چهارمین گرامیداشت روز جهانی شهرسازی در دانشگاه آزاد اسلامی اهواز برگزار شد
جمعیت شهرنشین ایران از متوسط جهانی بالاتر است

سازه نیوز: چهارمین گرامیداشت روز جهانی شهرسازی در استان خوزستان روز یکشنبه ۱۷ آبان در سالن آمفی تئاتر شهید بهشتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز برگزار گردید.
در این سمینار اساتید، دانشجویان، کارشناسان و مدیران حوزه شهری حضور داشتند.

طرح های شهرسازی یک قدم از نیازهای شهری عقب تر هستند
در ابتدای این برنامه حمید کیانفر، مدیریت شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی خوزستان، اظهار کرد: شهرسازی از سه رکن اصلی وزارت راه و شهرسازی به عنوان متولی طرح های شهرسازی، شهرداری به عنوان مجریان و مهندسان هم به عنوان بازوی فنی و علمی وظیفه تهیه طرح ها را به عهده دارند.
وی با بیان اینکه شما دانشجویان باید در یکی از این سه رکن مشغول به کار شوید ادامه داد: در استان خوزستان شاهد کارهای خوبی در حوزه شهرسازی بودیم اما برخی مواقع حاکمیت دیدگاه های بین بخشی باعث شده به این کار خدشه وارد شود که تبعات منفی آن را نسل های آینده خواهند دید.
کیانفر به ریزگردها اشاره کرد و گفت: ریزگردها پاسخی است که محیطزیست به ما شهرسازان داده و هشدار میدهد که اگر رعایت نکنیم طبیعت تبعات آن را نشان می دهد.
وی خاطر نشان کرد: در خوزستان طرح های شهرسازی تهیه شده است که از جمله آن ها می توان به طرح منطقه ای خوزستان و کهکلویه و بویراحمد، طرح جامع شهری، طرح های طراحی شهری، طرح های شهرک های خاص، اشاره کرد که طرح های بالا دست تعیین کننده سیاست کاری برای طرح های پایین تر است.
مدیریت شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی خوزستان عنوان کرد: متاسفانه ما با مشکل عدم اجرای طرح های مصوب مواجه هستیم و ساخت و سازها خلاف طرح های مصوب انجام می شود و در قانون ضمانت اجرایی قوی برای آن وجود ندارد.
وی اظهار کرد: طرح های شهرسازی یک قدم از نیازهای شهری عقب تر هستند دلیل این مسئله عدم وجود اطلاعاتی است که دست مایه اصلی برای برنامه ریزی است.

خلا انتخاب رشته آگاهانه در ایران
کوروش لطفی، عضو منتخب هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان، در این سمینار به توضیحاتی در خصوص آموزش رشته شهرسازی در کشور کانادا پرداخت و گفت: واژه ای که تحت عنوان شهرسازی در کشور ما استفاده می شود چیزی جز Planning نیست.
وی ادامه داد: در کشور کانادا از دوران دبیرستان آشنایی با رشته شهرسازی برای دانش آموزانی که قصد ادامه تحصیل در این رشته را دارند صورت می گیرد، این حرکت باعث می شود دانش آموزان با آگاهی کامل انتخاب رشته کنند چیزی که در کشور ما خلا آن به صورت اساسی حس می شود.
لطفی عنوان کرد: شهرسازی در دانشگاه های کانادا در دو شاخه Planning در Art و Planning در science است که برای تحصیل در هریک از این دو شاخه باید دروس پیش نیازی پاس شود.
وی افزود: فرصت های شغلی برای فارغ التحصیلان این رشته دسته بندی شده است و از ایالتی به ایالت دیگر متفاوت است، کار در املاک، تکنسین شهرساز، برنامه ریزی توسعه شهری و... از جمله فرصت های شغلی است و البته رشته شهرسازی در آمریکای شمالی بسیار گسترده است و حتی اغذیه فروشی ها، مدارس و... شهرساز استخدام می کنند زیرا در مکان یابی نیاز دارند از تخصص آن ها استفاده کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اهواز گفت: وظایف شهرسازان در هر شغلی مشخص شده است و اینکه در هر گرایش چه کارهایی باید انجام دهد در حالی که ما در ایران می گوییم یک شهرساز استخدام شود و این مورد را به صورت عام مطرح می کنیم.

وی خاطر نشان کرد: در کشور کانادا چیزی تحت عنوان کارآموزی با درآمد وجود دارد به این صورت که مراکز خصوصی با دانشگاه ها قرارداد می بنندند برای اینکه از دانشجویان استفاده کنند و این مقدمه ای برای ورود به بازار کار است تا آنچه را که تئوری آموخته اند در عمل پیاده کنند.
لطفی اظهار کرد: همچنین در این دانشگاه ها برای افرادی که علاقه مند به شهرسازی هستند اما قصد ادامه تحصیل در این رشته را ندارند مانند مدیران شهری واحدهایی بصورت تک درس در نظر گرفته شده است.
وی در رابطه با حقوق و درآمد شهرسازان در کشور کاناد گفت: حقوق و درآمد از ایالتی به ایالت دیگر متفاو.ت است، حقوق ساعتی ۵۰ دلار در ساعت و متوسط حقوق در سال ۹۴ هزار دلار است.

جمعیت شهرنشین ایران از متوسط جهانی بالاتر است
در ادامه آرش نوچیان، عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان، اظهار کرد: سازمان ملل در اواخر سال ۲۰۱۴ آماری در خصوص جمعیت شهری جهان منتشر کرد به این ترتیب که ۵۵ درصد جمعیت جهان در فضای شهری هستند که تا ۲۰۵۰ به ۶۶ درصد می رسد.
وی ادامه داد: این در حالی است که جمعیت شهری در کشور ۷۲ درصد است که نشان می دهد از متوسط جهانی بالاتر هستیم و این مسئله وظایف فارغ التحصیلان شهرسازی را بیشتر می کنند.
نوچیان خاطر نشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز در سال ۸۲ کاردانی شهرسازی در و در سال ۸۹ کارشناسی شهرسازی را راه اندازی کرد که در بهمن ماه ۹۳ کارشناسی شهرسازی منسوخ شد و مهندسی شهرسازی را آوردیم.
عضو گروه تخصصی شهرسازی سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستانبا انتقاد از اینکه در بسیاری از رشته سرفصل هایی تعریف می شود که متاسفانه اجرایی نمی شوند عنوان کرد: در گروه شهرسازی مقطع کاردانی برای تاسیسات شهری در سرفصل بازید از تاسیسات شهری مانند فاضلاب ها، کشتارگاه ها و..و تعریف شده است اما متاسفانه این اتفاق نمی افتد.
در پایان این مراسم از دانشجویان ممتاز رشته شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز تقدیر شد.

بازدید:۱۴۵۶