کد خبر: ۳۴۹۴۳
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۶ 07 May 2017
عضو نظام مهندسی ساختمان خوزستان :

دقت در طراحی و نظارت، ساختمان های ایمن را به دنبال دارد

تا کنون کمتر از ۱۰ درصد کارگران شاغل در صنعت ساختمان آموزش ها ی لازم بهره مند شدند.
هنوز چند ماه از حادثه پلاسکوی تهران نگذشته که در هفته گذشته شاهد حادثه ریزش معدن یورت گلستان بودیم .  به گواه اکثر کارشناسان و متخصصان ایمنی ،فصل مشترک این دو حادثه عدم رعایت مسایل ایمنی بود . سازه نیوز در گفتگویی اختصاصی با "امید نادری " کارشناس  مکانیک ،ارشد محیط زیست و عضو نظام مهندسی ساختمان خوزستان به ارزیابی این دو حادثه پرداخته است 

بعد از حادثه پلاسکو با دیگر شاهد حادثه معدن یورت گلستان بوده ایم به نظر می رسد موضوع ایمنی در کارگاهها عامل تاثیر گذاری در این زمینه ها بوده ارزیابی شما در این خصوص چیست ؟

باتوجه به نوع صنعت و رشته های تخصصی  آن الزامات و دستورالعمل های اجرایی و ایمنی لحاظ شده است .اما تا چه حد این الزامات ایمنی که مورد بحث ما هست اجرایی شده است ؟

در حوادث اخیر با توجه به نامه های مکرر از مراجع ذیصلاح مبنی بر عدم ایمن بودن ساختمان اما  اشکال کار کجاست که باید شاهد چنین حادثه دلخراشی باشیم. سرمایه گذاری در آموزش های تخصصی میتوان در کاهش این خطرات نقش بسزایی را داشته باشد و این آموزش ها و اطلاع رسانه ها ملزم به سنجش میزان ریسک خطر است. با توجه به گسترش صنعت در زمینه های مختلف حرفه ای یکی از الزامات آن ارزیابی میزان ریسک خطر است که می بایست به اطلاع کارفرمایان پیمانکاران و سپس بهره برداران به طور کامل و جامع رسانده شود.

نظام مهندسی به عنوان یک سازمان تخصصی چه نقشی در کاهش این حوادث می تواند داشته باشد؟

نظام مهندسی به عنوان یک سازمان تخصصی و اجرایی در صنعت ساختمان می بایست ابتدا خود تمام شرایط ایمنی و مقررات ملی ساختمان را در بناهای اداری  و مسکونی رعایت نماید . و علاوه بر آن در جهت استفاده از انرژی های نو ساختمان های سبز پیش قدم باشد که این امر ترغیبی برای دیگر سازمان ها و ارگانها و نهادها را ایجاد می کند. دقت در نظارت و طراحی و گذر از چندین فیلتر کنترلی می تواند ساختمان های ایمنی را برای جامعه شهری بوجود آورد.

آموزش همراه با اجرا در بالاترین رده تخصصی می تواند نقش بسزایی داشته باشد . در این خصوص در سال ۱۳۷۶ مجلس شورای اسلامی مصوبه ای مبنی بر آموزش حرفه ای کارگران و اخذ کارت صلاحیت را الزامی نمود. و اما تا کنون کمتر از ۱۰ درصد جامعه کارگری ما از این آموزش ها بهره مند شدند.  و همچنین طبق ماده ۴ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان وزارت مسکن و شهرسازی می بایست کلیه مشاغل مرتبط با صنعت ساختمان را شناسایی و افراد حقیقی و حقوقی را جهت فعالیت در آن حوزه ملزم به داشتن گواهی صلاحیت علمی کنند.

اهمیت و جایگاه رسانه ها را در ترویج مقررات ایمنی و مقرررات ملی ساختمان را چگونه ارزیابی می کنید ؟


رسانه ها به عنوان یکی از متولیان آموزش همگانی در ارتباط با الزامات ایمنی حرفه و تخصص ها نقش خطیری را به عهده دارد.
 با استفاده از کار گروه های خاص تخصصی می توان در تدوین برنامه های آموزشی و ایمن سازی کارگر و  کارگاه اقدام نماید. یا بصورت غیر تخصصی برای عموم مردم جامعه کلیپ،فیلم و اسلایدهای آموزش ایمنی و رعایت الزامات آن را در فواصل بین برنامه ای (پیامهای بازرگانی) تدوین و سپس پخش نماید. 
نقش تبلیغات رسانه ای با ورود تکنولوژی مدرن اثر بخشی فراوانی را خواهد داشت


بازدید:۱۰۸۱
شهریار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۸
0
0
از نظر من گفته های مهندس امید نادری در این زمینه خیلی اثر بخشه اگر‌ ب اجرا گذاشته شه...و باید افتخار کرد ب این اشخاص بزرگ که همچین حادثه های را دنبال میکنن تا این وقایع ناخوشاوار از بین بروند
مهندس محمدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۶
0
0
از نظر بنده با نظر مهندس موافقم بالاخص در خصوص پخش فیلم های مستند میان برنامه ای
غلانرضاسیاح
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۹
0
0
بسیارعالی
علی نایینیان
|
United States of America
|
۱۲:۲۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۳۰
0
0
با نظر مهندس کاملا موافقم
Miss Saeidi
|
United States of America
|
۱۶:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۸
0
0
مثل همیشه نظرات مفید وعالی آقای دکتر