آب، آب پاکی را روی دست معلولان هشتگرد ریخت
پروژه ۵۶۰ واحدی مسکن مهر جامعه معلولین هشتگرد یکی از ۷۸ پروژه این شهر است که با گوشه چشمی از سوی وزارت نیرو میتواند جان بگیرد.
ماجراهای پرحاشیه مسکن مهر معلولان هشتگرد با بیمهری یا بیپولی دستگاههای خدماترسان وارد فاز دوم رکود خود شده است. این پروژه پس از آنکه با کلاهبرداری شش میلیارد تومانی پیمانکار اولیه در سال ۱۳۸۹ مواجه شد، با پیگیریهای مسوولان، رسانهها و افراد دارای معلولیت از سال گذشته تا کنون مقداری رشد داشته و بنا به گفته پیمانکار به ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده اما هنوز از نبود انشعابات آب، برق و گاز و نیز عدم تزریق بهموقع منابع از سوی شرکت عمران رنج میبرد.
معلولانی که در مسکن مهر هشتگرد ثبت نام کردند در پایان سال جاری احتمالا شمع هفت سالگی این پروژه را بدون آنکه خانهای تحویل بگیرند فوت خواهند کرد. البته داستان هزار و یک شب این ساخت و ساز از ۹ سال پیش یعنی ۱۳۸۶ آغاز شده است؛ زمانی که زیر نظر مسکن مهر قرار نداشت. اما از سال ۱۳۸۹ که وارد فاز مسکن مهر شد مشکلات نه تنها کاهش نیافت بلکه سنگینتر هم شد. شرکت "پ" در مجموع ۱۶.۵ میلیارد تومان از این پروژه دریافت کرد اما کارکرد آن بر اساس گزارش کارشناسی حدود ۹.۸ میلیارد تومان بود و حدود ۶.۷ میلیارد تومان ناپدید شد. پس از آن پیمانکار خلع ید شد با این حال هنوز کسی از این شرکت شکایت نکرده است؛ زیرا بنا به گفتهی مدیرعامل تعاونی مسکن، این تعاونی شخصیت حقوقی ندارد و ارگانهای مربوطه نیز نسبت به شکایت تعلل کردند.
با این وجود معلولان ناامید نشدند و با پیگیری و تلاش زیاد آنها، شرکت عمران در سال ۱۳۹۱ با پیمانکاری دیگر قرارداد امضا کرد اما به دلیل دعواهای حقوقی تا اوایل سال ۱۳۹۴ ساخت و سازی صورت نگرفت تا اینکه در آن زمان مجددا کار آغاز شد. از اوایل سال گذشته تا کنون پیمانکار جدید با تمام گلایههایی که دارد پروژه را از ۲۸ درصد به ۸۰ درصد رسانده است. اما اگر ۵ میلیون تومانی که قرار است بهزیستی به هر فرد اختصاص دهد یا ۳۰ میلیون تومانی که باید به دو معلولیتیها برسد (که هنوز به طور کامل نرسیده) به پروژه تزریق نشود مجددا متوقف خواهد شد. مضافا اینکه وزارت نیرو هم در واگذاری انشعابات برق، و گاز و آب، آب پاکی را روی دست معلولان ریخته و میگوید پولی برای این مساله ندارد.
مدیرعامل تعاونی مسکن جامعه معلولین ایران در این خصوص گفت: پروژه ۵۶۰ واحدی ما تقریبا در مرحله نازککاری قرار دارد و برای ارایه قرارداد به معلولان مشکلی نداریم اما با توجه به نبود آب و برق و گاز هیچ اقدامی نمیتوانیم صورت دهیم.
داوود نیاکان با بیان اینکه از مسوولان وزارت نیرو مصرانه درخواست توجه و عنایت به معلولان را داریم گفت: پیگیریها و تلاش ما به جایی نرسیده است. مسوولان شرکت عمران ما را به سازمانهای آب و فاضلاب، برق و گاز ارجاع میدهند و میگویند انشعابات وظیفهی آنهاست. آب و برق و گاز هم یک بار میگوید به ما ارتباطی ندارد. یک بار دیگر میگوید ارتباط دارد اما پول نداریم!
وی یادآور شد: آب و برق تا کنار پروژه آمده است، به همین دلیل وصل این انشعابات هزینه چندانی ندارد اما نمیدانیم چرا این اقدام صورت نمیگیرد. ما این وسط گرفتار شدهایم؛ از یک طرف معلولان به ما فشار میآورند و از طرف دیگر کاری از دستمان برنمیآید.
به گفته نیاکان، کل پروژه از ابتدا ۱۰۲۰ واحد بود که ۵۶۰ واحد به پیمانکارانی مجزا و ۴۶۰ واحد به شرکتی دیگر واگذار شده که متاسفانه پروژه ۴۶۰ واحدی متوقف و در حد قرارداد باقی مانده است. در پروژه ۵۶۰ واحدی نیز کار به کندی انجام میشود که این مساله ناشی از عدم تزریق منابع توسط شرکت عمران شهرهای جدید است.
مدیرعامل تعاونی مسکن جامعه معلولین ایران گفت: واحدها حدود ۵۵ میلیون تومان قیمتگذاری شده که ۳۰ میلیون تومان از طریق اعضا و ۲۵ میلیون تومان وام به آن تعلق میگیرد. به همین لحاظ از بهزیستی و اعضا درخواست میکنیم تا فعلا برای انعقاد قرارداد نسبت به تکمیل رقم آورده خود تا ۲۰ میلیون تومان اقدام کنند.
همچنین طاهری ـ پیمانکار پروژه ـ اظهار کرد: در حال حاضر ۲۰۰ واحد به ۱۰۰ درصد پیشرفت رسیده و ۳۲۰ واحد نیز در مرحله سفتکاری و گچ و خاک قرار دارد. ما هم اکنون یک میلیارد تومان کارکرد داریم که قول دادهاند ۴۷۰ میلیون تومان از طریق بانک و حدود ۵۰۰ میلیون تومان از طریق سامانه به ما پرداخت کنند اما هنوز پولی پرداخت نشده است.
وی با بیان اینکه هماکنون قراردادهای متمم آماده است اما معطل ۵ میلیون تومان بهزیستی هستیم گفت: اگر ۵ میلیون تومان بهزیستی پرداخت شود ۲.۸ میلیارد تومان دیگر به پروژه تزریق خواهد شد که میتواند بخش زیادی از مشکلات ما را حل کند.
بازدید:۶۳۵
منبع: ایسنا