شدن است و نواقص آن با ارتباط و همکاری با سایر دستگاه‌ها به تدریج رفع می‌شود، یکی از این نواقص عدم امکان ارتباط مستقیم با خزانه و واریز مستقیم وجوه پرداختی به خزانه بود که این مورد در تبادل نظر با همکاران وزارت اقتصاد و دارایی به زودی رفع می‌شود، همچنین به زودی امکان تفکیک ورودی هر یک از اماکن تاریخی و موزه‌ها در این سیستم فراهم می‌شود.

راه اندزی سیستم راهنمای مجازی موزه‌ها

طالبیان به را‌اندازی سیستم راهنمای مجازی در موزه‌ها اشاره کرد و افزود: «این سیستم هم اکنون در موزه سعدآباد راه اندازی شده است و به تدریج در نقاط مختلف کشور نیز از آن استفاده خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: استفاده از اپلیکیشن واقعیت مجازی از دیگر مواردی است که به کمک حوزه میراث فرهنگی آمده است، این سیستم به همه دوستداران حوزه میراث فرهنگی این امکان را می‌دهد که به صورت مجازی موزه‌ها و اماکن تاریخی ایران را ببینند.

بازدید:۱۱۰۴
برچسب ها: میراث فرهنگی