کد خبر: ۳۲۳۵۱
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۱ - ۱۴ دی ۱۳۹۵ 03 January 2017
معاون بنیاد مسکن:

۴۰ درصد خانه‌های روستایی ضدزلزله است

معاون بازسازی بنیاد مسکن گفت: با تلاش‌هایی که بعد از سال ۱۳۸۴ انجام شده تعداد واحدهای مسکونی روستایی که در برابر زلزله مقاوم هستند از حدود ۸ به ۴۰ درصد رسیده است.
عزیزالله مهدیان  اظهار کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از ابتدای سال ۱۳۸۴ تا کنون حدود یک میلیون واحد مسکن روستایی را نوسازی کرده است.   تا قبل از سال ۱۳۸۴ حدود ۸-۷ درصد خانه‌های روستایی دارای سازه بودند یعنی اسکلت داشتند که هم‌اکنون این رقم به ۴۰ درصد رسیده است. البته در بعضی استان‌ها از جمله کرمان، همدان، ‌مازندران و گیلان این رقم به ۶۰ درصد می‌رسد و بالطبع بعضی استان‌ها همچون خراسان رضوی کمتر از ۴۰ درصد است. تلاشمان این است که تا پایان سال ۱۴۰۵ بیش از ۷۵ درصد خانه‌های روستایی در برابر زلزله مقاوم باشند. منظور از مقاوم بودن این است که خانه با زلزله ۶-۷ ریشتر تخریب نشود.

وی افزود: در زلزله آذربایجان شرقی خانه کسانی که از تسهیلات نوسازی استفاده کردند سالم ماند. هم‌چنین در زلزله ریگان بم که پنج سال بعد از زلزله بم با همان شدت رخ داد یک واحد هم در روستاها و شهرها خراب نشد؛ زیرا تمام ساخت و سازها در آن‌جا مقاوم شده بود.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن با بیان این‌که هم‌اکنون در روستاها این فرهنگ‌سازی صورت گرفته که افراد بدون نقشه و مشخصات اقدام به ساخت و ساز نمی‌کنند گفت: بسیاری از نکات ایمنی و فنی همچون وجود ناظر، شناژبندی و اسکلت در ساختمان‌های روستایی انجام می‌شود. خوشبختانه عوامل اجرایی بنا و کارگر نیز آموزش دیده‌اند. هم‌چنین بیش از ۱۴ هزار نفر مهندس جوان را با کمک سازمان نظام مهندسی و وزارت راه و شهرسازی در روستاها آموزش داده‌ایم و در قالب نظام فنی روستایی، نظارت بر ساخت و ساز را بر عهده دارند. منابع این مساله هم از طریق مردم تامین می‌شود و هزینه‌ای روی دوش دولت و بنیاد مسکن نیست.

به گفته‌ی مهدیان، حدود ۵.۲ میلیون واحد مسکن روستایی در کشور وجود دارد که دولت از سال ۱۳۸۴ در قالب برنامه چهارم توسعه پیش‌بینی کرد سالیانه ۲۰۰ هزار مسکن روستایی که عموما در برابر حوادث آسیب‌پذیر بودند نوسازی شود. قبل از آن در برنامه دوم و سوم توسعه سالیانه حدود ۲۰-۳۰ هزار سهمیه به ما می‌دادند که در طول دو برنامه دوم و سوم توانستیم ۱۹۳ هزار واحد مسکونی را بازسازی کنیم. اما این رقم در برنامه چهارم به سالیانه ۲۰۰ هزار واحد رسید.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: نوسازی اماکن روستایی با اختصاص تسهیلات ارزان قیمت از سال ۱۳۸۴ با ۵ میلیون تومان و کارمزد ۵ درصد به روستاها آغاز شد که  هر سال ۱۵ درصد این مبلغ افزایش یافت. هم‌اکنون سقف تسهیلات به ۱۸ و ۲۰ میلیون تومان با کارمزد ۵ درصد رسیده است.

وی تاکید کرد: برای ۱۲۰ هزار واحد سالیانه ۱۸ میلیون تومان تسهیلات می‌دهیم و به ۸۰ هزار واحد ۲۰ میلیون تومان تسهیلات اخصتص می‌یابد. ۲۰ میلیون برای کسانی است که خانه قدیمی را خراب کنند و مسکن نو بسازند؛ زیرا متحمل هزینه‌های آواربرداری می‌شوند. هم‌چنین در روستاهای مرزی که هزینه‌هایشان بیشتر است ۲۰ میلیون تومان می‌پردازیم. واحدهایی که ۲۰ میلیون تومان وام می‌گیرند باید حداقل دو آیتم از مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان را برای جلوگیری از هدررفت انرژی رعایت کنند.

بازدید:۵۴۱
منبع: ایسنا