کد خبر: ۲۹۴۴۴
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۳ - ۱۴ شهريور ۱۳۹۵ 04 September 2016

خطر همسویی دفاتر نمایندگی نظام مهندسی با هیات مدیره‌ سازمان‌ها

اخیرا وزارتخانه راه وشهرسازی براساس قانون، مجوز تنظیم برخی از نظام نامه ها وآیین نامه های حوزه مهندسی را به شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان تفویض کرده است.

براساس اخبار واصله در حال حاضر این شورا درحال تدوین نظام نامه‌ای است که درصورت تصویب، انتخاب هیات رئیسه دفاتر سازمان نظام مهندسی ساختمان استان‌ها ازسوی اعضای هیات مدیره صورت می‌گیرد.

در این بین همزمان بسیاری از اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران براین باورند که تحقق چنین رویه‌ای تبعات نامطلوبی برای جامعه مهندسی به دنبال خواهد داشت.

انتصاب مستقیم افراد با دموکراسی مغایرت دارد

در این زمینه کامران بیات ماکو- رئیس پیشین سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با بیان اینکه درحال حاضر دونگاه متفاوت در تعیین انتخاب اعضای هیات رئیسه دفاتر نمایندگی سازمان نظام مهندسی استانها وجود دارد گفت: یک گروه براین باورند که به جای انتخاب ،افراد توسط اعضای هیات مدیره ها انتصاب شوند،اما گروهی براین باورند که می‌بایست این انتخاب توسط اعضای سازمان‌های نظام مهندسی صورت بگیرد.

وی با انتقاد از گروه‌های که به جای رای گیری تمایل به انتصاب افراد توسط هیات رئیسه دفاتر مذکور را دارند تاکید کرد : متاسفانه افرادی که خود ازطریق رای گیری درترکیب هیات مدیره های استانی نظام مهندسی قرارگرفته اند در یک اتفاق عجیب برای انتخاب هیات رئیسه دفاترنمایندگی استان‌ها ،به رای گیری باوری ندارند.

رئیس پیشین سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در پاسخ به این سوال که پشنهاد شما برای انتخاب هیات رئیسه این دفاتر چیست؟ گفت: به نظرمی‌رسد که باید یک راهکار بینابینی برای این انتخابات صورت بگیرد، با درنظرگرفتن اینکه انتصاب مستقیم افراد توسط هیات مدیره‌ها با امر دموکراسی مغایرت دارد و همچنین با توجه به اینکه انتخاب آنها توسط اعضای نظام مهندسی نیز باعث کاهش اثرگذاری تصمیمات هیات مدیره‌ها در این زمینه می‌شود بنابراین بهتراست که این انتخابات در یک قالب بینابینی صورت بگیرد.

بیات ماکو گفت: براین اساس لازم است که سه برابر ظرفیت نسبت به انتخاب این افراد انتخاب شود و سپس اعضای هیات مدیره از میان آنها افراد مد نظر خود را گزیش کنند.

وی با غیردموکراتیک خواندن انتصاب اعضای هیات رئیسه دفاتر توسط اعضای مدیره ها، نسبت به تبعات تحقق چنین رویه هشدار داد وگفت: باتوجه به اینکه عموما اعضای هیات مدیره های سازمانهای نظام مهندسی از بین اعضای هیات رئیسه دفاتراستانی گزینش می شود، بنابراین انتصاب افراد توسط هیات مدیره ها باعث ایجاد مونوپلی خواهد شد که باعث می‌شود دموکراسی در سازمان نظام مهندسی ازبین برود.

وی با خطرآمیز خواندن همسوشدن اعضای هیات رئیسه دفاتر نمایندگی سازمانهای نظام مهندسی با هیات مدیره ها وتاثیرآن در مهندسی انتخابات هیات مدیره نظام مهندسی در سنوات آتی گفت: اگرمجوز انتصاب اعضای هیات رئیسه دفاترنظام مهندسی به هیات مدیره های نظام مهندسی صادر شود،درواقع زمینه مرگ دموکراسی دراین سازمان را فراهم کرده ایم و باعث شده ایم که این سازمان به منوپول برخی از افراد در جهت دستیابی به منافع شخصی خود مبدل شوند.

اقتدارگرایی دلیل پافشاری انتصاب به جای انتخاب

اما علاوه براین درهمین زمینه نیز ناییج پور، عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مازندارن نیز با اشاره به اینکه قطعا انتخاب اعضای هیات رئیسه دفاتر نظام مهندسی می‌بایست توسط اعضا صورت بگیرد گفت: دراستان متبوع ما سالیان سال است که این رویه حاکم است و انتخاب هیات رئیسه دفاتر توسط اعضا صورت می‌گیرد و این رویه نقش بسزایی در ایجاد هم افزایی در بین مهندسان و نیز تربیت نیروهای کارآمد و متخصص در حوزه نظام مهندسی داشته است.

وی در پاسخ به این سوال مبنی براینکه دلیل پافشاری برخی برای حاکم کردن رویه انتصاب به جای انتخاب برمبنای آرا در گزینش اعضای هیات رئیسه دفاتر اذعان داشت: به نظر می رسد که انگیزه اصلی این افراد رویکردهای اقتدار گرایی برخی باشد و این امر درحالی است که اساسا طول دوره هیات مدیره سه سال و دوره هیات رئیسه یک سال است.

نائیج پور درادامه با بیان اینکه درمقابل اصرار برخی بر حاکمیت اقتدار گرایی، طیف دیگری روحیه مشارکت‌های مردمی را ارجح می‌دانند گفت: با توجه به اینکه سازمان نظام مهندسی ساختمان اساسا یک نهاد مردم گرایی است که محور فعالیت آن صنفی است، بنابراین لازم است که به جای انتصاب، انتخاب حکمفرما باشد.

جامعه مهندسی متضرر می‌شود

ازدیگرسو دراین زمینه شهرام کوسه غراوی عضو کمیسیون عمران و رئیس نظام مهندسی ساختمان استان گلستان نیز با اشاره به اینکه قطعا تصویب چنین نظام نامه‌ای به سود جامعه مهندسی نخواهد بود گفت: با توجه به اینکه تصویب چنین نظام نامه ای باعث خواهد شد که انتصاب جایگزین انتخابات شود بنابراین اخذ چنین تصمیمی به سود جامعه مهندسی نخواهد بود.

وی با تشکیک درباره انگیزه تصویب چنین نظام نامه ای تاکید کرد: با توجه به اینکه اتخاذ چنین رویکردی به سود جامعه مهندسی نخواهد، قطعا رسیدگی به این موضوع از مجرای کمیسیون عمران صورت خواهد گرفت.


بازدید:۹۰۴
منبع: صما
captcha