کد خبر: ۴۹۵۶
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۷ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۱ 20 September 2012

پارکینگ طبقاتي طالقانی در هشت طبقه ساخته می شود


منصور كتانباف اظهار كرد: پروژه‌های عمرانی شهر اهواز براساس فعالیت‌های سال 90 و 91 در حال شکل‌گیری هستند و با در نظر گرفتن مقیاس شهری، می توان گفت تعداد قابل توجهی پروژه شهری در اهواز اجرایی خواهد شد. پارکینگ طبقاتی "طالقانی" يكي از اين پروژه‌ها است كه اکنون این پروژه در مرحله فنداسیون است و اسکلت فلزی این پارکینگ نیز به زودی نصب می‌شود.

 

وي با بيان اينكه بر اساس مطالعات انجام شده در هسته مرکزی شهر اهواز، حدفاصل خیابان "رضوی" تا خیابان "عظیم" و در ساحلی شرقی تا بلوار آیت الله بهبهانی، به 6 هزار واحد پارکینگ، علاوه بر واحدهاي موجود نیاز است، افزود: پارکینگ طبقاتي طالقانی در هشت طبقه با ظرفيت حدود 600 دستگاه خودرو ساخته مي‌شود. همچنین یک ملک در مجاورت اين پاركينگ وجود دارد كه اکنون برای تملک آن در حال مذاکره هستیم و  در صورت تملک آن، حدود 60 واحد به ظرفیت پارکینگ طالقانی افزوده خواهد شد.

 

كتانباف درباره پارکینگ موجود در میدان شهدا و جنب پل سفید، تصریح کرد: تنها 70 متر انتهایی این پارکینگ متعلق به شهرداری است و زمین آن در اختیار بخش خصوصی است؛ با توجه به نیاز هسته مرکزی شهر به ایجاد پارکینگ، در تلاش هستیم که این مکان به پارکینگ طبقاتی تبدیل شود و البته این کار باید به گونه ای انجام شود که به حریم منظر پل سفید تعرض نشود. اين پاركينگ حداقل در سه طبقه ساخته مي‌شود و می تواند در آینده نزدیک در ردیف پروژه های شهرداری اهواز قرار گیرد؛ البته موضوع تملک آن نیز باید از طریق مراجع قضایی پیگیری شود.

 

شهردار اهواز خاطرنشان کرد: پارکینگ طالقانی که اکنون در مرکز شهر اهواز در حال ساخت است، پس از "کارون" دومین پارکینگ طبقاتی در هسته مرکزی شهر خواهد بود که نقش مهمی در کاهش ترافیک این محدوده دارد. همچنين در سال جاري حدود 7 هزار متر ملک خصوصی در خیابان‌هاي آزادگان، طالقانی و سیروس تملک شد و اکنون با كاربري پاركينگ در اختيار شهروندان قرار گرفه است.

 

وی ادامه داد: به مالکان املاک بدون استفاده در هسته مركزي شهر توصيه مي‌شود املاك خود را به پارکینگ تبدیل کنند؛ در اين زمینه آیین نامه تشویقي نيز در نظر گرفته شده است و این افراد از پرداخت برخي عوارض معاف مي‌شوند.

 

کتانباف درباره پروژه بدنه‌سازي خيابان طالقاني، اظهار كرد: با توجه به وضعیت اقلیمی شهر اهواز و گرمای هوا در فصل تابستان، لازم است در برخی خیابان های شهر سایه بان نصب شود و پروژه احداث سايه‌بان در خيابان طالقاني علاوه بر تحقق اين هدف، به منظور ایجاد سرپناه و آرامش در مسیر تردد شهروندان، اصلاح سیما و منظر نامناسب شهری به دليل وجود تابلوهای متفرقه و اصلاح سيستم برق در این خيابان در حال انجام است. همزمان با اجرای پروژه بدنه‌سازي خيابان طالقانی، سیستم برق این خیابان نیز اصلاح و به صورت زمینی اجرا خواهد شد و شبکه‌های متوسط و ضعیف برق از روی زمین به زیرزمین منتقل می‌شوند و به این ترتیب وضعیت این خیابان از نظر زیبایی و منظر شهری مطلوب تر می شود. اين اقدام در بحث زلزله هم نمود دارد و با انتقال شبکه برق به زیر زمین، در مواقع اضطراري مشکلی در این زمینه پیش نمی آید.

 

شهردار اهواز درباره دیگر پروژه های بزرگ شهر اهواز، گفت: پل کیان‌شهر پروژه‌اي است كه نه كلنگ زنی شد و نه افتتاحيه‌اي برای آن برگزار شد،‌ با اين وجود این پروژه اکنون با سرعت خوبي در حال پيشرفت است و تا چند ماه آینده تکمیل مي‌شود. همچنين خیابان هفت كيلومتري، حدفاصل پل صیاد شیرازی تا پل کیانشهر نیز در حال تكميل است و تنها آسفالت آن باقي مانده است؛ این مسیر نیز هم‌زمان با پروژه پل كيانشهر افتتاح خواهد شد. ایجاد این مسیر تاثیر بسیاری در كاهش ترافیک مناطق کیانپارس و کیان آباد خواهد داشت و منطقه كيانشهر را رونق مي‌بخشد.

 

وي با بيان اينكه در این دوره مديريت شهرداري پنج پروژه مشارکتی شامل پل کیانشهر، مسیر صیاد شیرازی به پل کیانشهر، پارک آبی، پارکینگ طبقاتي طالقانی و کارخانه پسماند آغاز شده و به نتیجه رسيده‌اند، افزود: ساخت یک هتل پنج ستاره در اهواز با جذب سرمايه‌گذار به زودی آغاز خواهد شد؛ زمین مورد نیاز برای اجرای این پروژه در محدوده ساحل كارون مشخص شده و پس از تاييد نقشه، این پروژه اجرايي می شود. ایجاد یک هتل پنج ستاره قطعا نیاز شهر اهواز است، زيرا در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامي هتل پنج ستاره با این کیفیت که اکنون در نظر است در اهواز ساخته نشده است. ایجاد چنین مکان هایی در شهر اهواز فرصت اقامت و گردشگری در این شهر را افزايش مي‌دهد و امیدواریم ساخت این هتل تا سه ماه آینده آغاز شود. زمین در نظر گرفته شده برای این پروژه هشت هزار متر مساحت دارد.

 

کتانباف با اشاره به اهمیت ساحل سازی در اهواز تصریح کرد: در سال های گذشته در مجموع 14 کیلومتر ساحل سازی در شهر انجام شده و در دو سال 90 و 91 نیز به همین میزان ساحل سازی انجام خواهد شد. البته توسعه پروژه ساحل سازی به میزان 32 کیلومتر در برنامه است؛ اکنون در محدوده پل سوم تا بیمارستان سینا ساحل سازی انجام شده و ساحل سازی در محدوده پل پنجم تا خیابان جنت نیز در حال انجام است.

 

شهردار اهواز خاطرنشان کرد: دیواره سازی ساحل شرقي کارون نیز اکنون در حال انجام است و در سال جاری ساحل سازی و ایجاد فضای سبز در ساحل شرقي از پل سوم تا پارک سیاحت به ميزان 42 هکتار انجام می شود. در محدوده شمالی پل سوم به سمت پل نهم نيز ایجاد چهار کیلومتر ساحل و فضای سبز تا بهمن ماه سال جاری در برنامه است. در محدوده فاز 4 ملی راه نیز یک هزار و 200 متر ساحل سازی انجام می شود. در ساحل غربي نيز پروژه ساحل‌سازي در محدوده پل پنجم تا میدان کارگر تا بهمن ماه تکمیل می شود. اجرای پروژه های ساحل سازی قطعا در تغییر چهره شهر تاثیرگذار خواهد بود.

 

وی ادامه داد: بخشی از ساحل‌سازي‌هایی که اکنون در محدوده ایستگاه پمپاژ دانشگاه شهید چمران تا پارک شقایق در حال انجام است نیز تا اواخر مهرماه تکمیل می شود و با تکمیل این پروژه ها در ساحل رودخانه کارون در مجموع 98 هکتار به فضای سبز اهواز اضافه مي‌شود. البته چمن کاری های انجام شده در سطح شهر جزء سرانه فضای سبز محسوب نمی شوند و مزیت چمن این است که سرب موجود در هوا را جذب می کند. همزمان با ساحل سازی در ساحل کارون، درختکاری نیز در حاشیه کارون انجام می شود و به این ترتیب تا چهار سال آينده فضای سبز ساحل کارون سایه‌دار می‌شود. درختکاری در ساحل با تراکم مشخص و با فاصله 45 متر انجام مي‌شود كه منظر رودخانه را از بين نبرد.

 

کتانباف گفت: با توجه به اقداماتی که در حال انجام است، اسفند امسال 100 هکتار فضای سبز در ساحل کارون تکمیل و به شهروندان تحویل داده می‌شود. با توسعه اين 100 هکتار و 130هکتار پارک‌های محله‌ای و کمربند سبز، حدود 886 هکتار توسعه فضای سبز خواهیم داشت و فضاي سبز شهر حدود 74 درصد توسعه پیدا می‌کند و سرانه فضاي سبز اهواز به 20.5 متر می‌رسد.

 

وی افزود: در پروژه کمربند سبز شهر اهواز چند دستگاه وظایفی بر عهده دارند که اگر وظایف خود را به خوبی انجام دهند، ایجاد دو هزار هکتار فضای سبز در کمربند شهر اهواز محقق می شود و این پروژه انقلابی در شهر اهواز خواهد بود. در سال جاري ايجاد 150 هکتار كمربند سبز پيش‌بيني شده است و  نهال‌هاي مورد نیاز این پروژه نیز توسط بخش خصوصی تامین می شود.

 

شهردار اهواز درباره پروژه شهربازی بزرگ اهواز خاطرنشان كرد: براي اجرای این پروژه زمیني به مساحت 15 هكتار در وردوي شهر از سمت انديمشك در نظر گرفته شده است كه به زودي برای طراحی، به شهرداري تحویل داده می‌شود و اقدامات لازم برای جذب سرمایه گذار آغاز می شود. این پروژه قطعا باید توسط بخش خصوصی اجرایی شود. همچنین بر اساس برنامه ریزی انجام شده پایان سال آینده حداقل یک فاز این پروژه آماده بهره برداری می شود. این شهربازی بر اساس استانداردها ساخته می شود و شامل یک مکان روباز و یک مکان مسقف خواهد بود. شهر اهواز به شهربازی منطقه ای و فرامنطقه ای نیاز دارد؛ شهربازی پاداد منطقه ای است و با اجرای این پروژه، شهر اهواز در سال 93 دارای یک شهربازی بزرگ و فرامنطقه ای خواهد شد.

 

کتانباف درباره پروژه پارك بانوان اهواز گفت: زمین مورد نیاز برای اجرای این پروژه در مجاورت مرکز تحقیقات کشاورزی در نظر گرفته شده است، ولي اين زمين از لحاظ حقوقي با مشکل مواجه است. البته سوله‌هاي اين پارك ساخته و آماده نصب است و هیچ مخالفتی از سوي سازمان يا ارگاني با مكان ایجاد اين پارك وجود ندارد و به شرط تامين زمین، این پارک احداث می شود. این پروژه باید در مکانی مناسب اجرایی شود و مکان پیش بینی شده دارای ویژگی های لازم است. پارک بانوان باید در مکانی ایجاد شود که ساختمان ها اطراف بر آن مشرف نباشند تا بانوان بتوانند به راحتي در این مکان تفريح كنند؛ دیگر مکان های پیش بینی شده در اهواز این ویژگی ها را ندارند.

 

وي درباره تغيير كاربري نخستان‌هاي اطراف شهر اهواز افزود: سازمان بهسازی و نوسازی شهرداري با تغییر کاربری نخلستان‌ها به پارك، تالار و رستوران‌هاي سنتي در نظر دارد كه هم کار تجاری در این مکان ها انجام و هم از تخريب نخستان‌ها براي ساخت ساختمان‌هاي اداري و تجاري جلوگيري شود. اين نخلستان ها بايد حفظ شوند و شرایط برای استفاده شهروندان از این مکان ها فراهم شود در مسیر بلوار آيت الله بهبهانی و بلوار امام علی تا کوت عبدالله در دو سمت مسیر نخلستان‌هايي وجود دارد که اکنون در حال آماده سازی هستند. در مناطق گلستان، چنیبه و مهدیس نيز نخلستان‌هايي وجود دارد كه با حفظ و گسترش آنها می توان فضاهای تفریحی مناسبی برای شهروندان ایجاد کرد.

 

شهردار اهواز درباره استفاده از آثار حجمی و زيباسازي شهر اهواز تصریح کرد: آثار حجمي در میدان‌هاي شهر وجود دارد و بخشي از فرهنگ شهر را تشكيل مي‌دهند. براي نصب برخي آثار نيز باید پیش از نصب، فرهنگ‌سازی لازم انجام شود تا سوءتفاهمي در مورد برخي آثار حجمی ايجاد نشود. در بخش زیباسازی قرارداد آبنمای رودخانه کارون را منعقد شده و در مجاورت پل سوم نیز پلی به نام پل طبیعت ایجاد می شود که دو پارک حاشیه کارون را به هم متصل می کند.

 

کتانباف خاطرنشان کرد: همچنين نصب يك راپل توسط بخش خصوصي به طول 500 متر از شرق به غرب رودخانه پیش بینی شده است كه به صورت يك بازي هيجاني مورد استفاده قرار می گیرد. مشابه این طرح در سنگاپور، مالزي و لندن اجرا شده است و اميدواريم تا نوروز سال آينده با همكاري شرکت نفت مقدمات نصب اين راپل فراهم شود. این پروژه در زمین های متعلق به شرکت نفت اجرایی می شود و در این زمینه موفقت وزیر نفت و استاندار اخذ شده و تنها موافقت شرکت مناطق نفت خيز جنوب باقي مانده است. با اجراي دستور وزير نفت مي‌توان يك فرصت گردشگري و تفريح براي شهر اهواز فراهم كرد كه براي نوروز سال آينده شاخص خوبي براي شهر، استان و كشور خواهد بود.

 

وی ادامه داد: ساخت آبنما در میان رودخانه، به صورتی که طراحی شده است تاکنون سابقه اجرا نداشته و تنها در کشور چین مشابه چنین پروژه ای وجود دارد؛ این آبنما در حدفاصل پل های چهارم و هشتم نصب می شود و با اجرای این پروژه، جمعیت شهر اهواز در ساحل کارون متفرق می شوند و از تجمع جمعیت در بخش های شمالی شهر و ساحل کیان پارس پیشگیری می شود. جزیره موجود در حدفاصل پل های چهارم و هشتم اکنون در حال جمع آوری است.

 

شهردار اهواز اظهار کرد: دو جزيره ديگر موجود در شمال و جنوب پل سوم نیز توسط سازمان آب و برق جمع آوري مي‌شوند. این کار نیز تاثیر بسیاری بر زیبایی رودخانه دارد. همچنین مطالعات ساخت باغ پرندگان نيز در حال اتمام است؛ در اين باغ ستون‌هایی به ارتفاع 40 متر ساخته مي‌شود و پرندگان در فضایی که ایجاد می شود، رهاسازی می شوند. در این باغ پرندگانی که با شرایط اقلیمی استان سازگارتر باشند نگهداری می شود؛ با اجرای این پروژه ها فرصت‌هاي گردشگري در شهر افزایش می یابد و باید شرایطی فراهم شود که یک گردشگر پنج روز در اهواز بماند.

 

کتانباف درباره پروژه هایپرمارکت اهواز گفت: براي اجرای این پروژه تفاوقات نهايي انجام شده است؛ در بخش وظایف مربوط به شهرداري، تغيير كاربري زمین باقي مانده كه بايد به كمسيون ماده 5 ابلاغ شود. اکنون حد و حدود كار مشخص است و این پروژه در مکانی به مساحت هشت هكتار اجرایی می شود.

 

وی درباره تهیه دستگاه زباله سوز افزود: قرار است سازمان شهرداري‌ها و دهياري‌‌هاي كشور چند دستگاه زباله‌سوز براي برخي شهرهاي كشور تهيه كند كه اهواز نيز جزء اين شهرها است. البته بخش خصوصي هم برای ورود به این پروژه تمايل دارد. در اين طرح با درنظر گرفتن محل و نوع پسماند شهري اهواز و تامين زمين، پروانه و پسماند و داشتن توجيه اقتصادي، بخش خصوصي پروژه را اجرايي خواهد كرد. در اين زمينه اميدواري زيادي وجود دارد، زيرا زباله‌هاي شهر اهواز واقعا طلاي كثيف هستند و می توان از آنها استفاده های زیادی کرد.

 

شهردار اهواز درباره وضعیت حمل و نقل عمومي در شهر اهواز تصریح کرد: در شهر اهواز تعداد تاکسی ها در مقایسه با دیگر کلانشهرها کمتر است و البته در بازه زمانی خرداد تا شهريورماه سال گذشته يك هزار و 400 دستگاه تاكسي بازسازي شده و جديد به ناوگان اضافه شد و بايد 12 هزار تاكسي ديگر نیز تهیه شود. هم اكنون خودروساز، راهور و ستاد مدیریت سوخت كشور دچار اختلافاتي در اين زمينه هستند و با رفع اين اختلاف، مشكل کمبود تاكسي در اهواز نيز حل مي شود. برخی رانندگان مسافربرهای شخصی برای فرار از نظارت تاکسیرانی تمایلی برای تشکیل پرونده ندارند، این در حالی است که در صورت مراجعه به سازمان تاکسیرانی از مزایایی مانند سهمیه سوخت بهره مند می شود.

 

بازدید:۶۸۹