کد خبر: ۲۸۸۷۷
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۹ - ۰۱ شهريور ۱۳۹۵ 22 August 2016
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد:

گودبرداری و احداث مرکز تجاری-فرهنگی خیابان سهیل متوقف می‌شود

گودبرداری و احداث مرکز تجاری-فرهنگی خیابان سهیل متوقف می‌شود
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر پیگیری دستور وزیر راه و شهرسازی مبنی بر بررسی فنی گودبرداری خیابان سهیل در منطقه یک شهرداری تهران گفت: گودبرداری ۳۲ متری خیابان میرزاپور و احداث مرکز تجاری- فرهنگی در منطقه یک شهرداری بدون اخذ مجوز از همسایه‌ها و دخالت در محدوده بوده و باید متوقف شود.
مجتمع تجاری-فرهنگی بزرگی در محله‌ای کاملاً مسکونی در خیابان سهیل در حال ساخت است.

سرمایه گذار اصلی این پروژه  «شرکت سرمایه‌گذاری بانک اقتصاد نوین» است.

شهرداری و کمیسیون ماده 5 اجازه ساخت این مجتمع عظیم با کاربری تجاری و فرهنگی را در این زمین 12 هزار متری داده‌اند.

معماری نیوز پیش از این در رابطه با تخلفات این پروژه و نقض حقوق شهروندی گزارش‌هایی را منتشر کرده بود.

 
بیشتر بخوانید: نقض حقوق شهروندی توسط شهرداری تهران، بانک اقتصاد نوین و شرکای بی‌نام و نشان!
 
بیشتر بخوانید:  مدیران شهری، ابزاری در اختیار صاحبان قدرت و ثروت/ معرفی ناقضان حقوق شهروندی کمیسیون ماده 5 در پروژه سهیل 

بیشتر بخوانید: گزارش ترافیکیِ پروژۀ سهیل/ چگونه بانک اقتصاد نوین آرامش و آسایش یک محله را بهم زد؟

اکنون حامد مظاهریان، معاون امور مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی هم در گفتگو  با پایگاه خبری این وزارت خانه در رابطه با آخرین پیگیری‌های این معاونت برای نامه‌ای که چندی پیش از سوی شهروندان منطقه یک برای گودبرداری خطرناک در خیابان سهیل (خ‌میرزاپور) انجام شد و طی آن وزیر راه و شهرسازی به معاونت مسکن و ساختمان دستور پیگیری مباحث فنی و مهندسی این اتفاق را در منطقه یک داد، می‌گوید: معاونت مسکن و ساختمان در اجرای نظارت عالیه بر ساخت و سازها و به موجب ماده ۳۵ قانون نظام مهندسی به این پروژه ورود کرده است.
 
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: واقعیت این است که این پروژه در بافت پیرامونی خود مقیاس نامعقولی دارد. آن منطقه طبق طرح جامع شهری منطقه R۱۲۱ است یعنی منطقه مسکونی با حداکثر طبقات ۴ طبقه و ۶۰ درصد ساخت، در حالیکه این پروژه در صد در صد فضا گودبرداری شده و ۱۲۰ هزار متر فضای تجاری- فرهنگی برای آن پیش بینی شده است و مقیاس غیرمتعارفی در محدوده خود دارد.
 
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه این گودبرداری و ادامه آن قطعا مشکلات ترافیکی فراوانی را برای آن منطقه که در حال حاضر بار ترافیکی نیز دارد ایجاد می کند، افزود: در حال حاضر، محل پروژه و همان خیابان با مشکلات عمده ترافیکی روبه‌روست و مجاور خیابان‌های ۸ و ۱۲ متری است که کشش این ساخت و ساز و این گودبرداری در مقیاس وسیع را ندارد.
 
مظاهریان با تاکید بر پیگیری معاونت مسکن و ساختمان از موضع فنی و مهندسی به این پروژه گفت: در بررسی های انجام شده مشخص شد که حتی کمیته کار کمیسیون شهرداری نیز به اینکه این پروژه بار ترافیکی برای منطقه ایجاد خواهد کرد تاکید کرده و این مورد بارها مطرح شده که باید مشکلات آن حل شود اما برای حل این مشکل اقدامی صورت نگرفته است.
 
وی تاکید کرد: جدای از مسائل شهری و نادیده گرفتن حقوق شهروندی در این پروژه، مسائل فنی نیز عارض است. این پروژه به دلیل گودبرداری بسیار عمیق یعنی ۳۲ متر در شهر، گودبرداری بسیار نادری در مقیاس‌های شهری است و در فضای شهری  جاهای نادری هستند که چنین گودبرداری هایی در آنها رخ می دهد. همچنین، سیستمی که می‌تواند این گود را پایدار کند پیچیدگی‌های خاص خود و بحث‌های حقوقی دارد که باید مورد بررسی و توجه قرار بگیرد.
 
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: کسانی که این گودبرداری را انجام داده اند طبق قانون موظف بودند تا رضایت مالکان را بگیرند زیرا برای پایدارسازی گود مجبور به دخالت در زمین های اطراف شدند و با نیلینگ در محدوده ای که در تصرف آنها نبود دخالت کردند. ظاهرا هیچگونه مجوزی از همسایه ها گرفته نشده و پروژه ای است که به نظر می رسد باید متوقف شود و نباید ادامه پیدا کند.

بازدید:۱۰۹۵
captcha