کد خبر: ۶۸۷۹
تاریخ انتشار: ۰۷:۳۹ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۱ 02 March 2013

اجرای طرح ایجاد «خانه ایرانی» در کشور


معاون وزیر مسکن و شهرسازی گفت: برای مقابله با گسترش روزافزون معماری غربی، طرح ساخت « خانه ایرانی» در کشور به مورد اجرا گذاشته می‌شود.  محمد قراوی ا در افتتاحیه کارگاه «خوزستان، نفت، فرهنگ خوزستان» که در سالن مجتمع آموزشی نفت برگزار شد، بیان داشت: بعد از پیدایش نفت در استان خوزستان کشورهای زیادی به قصد به یغما بردن نفت وارد ایران شدند و ورود آنها تاثیرات بسیاری بر ساخت و سازها گذاشت که این تاثیرات دارای جنبه‌های مثبت و منفی بود.

وی در زمینه اثرات مثبت این ورود به ایران اذعان داشت: در منطقه «بریم» آبادان تغییرات خوبی از نظر شهرسازی صورت گرفت و طبقاتی برای کارگران، کارمندان و مدیران ایجاد شد و نیازمندی‌ها ایجاب می‌کرد که این تقسیم بندی صورت بگیرد.

به گفته وی فضاسازی در این منطقه همیشه سبز و با نشاط بوده است.

قراوی با اشاره به مشکل دفع فاضلاب که اکثر شهرهای استان خوزستان با آن مواجه هستند تصریح کرد: غربی‌ها در آن زمان راهکارهایی برای جمع آوری و دفع آب‌های سطحی ارائه دادند و خدمات زیر بنایی در شهرهای نفتی ایجاد کردند که در آن زمان کسی به آن فکر نمی‌کرد.

*سبک معماری برگرفته از غرب

معاون وزیر مسکن و شهرسازی عنوان کرد: از تاثیرات منفی این ساخت و سازها این است که برگرفته از معماری غرب بود و اثراتی از معماری انگلیسی در آنها دیده می‌شود که در دانشگاه‌ها باید به آن پرداخته شود.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: در برنامه پنجم توسعه حکمی صادر شد که مجموعه‌ای متشکل از جامعه مهندسان، حرفه‌مندان،علمای حوزوی و نظام مهندسی، مقررات و آیین‌نامه‌هایی بنویسند که الگوی معماری ایرانی اسلامی رواج یابد.

قراوی افزود: در 2 سال قبل که این حکم صادر شد به شورای شهر سازی معماری تکلیف شد که کارگروهی تشکیل شود تا این مسئله رصد شود و ضوابط و مقرراتی متناسب با شاخص‌های معماری ایرانی اسلامی تنظیم شود.

وی با اشاره به اینکه از معماری ایرانی در ساخت مسکن مهر استفاده شده است اظهار داشت: دفتر معماری و طراحی کشور یک سری الگوهای ساخت و ساز متناسب با شرایط اقلیمی هر منطقه طراحی کرد و آنها را در اختیار شهرسازی‌ها در هر استان قرار دادیم.

معاون وزیر مسکن و شهرسازی با بیان اینکه برای اقلیم‌های مختلف باید طراحی متفاوت باشد اعلام داشت: در استان خوزستان به دلیل گرمای هوا باید طراحی ساختمان‌ها ویژه باشد.

*لزوم استفاده از معماری ایرانی در ساختمان های دولتی

قراوی در خصوص استفاده از سبک معماری ایرانی و اسلامی متذکر شد: استفاده از معماری ایرانی و اسلامی باید از ساختمان‌های دولتی شروع شود تا فرهنگ سازی برای بخش خصوصی و مردم صورت گیرد.

وی با بیان اینکه فرهنگ‌سازی در اثر تکرار یک موضوع به وجود می‌آید گفت: اگر یک دستگاه دولتی در ساخت و سازها به استفاده از سبک غربی روی بیاورد دیگر از مردم نباید انتظار داشت که در رعایت این امر خود را ملزم بدانند.

معاون وزیر مسکن و شهرسازی درپایان تاکید کرد: برای اینکه الگوهای مناسبی در اختیار مردم قرار دهیم باید طراحی‌هایی با عنوان خانه ایرانی ایجاد کنیم.

بازدید:۳۲۹