کد خبر: ۲۲۸۱۲
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۴ - ۰۳ تير ۱۳۹۴ 24 June 2015
آخوندی:

استیضاح کنندگان اطلاعات کافی ندارند/ مجوز هواپیمای آنتونوف قبل از وزارت من صادر شده بود


سازه نیوز:جلسه بررسی طرح استیضاح عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی عصر روز سه شنبه دوم تیرماه با حضور جمعی از نمایندگان مجلس و مسئولان وزارتخانه راه و شهرسازی و سایر مسئولان ذی ربط در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه سید مهدی هاشمی، رییس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه این جلسه آخرین جلسه مشورت درخصوص استیضاح وزیر راه و شهرسازی است و سوالات به استیضاح کننده خاصی ارتباط ندارد و مورد سوال همه استیضاح کنندگان است، خواستار پاسخگویی صریح آخوندی درخصوص پرسش نمایندگان مجلس نسبت به مشکلات و عدم توسعه و ایمنی حوزه حمل و نقل هوایی و ارائه توضیحات قابل قبول درباره عدم مدیریت صحیح در جریان سقوط هواپیمای آنتونوف شد.

درهمین رابطه وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه صنایع هوانوردی ازجمله صنایعی است که در جریان تحریم ظالمانه غرب به کشور بیشترین آسیب را متحمل شده گفت: افرادی که در صنعت هوانوردی فعال هستند در طول سال های پس از انقلاب با ایمان راسخی توانسته اند این صنعت را سرپا نگهدارند و اداره آن بر اساس استانداردهای بین المللی کار بسیار پیچیده ای است. ضمن اینکه آخرین سرمایه گذاری در زمینه اداره حمل و نقل هوایی و مدیریت ترافیک هوایی در سال ۸۳ و در دولت آقای خاتمی صورت گرفته است.

آخوندی در ادامه با تاکید براینکه علیرغم همه مشکلات این صنعت به خوبی اداره شده افزود: بیش از ده سال است که در بخش صنعت هوایی و ترافیک هوایی سرمایه گذاری جدی نشده، در حالی که همچنان که در زمین جاده داریم در هوا هم جاده داریم که نیازمند سرمایه گذاری برای تامین ایمنی و مدیریت صحیح آن است و یکی از سیاست های ما این است که راه های هوایی را به طور صحیح اداره کنیم.

وی با اشاره به موانع جدی پیش روی مدیریت راه های هوایی در سالهای اخیر و افتتاح فرودگاه امام خمینی در سال ۸۳ اضافه کرد: بیش از ده سال است که توسعه فرودگاه های ایران از جهت ناوگان هوایی با شرایط تنگناهای جدی همراه بوده و از زمان ورود من به وزارتخانه بیش از ۵۰ درصد هواپیماها زمینگیر و حدود عمر آنها ۲۱٫۵ سال بوده و این تصویری از وضعیت ناوگان و سیستم هوایی و کنترل آسمان ایران تا به امروز بوده است.

آخوندی فرودگاه امام خمینی را قابل رقابت با کل فرودگاه های منطقه دانست و افزود: طی هماهنگی ما با ستاد مشترک ارتش، برای اولین بار دو اتفاق مهم در این حوزه اتفاق افتاد، به طوری که ۶ هزار کیلومتر راه هوایی افتتاح و نقاط ممنوعه نیز محدود شد و آسمان ایران هم از جهت گسترش فضای آسمان و هم کاهش نقاط ممنوعه، برای عبور ایمن و کم هزینه فراهم شد که این دو اتفاق تحول بزرگی در صنعت هوانوردی به شمار می آید. نتیجه این بود که از لحاظ نرم افزاری کنترل آسمان توسط کارشناسان داخلی انجام شد.

وی همچنین با اشاره به نقاط کور شبکه راداری افزود: ما کل شبکه را نوسازی و مناسبات بین المللی را با رعایت مقررات هماهنگ کردیم و همین امر باعث شد تا تعداد ترانزیت های ما از ۵۰۰ پرواز به هزار و ۴۰۰ پرواز افزایش یابد که این موضوع جزو سیاست های اقتصاد مقاومتی است که ما به آن توجه و از طریق ترانزیت های هوایی ایران ایجاد درآمد کردیم. لذا دوبرابر شدن عبور از راه های هوایی کار مهمی است که انجام دادیم.

وزیر راه در ادامه سخنان خود با اشاره به تحولات عظیم در فرودگاه های سطح کشور با بهره گیری از سیستم وایرلس در جهت ارتقای ایمنی گفت: همزمان پنج ترمینال بین المللی را در برخی شهرها ازجمله اصفهان، تبریز، مشهد و شیراز برای افزایش رفاه و آسایش مردم ایجاد کرده ایم که امکان پرواز مستقیم را داشته باشند و البته با توجه به وضعیت نامناسب فرودگاه اهواز و بوشهر، اصلاح وضعیت این فرودگاه ها در دست بررسی است. ضمنا اکنون فرودگاه دیگری در شیراز و نیز مشهد در دست ساخت است.

به گفته آخوندی در گام بعدی وزارتخانه در صدد نوسازی فرودگاه فرسوده مهرآباد به عنوان بزرگترین فرودگاه ایران درآمده و باندهای پرواز آن را نوسازی کرده که قرار است تا پایان سال کل باندهای آن نوسازی شود. ضمنا بیش از ۱۱ سال است که ظرفیت فرودگاه امام افزایش نیافته و یک ریال در آن سرمایه گذاری موثری انجام نشده و ما در حال ساخت ترمینالی برای مراکز مقدس هستیم که پایان سال ۹۵ به افتتاح می رسد.

آخوندی با اعلام خبر احداث ترمینال های دیگری در سایر شهرها گفت: سوالات نمایندگان مجلس درخصوص حمل و نقل هوایی مناسب نیست و طراحان سوالات به دنبال این نرفته اند که اطلاعات کافی از اتفاقات صنعت هواپیمایی کسب کنند. ما در همین فرصت کوتاه در حوزه صنعت ناوگان ۱۵ هواپیما وارد کشور کرده ایم و سن ناوگان از یک و نیم سال به ۲۰ سال افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: همچنین تعداد پروازها را از ۶۲ هزار پرواز به ۳۶۳ هزار پرواز افزایش داده ایم و اعزام مسافران بین المللی نیز از ۹ میلیون نفر به ۱۱ میلیون نفر رسیده است. علاوه براین تعداد پروازهای حج ۱۱ درصد و پروازهای عتبات بیش از ۴۰ درصد رشد داشته و درمجموع صنعت هواپیمایی با رشد همراه بوده است.

دلایل سقوط هواپیمای آنتونوف

در ادامه این جلسه نمایندگان مجددا خواستار پاسخگویی آخوندی درباره دلایل سقوط هواپیمای آنتونوف شدند.

وزیر راه و شهرسازی در این زمینه با اشاره به سابقه چندین ساله جریان این پروژه مهم و ملی و با بیان اینکه پروژه مستقیما تحت نظر وزارت دفاع و ارتش و مورد حمایت مقام معظم رهبری بوده است گفت: اما مشکلات این پروژه مربوط به دوره مسئولیت من نیست و به ۲۰ سال گذشته بر میگردد. این هواپیما در سال ۹۱ اجازه پرواز گرفته و در دوره ما بررسی فنی شد و برای پروازهای آن محدودیت هایی را قایل شدیم و به دلیل احتمال خطر اعلام کردیم که این هشدار کاملا باید رعایت شود. بعد از وقوع این حادثه کمیته پنج نفره ای را برای رسیدگی به این موضوع و جلوگیری از تکرار چنین اتفاقات ناخوشایندی تشکیل دادیم.

آخوندی در حالی این پاسخ را مطرح کرد که نمایندگان از پاسخ وی قانع نشدند و هاشمی به عنوان رییس جلسه درخواست پاسخ شفاف و صریح را درباره دلایل این حادثه مطرح کرد.

وزیر راه بار دیگر در این رابطه گفت: طبق قانون وظیفه وزارتخانه متبوع من پیگیری این مسئله و چاره اندیشی برای جلوگیری از تکرار این حادثه و درس گرفتن از آن بود و پاسخ من هم در همین چارچوب بود. در قانون گفته شده که کمیته ای باید ممانعت از این اتفاقات باید تشکیل شود. من که نمی توانم خارج از قانون صحبت کنم. ما کل آیین نامه صدور مجوز هوایی را بازنگری کردیم و محدودیت هایی را برای شرکت ها از جهت داشتن مجوز گذاشتیم.

با این حال خانم تقی زاده، از دیگر نمایندگان مجلس با تاکید بر اینکه نمایندگان در این جلسه جمع شده اند که پاسخ های مشخص بگیرند خطاب به آخوندی گفت: شما از این موضوع حرف می زنید که این حادثه نباید تکرار شود اما جان افراد بسیاری در این حادثه از دست رفت و در حالی که هواپیما نقص فنی داشت، نباید اجازه پرواز می گرفت. پس به سوالات ما جواب مشخص بدهید که به چه دلیل این اتفاق افتاد.

آخوندی بار دیگر توضیح داد: این هواپیما به صورت رسمی و بر اساس مقررات کشور مجوز پرواز داشته و گفتم که مجوز آن نه در دوره وزارت بنده بلکه در سال ۹۱ صادر شده بود. این شرکت وابسته به وزارت دفاع بوده و مجوز عملیات داشته است. اولین کار ما در این حوزه بررسی شرکت های هواپیمایی و برخورد با آنها بود تا دیگر از این اتفاقات نیفتد. پیگرد قانونی و با شرکت برخورد و ممنوع پرواز شده و در دادگاه قابل رسیدگی است.

وی خاطرنشان کرد: اگر قرار است مقصران و متخلفان شناسایی شوند، این بر عهده دادگاه است که با متخلفان برخورد کند و من قاضی نیستم. شماهم اگر اطلاع دارید که مقصر چه کسی است، معرفی کنید.

مرجع :صما

بازدید:۱۲۶۵