
علینقی حیدریان اظهار کرد: این اراضی با هدف حفاظت بهتر در برابر تجاوز، تصرف و دیگر عوامل تخریب، به مجریان طرحها واگذار میشود.
وی با بیان اینکه دولت و نهادهای دولتی به تنهایی قادر به حفاظت از همه عرصهها نیست، افزود: با توجه به وسعت 9.7 میلیون هکتاری عرصهها حفاظت و مدیریت همه عرصه های منابع طبیعی استان امکانپذیر نیست لذا در همین راستا از سال 94 کار واگذاری بخشی از عرصهها در قالب طرحهای حفاظت مشارکتی در استان پهناور سمنان کلید خورد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در پاسخ به پرسشی در خصوص عملکرد دو سال و نتایج این طرح در دو سال اخیر اظهار کرد: منابع طبیعی و آبخیزداری استان از دو سال پیش که طرح حفاظت مشارکتی را با مجریان طرحهای مدیریت منابع طبیعی مخصوصا مجریان طرحهای مرتعداری در دستور کار خود قرار داده، تاکنون حفاظت از حدود 700 هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی استان را به این مجریان واگذار کرده است.
وی از خیز استان برای واگذاری حفاظت از 800 هزار هکتار از عرصههای دیگر این استان در سال 97 خبر داد و گفت: اجرای طرح حفاظت مشارکتی و واگذاری حفاظت عرصههای منابع طبیعی به مجریان طرحهای منابع طبیعی به کاهش محسوس عوامل تخریب در این اراضی کمک کرده است.
وی، استفاده از ظرفیتهای مردمی برای مدیریت، حفظ و احیای منابع طبیعی را ضروری دانست و تصریح کرد: با توجه به گستره بالای کار در منابع طبیعی و به ویژه در استانی پهناور همچون سمنان که ششمین استان پهناور کشور بوده و بخش اعظم آن رزا عرصههای منابع طبیعی تشکیل میدهد، اداره کل به تنهایی قادر به حفاظت از این عرصههای ارزشمند نبوده لذا چارهای جز جلب مشارکت مردم نداریم.
حیدریان، افزایش آموزشهای عمومی را در این بخش مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: ارتقاء سطح آگاهیهای عمومی و آموزش و اطلاعرسانی در بین جوامع محلی و ساکنان حواشی این عرصهها نیز به عنوان یک سیاست کلی در برنامههای این اداره کل قرار دارد.