کد خبر: ۲۱۱۹۲
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۳ - ۰۱ فروردين ۱۳۹۴ 21 March 2015

نوروز؛ دامنه‌دارترین جشن‌ باستانی در جهان






همزمان با پیام های تبریک بسیاری از رهبران و شخصیت های بین‌المللی به مناسبت عید و جشن نوروز، موتور جستجوگر گوگل به مناسبت نوروز نشان‌های ویژه‌ای طراحی کرده است اما لوگوی نوروزی این سایت، کاربران ایرانی را به دلایل نامشخص، پوشش نمی‌دهد!




به گزارش بهارنیوز، معلوم نیست آیا عدم پوشش ایران به عنوان بزرگترین کشور و پایگاهی که نوروز را جشن می گیرد و این جشن ریشه‌ای ایرانی دارد، موضوع تحریم‌هاست یا دلیل دیگری دارد! در نشان نوروزی گوگل، که برای کاربران افغانستان، آذربایجان، ترکمنستان، قرقیزستان و ازبکستان به نمایش در می‌آید، از گل و سبزه و زنبور استفاده شده است.

همچنین گوگل به مناسبت اولین روز بهار نشان دیگری طراحی کرده که در آن گل‌های مختلف به شکل نشان گوگل درآمده‌اند. این نشان برای کاربران کشورهایی چون چین، ژاپن، ترکیه، یونان و فنلاند به نمایش درمی‌آید. گوگل پیوسته به مناسبت‌های مختلف نشان صفحه اول خود را تغییر می‌دهد. این شرکت پیش از این نیز چندین بار از نشان نوروزی استفاده کرده است.

کارزار «هشتگ نوروزگان» و تجربه همزیستی کشورهای نوروزستان


هم‌زیستی‌های نوروزی: از نقشه نوروزستان تا هشتگ نوروزگان
نوروزستان به کشورهایی گفته می‌شود که نوروز را جشن می‌گیرند؛ نوروزی که جشن بهار و بیداری طبیعت است و بزرگداشت آن فارغ از برداشت سیاسی و مذهبی کاملا مردمی و آمیخته با رسم و آیین‌های محلی است اما نوروز برای شهروندان جهانی‌شده که امروز از طریق اینترنت به هم پیوسته‌اند، چگونه است؟

نوروز در عصر دیجیتال با نوروز هزاران‌ساله‌ فرق دارد. مردمان سرزمین‌های نوروزی با رسم و آیین‌های مختلف از نوروز تجلیل می‌کنند و حالا با کمک شبکه‌های اجتماعی گفت‌وگوهای نوروزی نیز در جهان مجازی راه افتاده تا رنگارنگی این مردمان بهتر دیده شود. دو هفته قبل از فرارسیدن نوروز یکی از کاربران ایرانی کارزار پیغام‌های نوروزی را با هشتگ نوروزگان (Nowruzgan#) به راه انداخت که تا امروز بعد از دو هفته هنوز ورد زبان‌هاست و پیغام‌های نوروزی از سرتاسر جهان در این صفحه گردآوری می‌شوند.

از بدخشان، تاجیکستان، افغانستان، کردستان، ایران و دیگر شهروندان جهان که در کشورهای خارج از میهن اصلی خود به سر می‌برند در این تلاش اینترنتی برای جشن گرفتن نوروز شرکت کرده‌اند. اما این کارزار تنها بین فارسی‌زبانان معروف نیست بلکه در آن پیام‌گذارانی هم از آلمان و دیگر کشورهای اروپایی می‌بینیم که با لهجه شیرین خود به زبان فارسی نوروز را به مردمان نوروزستان تبریک می‌گویند.

نوروز شاید از مردمی‌ترین جشن‌هایی‌ست که توانسته در طول تاریخ طولانی خود با شیوه‌های مختلف و رنگ و نگار و موسیقی‌های محلی برگزار شود و اصل را در همزیستی و شادی و بخشایش و نوش‌شدن و نیروگرفتن بگذارد. البته نه‌همه کشورهای نوروزستان سفره هفت‌سین می‌چینند، برخی هفت شین دارند، برخی هفت‌میوه و برخی هر چه دارند که از زمین رسته را روی سفره خود می‌چینند. نوروز از دامنه‌دارترین جشن‌های باستانی است که به خاطر مردمی‌بودن و ارتباط عمیقش با طبیعت توانسته پیروز بماند.

در باره جشن نوروز در کشورهای نوروزستان تحقیق‌های زیادی انجام شده، فیلم‌های مستند و رساله‌های علمی زیادی نوشته شده که همه نشان از گوناگونی شیوه برگزاری آن در دیارهای مختلف دارد. این جشن دیگر نه ایرانی‌ست، نه کردی، نه ترکی و نه مذهبی. یا شاید هم ایرانی است، هم کردی و هم ترکی و هم متعلق به هر کس با هر عقیده و مذهبی که آن را جشن می‌گیرد. این جشن مردمانی‌ست که در کنار هم و با ارتباط نزدیک با زمین و طبیعت به سر می‌برند و سفره‌شان برای مهمان چه خوانده و چه ناخوانده همیشه باز و گسترده است.



 

بازدید:۴۶۷
برچسب ها: ایران ، نوروز