فاجعه پلاسکو درس عبرتی برای همه است
متأسفانه به اخطارها توجهی نشد و اگر کمی همت شده و ضوابط ایمنی و امنیتی در خصوص این ساختمان رعایت میشد، این اتفاق نمیافتاد؛ این فاجعه درس عبرتی برای همه است.

امام جمعه اهواز با اشاره به حادثه آتشسوزی ساختمان پلاسکو تهران و اخطارهایی که در خصوص ایمن نبودن آن داده شده بود، گفت: متأسفانه به اخطارها توجهی نشد و اگر کمی همت شده و ضوابط ایمنی و امنیتی در خصوص این ساختمان رعایت میشد، این اتفاق نمیافتاد؛ این فاجعه درس عبرتی برای همه است.
آیتالله سید محمدعلی موسوی جزایری در خطبههای نماز جمعه این هفته اهواز که در مصلی مهدیه امام خمینی (ره) برگزار شد، اظهار کرد: خداوند در قرآن میفرماید، باهم متحد باشید تا بر مشکلات فائق آیید که این درس تقوی است.
وی با اشاره به معنی تقوی گفت: تقوی به معنای دوری از گناه و آن است که انسان سعی کند به گناه نزدیک نشود، کسبوکار خود را از گناه دور کند و واجبات الهی را نیز انجام دهد. در درجه بالاتر نیز باید سعی کند که به این موضوعات عادت کند تا تقوی برای او راحت شود.
امام جمعه اهواز به عوامل گناه اشاره و تصریح کرد: علمای اخلاق در این خصوص به موضوعات مختلفی اشاره کردهاند که در رأس آن جهل به ربوبیت قرار دارد و این بدان معنا است که انسان، خداوند را بهخوبی نمیشناسد. اگر انسان درک کند که خداوند در همهجا وجود و حضور دارد، بهمحض فکر به ارتکاب گناه، یاد خدا مانع او خواهد شد.
موسوی جزایری خاطرنشان کرد کرد: خداوند متعال در سوره "ق" میفرماید «ما انسان را آفریدیم و همین انسان سرکش و عاصی که در برابر خدا هم طغیان میکند، را خلق کردیم و حتی از آن فکری که در قلب او غلیان میکند. آگاهیم». خداوند در آیه دیگری میفرماید «ای سران قبیله، شما خدمت پیامبرتان شهادت غلط دادید که حقیقت را کتمان کنید ولی در قیامت چه کسی وکیل مدافع آنان خواهد شد».
وی عنوان کرد: با تمامی این تفاسیر باید گفت که یکی از عوامل گناه، غافل بودن از خداست و اگر بدانیم در هرجایی که هستیم در محضر خدا حضور داریم، به کارهای خود متوجه میشویم؛ دائم باید ذکر خدا را بگوییم و با ذکر خدا، دل خود را جلا دهیم، چراکه اساس تمام بدبختیهای انسان، غفلت از یاد خداوند است.
امام جمعه اهواز در بخش دیگری از سخنان خود، به مناسبتهای پیش رو در هفته آتی اشاره کرد و گفت: در 12 بهمنماه 1357، امام خمینی (ره) پس از یک دوره تبعید، پیروزمندانه به وطن بازگشت و برنامههای کاخ سفید و سران آمریکایی برای نابودی انقلاب همگی نقش بر آب شد؛ چراکه دست خدا در کار بود اما این بازگشت پیروزمندانه، مقدماتی داشت که باید به آن توجه کرد و دانست که "نابرده رنج گنج میسر نمیشود/ مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد".
موسوی جزایری تصریح کرد: وقتی آخرین نخستوزیر شاه در آن زمان فهمید که امام خمینی (ره) مصمم به بازگشت به میهن است، در چهارم بهمنماه دستور داد که فرودگاه مهرآباد، بهوسیله تانکها و زرهپوشان اشغال و از ورود هر هواپیمایی به کشور جلوگیری شود، اما شهوت ریاست، دید بختیار را ناقص کرده بود و جریانی که در چهارم بهمنماه اتفاق افتاد، باعث شد که علما در دانشگاه تهران تحصن کنند و مردم نیز که این موضوع را شنیدند، دستهدسته به دیدن آن علما آمدند و اعلام حمایت کردند.
وی خاطرنشان کرد: این تحصن که روزبهروز شدت میگرفت و بختیار نیز به فکر آشتی ملی افتاده بود، در نهایت مجبور شد اجازه ورود امام را صادر کند تا شاید غائله تحصن نقش بر آب شود، ولی هیچکدام از این کارها مثمر ثمر واقع نشد و انقلاب 22 بهمنماه شکل گرفت.
موسوی جزایری با اشاره به آتشسوزی ساختمان پلاسکو در تهران که روز گذشته منجر به شهادت جمعی از قهرمانان آتشنشان شد، تصریح کرد: این آتشنشانان به معنای واقعی کلمه حماسه آفریدند که جا دارد این واقعه را خدمت امام زمان (عج) و رهبر انقلاب، تسلیت بگوییم.
وی افزود: مسئولان به عوامل این ساختمان از مدتها پیش، اخطارهایی در خصوص ایمن نبودن آن داده بودند که متأسفانه به آنها توجهی نشد و اگر کمی همت شده و ضوابط ایمنی و امنیتی در خصوص این ساختمان، رعایت میشد، این اتفاق نمیافتاد؛ این فاجعه برای همه درس عبرتی بود.
موسوی جزایری همچنین با ابراز تأسف از عدم رسیدگی به خسارات سیلزدگان سال گذشته در استان خوزستان، گفت: لازم بود به این سیلزدگان از سوی دولت خساراتی پرداخت میشد که متأسفانه تاکنون این کار عملی نشده است و ما در خصوص این موضوع تذکر جدی به مسئولان میدهیم؛ چراکه شایسته نیست خساراتی که این افراد دیدهاند، جبران نشود و از صمیم قلب امیدواریم اقدام عاجلی در این خصوص صورت گیرد.
بازدید:۶۲۲
منبع: ایسنا