کد خبر: ۳۳۱۹۱
تاریخ انتشار: ۰۲:۰۷ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۵ 09 February 2017

117 هزار دلیل در رد ادعای علی نیکزاد

علی نیکزاد دربحبوحه حادثه پلاسکو ادعایی عجیب درباره واحدهای خالی ازسکنه مسکن مهر کرد که تحت تاثیر جو بغرنج حادثه پلاسکو کسی به آن توجه نکرد.
وزیرسابق راه وشهرسازی یک روز پس از حادثه پلاسکو مهمان برنامه دست خط شبکه پنج سیما بود و در یک گفت وگوی تفصیلی ازهردری سخن راند، از نحوه آشنایی اش با همسرش و چگونگی گذراندن دوره نامزدی اش، ازنحوه آشنایی خود با محمود احمدی نژاد، خاطرات استانداری اردبیل، چرایی انتخاب به عنوان وزیر مسکن و شهرسازی در دولت دهم، دلیل تکذیب نکردن نامزدی خود در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و... مجموعه مواردی بود که علی نیکزاد با آب وتاب در اینباره درباره آنها سخن راند.
 پیش ازاینکه علی نیکزاد دراین برنامه خبری حاضرشود رسانه‌های نزدیک به طیف اصول‌گرا با تبلیغات رسانه‌های متعددی عنوان کردند که وزیرسابق راه وشهرسازی قراراست سکوت سه ساله خود را درباره مسکن مهر را بشکند واین جنگ رسانه ای درحالی بود که تاکنون علی نیکزاد بارها وبارها درباره مسکن مهر به بیان مواضع و دفاعیات خود درباره مسکن مهر پرداخته بود.

اما از قرار معلوم بخت یار نیکزاد نشد و برنامه تفصیلی او در صدا وسیما تحت تاثیرحادثه پلاسکو به حاشیه رانده شد و از اقبالی برای جذب مخاطب برخوردارنشد و اینگونه شد که حتی عجیب ترین اظهارات او درباره مسکن مهر با هیچ واکنشی ازسوی منتقدان مواجه نشد و رسانه های مختلف تحت تاثیرحادثه پلاسکو ازنقد و تحلیل نقطه نظرات وزیرسابق راه وشهرسازی صرف نظرکردند.

اما گویا اظهارات دهه فجری علی نیکزاد درباره مسکن مهر و کنایه های چندباره او به دولت یازدهم بابت مسکن اجتماعی حکم تلنگری برای عقبگرد به منظور بازخوانی اظهارات وزیرسابق راه وشهرسازی درباره مسکن مهر و به چالش کشیدن دفاعیات او درباره مسکن مهر را داشت.

اگر از کنار سخنان متعدد وطولانی علی نیکزاد در برنامه دست خط بگذریم، آنچه که در لابه لای اظهارات وزیرسابق راه وشهرسازی تامل برانگیزاست، واکنش او درباره پرسش مجری برنامه درخصوص واحدهای خالی ازسکنه مسکن مهر است.

درآن برنامه تلویزیونی مجری از وزیرسابق راه وشهرسازی پرسید که این روزها خبرهایی منتشر می‌شود که حدود چند صدهزار مسکن مهر متقاضی ندارد و علی نیکزاد در پاسخ به این سوال این‌گونه گفت: «حتماً چنین چیزی نیست ولی اگر هم باشد باید خدا را شکر کرد. چرا؟ در گچساران 40 خانه ساخته شده و خالی است. گفتم خدایا شکرت. امام جمعه محترم می‌تواند به جوان می‌گوید، جوان جمهوری اسلامی ایران خانه شما را ساخته و آماده است، با 5 میلیون تومان می‌توانید صاحبخانه شوید بروید زندگی خود را تشکیل بدهید. شما الان در سرزمین کفر به بانک می‌روید می‌گویید آقا وام می‌خواهم می‌گویند 100 درصد یا 110 درصد؟ می‌گویید خانه مبله می‌خواهم. 110 درصد به شما وام می‌دهند. آنهایی که خارج زندگی کرده بودند آیا این گونه است یا خیر ؟ برفرض جمهوری اسلامی ایران خانه رو ساختند که من می‌گویم چنین چیزی امکان ندارد. ساختند و آب و برق را هم کشیدند ولی خالی است. این جای شکر دارد. چون نظام دنبال این است که مسکن را از حالت سرمایه به کالای مصرفی تبدیل کند. درست است یا خیر؟ استراتژی نظام اینگونه است. یعنی برای همه خانه ساخته شود و این از حالت سوداگری خارج شود.» در ادامه مجری از علی نیکزاد پرسیده یک طرف دیگر قضیه هم این است که مثلا جوان می‌گوید آقا من نمی‌خواهم بروم جایی که این اندازه فاصله دارد، امکانات رفاهی ندارد، زیر ساختارهای مناسب را دارا نیست. نمی‌خواهم بروم زندگی کنم که وزیرسابق راه وشهرسازی می‌گوید یکبار من گفتم باز هم می‌گویم. مثلا گچساران همان 40 واحد را گفته بودم. من 2 هفته بعد زنگ زدم گفتند همه را دادیم به جوان‌ها تموم شد.

 اگر به آمار رسمی که وزارت راه وشهرسازی در دولت یازدهم نگاهی بیندازیم می‌بینیم که براساس آمارهای رسمی درحال حاضر 117 هزار واحد مسکن مهر خالی ازسکنه وجود دارد که ریشه آن دردلایل مختلفی نظیرمکان یابی نامناسب، عرضه مازاد برتقاضا دراثرعدم نیازسنجی و فقدان مطالعات کارشناسی، عدم امکان تامین خدمات زیربنایی و روبنایی به دلیل جانمایی های نادرست و.... بوده است که این امرسبب شده این واحدها با اقبالی ازسوی متقاضیان مواجه نشود.

نکته جالب اینجاست علی رغم اینکه این آمار به صورت رسمی از سوی وزارتخانه راه منتشرشده است، اما وزیرسابق راه و شهرسازی نه تنها این آمار را رد می‌کند بلکه در تحلیلی عجیب براین باور است که این امر نشان می‌دهد که مسکن ازحالت سوداگری خارج شده است! و او حتی بابت این مساله شکرگذاری می‌کند. برخی از منتقدان در برابر این ادعای عجیب وزیرسابق راه وشهرسازی براین باورند که این نوع موضع گیری علی نیکزاد درباره رد واحدهای مسکونی مهر خالی ازسکنه درحالی است که برای رد این ادعا تعداد 117 هزار واحد خالی ازسکنه وجود دارد.
دلایل وزير سابق راه وشهرسازی اگرچه ممکن است بخشي از كساني را كه از طريق مسكن مهر صاحب خانه شدند را متقاعد کند، اما در مقابل بخش‌هاي ديگري را كه با وعده موكول شده پيمانكاران و دستگاه هاي مسئول تأمين ده ها نياز زير بنائي ديگر مواجه شده اند را قطعاً متقاعد نخواهد كرد، چه اینکه تجمعات اعتراضي همه روزه آنها در مقابل مجلس و وزارت راه و شهرسازي صدايي بلندتر از استدلال‌هاي شفاهي و نامستند وزير سابق دارد.

به هر روی بار ديگر خوبست به وزير سابق و وزير فعلي راه وشهرسازی ياد آور شد که عرصه رسانه جاي مناسبي براي مناظره غيابي نيست و بی‌شک قضاوت محكمه افكار عمومي براي نيازمندان مسكن و خانه نمي‌شود. «صما» پیشتر تشكيل ميزگرد كارشناسي با شركت مديران سابق و فعلي و كارشناسان فني و اقتصادي و بانكي را به این دو مسئول پیشین و فعلی راه وشهرسازی داده چرا که به باور بسیاری از منتقدان موشك پراني كاغذي مسئولان قبل و فعلی برای بي سرپناهان هیچ فایده‌ای در برندارد.

بازدید:۹۴۵
منبع: صما