صرفهجویی ۴ هزار میلیارد تومانی در اقتصاد با افزایش عمر مفید ساختمانها
رئیس نظاممهندسیساختمان استان تهران گفت: اگر عمر مفید ساختمان را یک سال افزایش دهیم حدود ۴ هزار میلیارد تومان در سال به اقتصاد کشور کمک میشود.

حسن قربانخانی کیفیت ساختمان را محصول یک فرآیند برشمرد و تصریح کرد: اگر آن فرآیند طی شده باشد میتوان اطمینان حاصل کرد که از کیفیت لازم برخوردار است و اگر هر یک از بندهای آن فرآیند ناقص باشد نمیتوانید اطمینان حاصل کنید که ساختمانی که میخواهید خریداری کنید یا ساخته شده است، کیفیت لازم را داشته باشد.
وی افزود: این فرآیند در ابتدا طراحی مناسب با همکاری افراد ذیصلاح است، بعد نظارت بر اجرای عملیات است، اجرای عملیات ساخت و ساز با حضور افراد ذیصلاح و استفاده از مصالح استاندارد و بعد هم شناسنامه فنی ملکی که تائید کند این فرآیند به درستی طی شده است و در نهایت بیمه تضمین کیفیت، یعنی کسی که ساختمان را ساخته به شما کیفیت لازم را با توجه به بیمهنامهای که در اختیار شما قرار میدهد، تضمین کند.
رئیس نظاممهندسیساختمان استان تهران با تاکید بر اینکه قوانین کامل و جامع هستند، تصریح کرد: مقررات ملی ساختمان تدوین شده و هدف اصلی آن، اصول مشترک لازم الاجرا در سراسر کشور برای دستیابی به ایمنی، بهداشت، صرفه جویی در مصرف انرژی، سهولت در بهرهبرداری و همه مواردی است که به عنوان ساختمان خوب میشناسیم در مقرراتملی و کنترل ساختمان، آورده شده و اتفاقا در آنجا این فرآیند تعریف شده است.
خبرگزاری صدا و سیما از قول قربانخانی نوشت: عمر مفید ساختمانهای ما به دلیل اینکه این فرآیند طی نشده و مقررات ملی به طور کامل رعایت نمیشود، کوتاه است به طوری که گفته میشود حدود ۳۰ سال و این عدد خیلی پایین است. در کشورهای پیشرفته یک ساختمان ۹۰ تا ۱۰۰ سال عمر میکند.
قربانخانی گفت: افرادی که ساختمانی را خریداری کرده اند باید اطمینان حاصل کنند محصولی که خریده اند، استاندارد و با عمر طولانیتری است و دیگر مجبور نمیشوند در حیات خودشان آن ساختمان را تخریب و بازسازی کنند.
ایرج رهبر از اعضای هیئتمدیره انجمن انبوهسازان استان تهران هم ناهماهنگی متولیان امر را یکی از مشکلات دانست و تصریح کرد: زمینه کاری را طبق مقررات فراهم نمیکنیم. ساختمانسازی سابقه دیرینهای دارد و همیشه به صورت سنتی بوده و سابقه مهندسی و صنعتی به تازگی در ۱۵ سال اخیر رونق گرفته و باید در اصل ضوابطی را که برای مجری و سازنده کار در صدور پروانه ساختمانی به عمل میآوریم، دست خود متولیان امر بگذاریم.
وی افزود: در وضعیت فعلی، مالک اصلی تقاضای پروانه میکند، پروانه را میگیرد، اما مسئولیت ساخت آن با چه کسی است، مجری ذیصلاح تحت تاثیر سرمایهگذار و مالک قرار میگیرد و وظیفهای که سازمان نظاممهندسیساختمان به ناظر داده تا نظارت کند به چه صورتی است، آیا با چند گزارش کافی است یا مثل مهندس ناظر مقیم حتی شبها که بتن میریزند، نمونه بتن میگیرد؟
عضو هیئتمدیره انجمن انبوهسازان استان تهران با هشدار به اینکه نحوه کار اجرایی ما اشتباه است، گفت: قانون را مینویسیم و مقررات ملی ساختمان را به خوبی تدوین میکنیم ولی کسی که میخواهد نظارت کننده این قانون باشد، به چالش کشیده شده است. طراحی ها، محاسبات و تخصصهای ما مشکلی ندارد، ولی وقتی میخواهیم اجرا نماییم کسی را که ذیصلاح است، بکار نمیگیریم
بازدید:۴۶۱