استاندار زنجان در دیدار با هیات مدیره سازمان نظاممهندسی ساختمان:
صنعت ساختمان میتواند اقتصاد استان را رونق بخشد
استاندار زنجان در دیدار هیات مدیره سازمان نظاممهندسی ساختمان استان گفت: صنعت ساختمان جز سرمایههای ملی بشمار میآید و ازلحاظ کمیت و کیفیت باید به آن توجه ویژهای شود.
در این دیدار اسدالله درویش امیری با بیان اینکه صنعت ساختمان گلوگاهی است که میتواند اقتصاد ما را رونق بخشد افزود: مسکن یک نیاز حیاتی و از ضروریترین نیازهایی است که همه به اهمیت آن واقف هستند و مأموریت اصلی سازمان نظاممهندسی ساختمان ارتقا کیفیت ساختوساز و نظارت بر آن است و بر این اساس باید در اجرای مقررات با حساسیت بیشتری برخورد نماید.
وی اظهار کرد: مهندسان ناظر مهمترین رکن نظارت بر ساختوسازها هستند و همواره سهم بزرگی از سرمایههای ملی کشور در قالب احداث واحدهای مسکونی، تجاری، اداری، آموزشی، بهداشتی، فرهنگی و… صرف طرحهای ساختمانی و صنایع وابسته به آن میشود و با وجود اینکه قانون تأکید کرده مهندسین ناظر بر اساس طراحی و مصالح استاندارد ساختوسازها را پیش ببرند، اما دیده میشود که بعضاً نظارت نادرست مهندسان ناظر موجب شده است صاحبان کار هرگونه خلافی انجام دهند.
استاندار با اشاره به تاریخچه معماری و ساختوساز در ایران تصریح کرد: با وجود تاریخ غنی کشور ما در ساختوساز و معماری این روزها شاهد هستیم که عمر مفید بناهای ساخته شده به کمتر از ۱۵ سال میرسد و این یک ایراد بسیار مهم و یک تأسف بزرگ است.
درویش امیری بیان کرد: اجرای طرحهای خلاقانه در عرصه ساختوساز در کنار توجه به روشهای نوین جلوگیری از اتلاف انرژی یکی از مهمترین مواردی است که باید به طور جدی مدنظر مهندسان قرار گیرد و فعالیتهای نظاممهندسی ساختمان در سایه همکاری دستگاههای اجرایی و مردم، نقش مهمی در جلوگیری از هدر رفت سرمایههای ملی خواهد داشت.
در ادامه این دیدار حسن مجتبیزاده رئیس سازمان نظاممهندسی ساختمان استان زنجان ضمن ارائه گزارشی از عملکرد این سازمان گفت: در حال حاضر ۵ هزار و ۵۴۳ نفر عضو سازمان نظاممهندسی ساختمان در استان زنجان هستند که دو هزار و ۷۱۲ نفر از آنها دارای پروانه اشتغال به کار در حرفه مهندسی هستند.
رئیس سازمان نظاممهندسی ساختمان استان زنجان با اشاره به رکود موجود در ساختوساز کشور و استان گفت: برابر آمار مهندسین دارای پروانه در استان حدود 20 میلیون مترمربع ظرفیت اشتغال به کار موجود دارند در حالی که عملاً با توجه به تعداد کار و متراژ موجود در استان بسیار کمتر و پائین تر از ظرفیت کار انجام میدهند و بعضاً تعدادی هیچ فعالیت و کاری به دلیل شرایط موجود انجام نمیدهند
مجتبیزاده در خصوص تعرفههای نظاممهندسی ساختمان استان اعلام کرد: تعرفههای خدمات مهندسی کاملاً بر مبنای قانون اعمال میشود و امسال نیز که مزین به نام سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل است سازمان علیرغم داشتن مجوزهای لازم جهت افزایش تعرفه لکن با هماهنگی هیات چهار نفره استان با عدم افزایش تعرفه گام مهمی در شکوفایی اقتصاد مقاومتی استان برداشته و حتی سازمان نظاممهندسی زنجان برای کمک به ساختوساز تخفیفات گستردهای را در تعرفهها اعمال نموده است.
رئیس سازمان نظاممهندسی ساختمان استان زنجان یادآور شد: پتانسیل بسیار نیروی انسانی از نظر تخصص و مهارت در استان وجود دارد ولی متأسفانه شاهد هستیم که بسیاری از پروژههای استانی به افراد غیربومی ارجاع داده میشود که این امر میتواند مانعی جهت اشتغالزایی مهندسان ماهر در داخل استان شود.
در ادامه این دیدار اعضا هیات مدیره نظاممهندسی ساختمان زنجان به گفتگو و ایراد نقطه نظرات خود در خصوص موضوعات مرتبط پرداختند.
بازدید:۱۵۱۹