ضرورت نوسازی 30 درصد ساختمانهای دانشگاه تربیت مدرس
در حال حاضر 30 درصد ساختمانهای دانشگاه تربیت مدرس نیازمند نوسازی و بهسازی لرزهای هستند و لازم است بودجه مشخصی برای مقاومسازی ساختمانهای دانشگاه کشور اختصاص داد.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس با تاکید بر اینکه سهم دانشگاههای کشور از بودجه نوسازی و مقاومسازی بسیار ناچیز است، گفت: در حال حاضر 30 درصد ساختمانهای دانشگاه تربیت مدرس نیازمند نوسازی و بهسازی لرزهای هستند و لازم است بودجه مشخصی برای مقاومسازی ساختمانهای دانشگاه کشور اختصاص داد.
دکتر محمدتقی احمدی با اعلام این مطلب اظهار کرد: طرح بزرگ مقاومسازی ساختمانهای حساس و مهم کشور از سال 1381 آغاز شد اجرای این طرح به مدت شش سال به طور جدی ادامه پیدا کرد. با توجه به اینکه بنده مسئولیت پشتیبانی و هدایت این پروژهها را برعهده داشتم در جریان جزئیات آن قرار دارم. در واقع براساس این پروژه قرار شد ساختمانهای مهم و استراتژیک کشور که از لحاظ مقاومسازی ایمن نیستند را ایمنسازی کنیم.
وی در ادامه تصریح کرد: در این پروژه تعدادی از پروژههای مربوط به ارزیابی آسیبپذیری و مقاومسازی ساختمانهای کشور را در دوره هفت سال آغاز کردیم و تعدادی از این ساختمانها در حد مطالعات و ارائه نقشههای اجرایی پیش رفت که البته فقط تعداد محدودی از این ساختمانهای غیرایمن مقاومسازی و پروژه مطالعاتی به مرحله اجرا درآمد بطوریکه بهترین نمونههای این نوسازی در حوزه نوسازی مدارس کشور اتفاق افتاد و در این راستا نزدیک به سه هزار مدرسه مقاومسازی شدند.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه بودجههای پشتیبانی مستمر از پروژه فوق در نیمه دوم دهه 80 تامین نشد بسیاری از ساختمانهای دانشگاههای کشور که ایمنی مناسبی ندارند سهم کمتری از این بودجه مقاومسازی بردند.
دکتر احمدی تاکید کرد: در ابتدای اجرای طرح مقاومسازی ساختمانهای مهم و حساس کشور حدود 4 میلیارد دلار بودجه در نظر گرفت که در نهایت فقط یک میلیارد دلار آن که البته بیشتر این بودجه در حوزه نوسازی مدارس آموزش و پرورش انجام شد تخصیص پیدا کرد. این در حالی است که سهم آموزش عالی از این رقم نیز بسیار ناچیز بود. اما در نهایت سازوکار و زنجیره مقاومسازی ساختمانهای مهم کشوری در اواخر دهه 80 از هم پاشید.
وی همچنین به برنامههای دانشگاه تربیت مدرس در حوزه نوسازی و مقاومسازی ساختمانهای فرسوده دانشگاه نیز گفت: در این زمینه دو پروژه مقاومسازی در نظر گرفته شد که طرح بهسازی لرزهای برای ساختمان دانشکده علوم انسانی و یکی از ساختمانهای علوم پزشکی از جمله این طرحها بود اما متاسفانه به علت عدم تامین بودجه لازم این طرحها به مرحله اجرا نرسید.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اینکه 30 درصد ساختمانهای این دانشگاه قدیمی و نیازمند نوسازی و بهسازی لرزهای هستند، گفت: در زمینه بهسازی ساختمانهای دانشگاه دو اقدام را میتوان انجام داد اول اینکه ارزیابی مشخصی از آسیبپذیری این ساختمانها انجام گرفته باشد و ما بتوانیم آن ساختمانها بهسازی و یا نوسازی کنیم. حد تصمیمگیری ما این است که بودجه بهسازی به ازای هر متر مربع بیشتر از 60 درصد متر مربع احداث یک ساختمان جدید نباشد.
دکتر احمدی در پایان درخصوص هزینه بهسازی ساختمانهای دانشگاه تربیت مدرس نیز اظهار کرد: اگر هزینه بهسازی یک ساختمان در هر مترمربع یک میلیون و 200 هزار تومان باشد با توجه به اینکه حدود 12 هزار متر مربع ساختمانهای دانشگاه نیازمند بهسازی هستند رقم قابل توجهی را باید برای این برنامه در نظر گرفت تا بتوانیم ساختمانهای این دانشگاه را بهسازی لرزهای انجام داد.
بازدید:۳۷۸
منبع: ایسنا