کد خبر: ۲۹۵۷۷
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۱ - ۱۷ شهريور ۱۳۹۵ 07 September 2016
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مطرح کرد:

کنترل و نظارت بر ساختمان بر عهده ناظران ساختمان است

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان با اشاره به این نکته که کنترل و نظارت بر ساختمان در ایران بر عهده ناظران ساختمان است گفت: ایجاد نظام مدیریت کیفیت برای نظارت بر ۳۲ قلم مصالح ساختمانی به منظور استانداردسازی آنها ضروری است.
 اکبر ترکان روز چهارشنبه در نخستین همایش مبحث پنجم مقررات ملی ساختمان در یزد اظهار کرد: مصالح ساختمانی و بویژه ۳۲ قلم اصلی آن که در بازار وجود دارد باید تابع استاندارد باشد.

وی افزود: کنترل و نظارت بر ساختمان در ایران بر عهده ناظران ساختمان است اما نظارت بر مصالح ساختمانی و بویژه مصالح غیرمقاوم موجود در بازار متولی ندارد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان تصریح کرد: برای حل این معضل، موسسه استاندارد به نظام مدیریت کیفیت برای نظارت بر این مصالح نیاز دارد تا بتوانیم مصالح استاندارد داشته باشیم و مسئولیتی بر عهده ناظران ساختمان نباشد.

ترکان با بیان اینکه موسسه ملی استاندارد در حال حاضر بر استاندارد اولیه نظارت دارد اما استاندارد ثانویه بر عهده دستگاهها و وزارتخانه هاست تاکید کرد: البته از سوی موسسه استاندارد در برخی اوقات، این نوع استانداردها کنترل می شود.

وی اضافه کرد: زمانی حیطه عمل کوتاه بود و موسسه استاندارد بر محصولات بازار به صورت مستقیم نظارت می کرد اما امروز این نظارت به عهده ناظران وازرتخانه های مرتبط است.

ترکان ادامه داد: شرکت های مختلف کنترل کیفیت هم از دستگاههای استاندارد ثانویه برای ارائه خدمات به بازار و مردم مجوز می گیرند و این نظام استاندارد کشور است اما باید موسسه استاندارد با تعریف نظام کنترل کیفیت مصالح به جامعه مهندسان ناظر برای ساختن ساختمان های استاندارد کمک کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۰۰هزار مهندس عضو سازمان نظام مهندسی هستند تاکید کرد: با توجه به وجود این افراد باید نظارت آنها بر رعایت استانداردها و مصالح ساختمانی گسترش یافته و نظام مند شود.

نخستین همایش مبحث پنجم مقررات ملی ساختمان کشور از صبح امروز با حضور معاونان وزیر راه و شهرسازی ، استاندار یزد و روسای نظام مهندسی ساختمان استانها آغاز شده و دو روز ادامه دارد.

بازدید:۵۹۹
عبد الستار جوهری زاده
|
Finland
|
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۸
0
0
یکی از وظایف ناظران حصول اطمینان از اینکه مصالح و وسایل بکار رفته در ساختمان های تحت نظر دارای مهر استاندارد معتبر که میتواند استاندارد ملی یا استانداردهای جهانی معتبر و شناخته شده و این کار از وظایف اساسی ناظر میباشد . هرچند در مبحث 2 مجری را ملزم کرده که مصالح و لوازم باید با کیفیت استفاده کند و استانداردهای اجباری را رعایت کند با اینحال ناظر هست که باید عملکرد مجری را نظارت کند و تائییدیه آن صادر نماید. در این موضوع یک حلقه مفقوده وجود دارد که در بخش طراحی باید جویا شود و این حلقه نقص اطلاعات و جزئیات طرح میباشد که اکثر نقشه های طراحی شده دارای نقص جزئیات و مشخصات مصالح و لوازم است که طراح علی الاصول باید این معلومات را ضمیمه نقشه بنماید که شامل نوع و تعداد و مشخصات و احتمالا برند مصالح و ماتریال .. اداره استاندارد راه خودش انجام میدهد و تنها وظیفه او تعیین مصالح و ماتریال با کیفیت و در نهایت دادن مهر استاندارد است. نتیجه بحث من این است که وظایف نظارت کاملا مشخص است و باید به وظایف خود به خوبی عمل کند بشرطیکه نقشه های طرح کلا باید اجرایی باشد با ضمیمه کردن جزئیات و اسناد فنی آن ..