آنچه در اولین جلسه شورای شهر اهواز پس از انتخابات گفته شد
يكصد و هفتادمين جلسه شورای شهر اهواز كه اولين جلسه پس از انتخابات 29 ارديبهشت بود، با توجه به راه یافتن تنها یک عضو از شورای چهارم به شورای جدید با تنشها و حاشیههایی همراه بود، انتشار غیرقانونی فیلم درگیری برخی اعضا، اعتراض نسبت به تخلف در شمارش آرای انتخابات شورای شهر، طرح افزایش حق انشعاب آب و مشکلات کیفی آب شرب اهواز از مهمترین موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.

در ابتدای این جلسه هوشنگ شيرمردی رئيس شورای شهر اهواز با اشاره به مشارکت پرشور مردم در انتخابات 29 اردیبهشت 96، اظهار کرد: فارغ از نتایج این دوره انتخابات، بايد از حضور پرشور مردم در اين صحنه تقدیر کرد. در صورت عدم هدایت خوب شور انتخاباتی شکل گرفته ميان تمامی جناحها به سمت اقتدار نظام، قطعا با مشكلاتی مواجه میشديم. مديريت خوب چنین شرايطی، مديون و مرهون رهنمونهای مقام معظم رهبری است، زیرا شور انتخابات 29 اردیبهشت موجب ارتقا اقتدار ایران در جهان شد.
وی تصریح کرد: در تمامی مراحل برگزاری انتخابات 29 اردیبهشت، كانديداها و دست اندرکاران بررسی صلاحیت نامزدها، همه در یک آزمون قرار داشتند؛ خوش به سعادت آنان كه سربلند از اين آزمون بيرون آمدند و مديون یا شرمنده مردم نيستند. اگر افرادی که عهدهدار نظارت بر این انتخابات و شمارش آرای مردم بودند، در مقابل ايراد و اشكالی سكوت كردند، قطعا بايد نزد خدای خود پاسخگو باشند.
رئيس شورای اسلامی شهر اهواز با بیان اینکه تخلفات صورت گرفته در انتخابات را از مجاری قانونی پيگيری خواهيم كرد، افزود: در این زمینه در صورت لزوم تا دفتر مقام معظم رهبری نيز پيش خواهيم رفت. اگر به هر دليلی نتوانستيم با مستندات موجود حقانيت این اعتراضات و پیگیریها را به اثبات برسانیم، به نتيجه حاصله احترام میگذاریم.
شیرمردی همچنین از ارائه عملكرد شورای چهارم شهر اهواز در قالب یک گزارش پس از اتمام جمعبندیها خبر داد و عنوان کرد: اعلام میكنم حاضر به هرگونه همكاری با شورای جديد هستيم؛ البته این اعلام برای همکاری به معنای سهمخواهی و دخالت در شورای پنجم شهر اهواز نيست.
در ادامه جمشید سلحشور ديگر عضو شورای شهر اهواز به انتشار گسترده فيلم درگیری برخی اعضای شورا در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: اين درگیری در جلسه غير علنی سه سال قبل شورا اتفاق افتاد، اما متاسفانه فیلم این درگیری اکنون به شكل گستردهای حتی در خارج از كشور انتشار یافته است.
وی با تاکید بر پیگیری برای شناسایی عاملان انتشار غیرقانونی این فیلم، ادامه داد: به منظور مجازات عاملان انتشار این فیلم بايد شكايتنامهای برای بررسی و پیگیری این مساله به دادستان عمومی و انقلاب اهواز نوشته شود.
سید محمدجواد رضوی دیگر عضو شورای شهر اهواز به حماسه حضور مردم در انتخابات 29 اردیبهشت اشاره کرد و گفت: دولت بايد ضمن قدرشناسی از آرای مردم، به عمل به وعدههای انتخاباتی خود بپردازد؛ همچنین به افرادی كه توفيق خدمترسانی در شورای پنجم را یافتند، تبریک میگویم.
وی افزود: با توجه به نامنویسی و ثبت نام بیش از 600 نفر برای انتخابات پنجمین دوره شورای شهر، میتوان از برنامهها و ايدههای اين كانديداها در دوره جدید شورای شهر استفاده كرد.
این عضو دوره چهارم شورای اسلامی شهر اهواز با بیان اینکه مدعی هستيم انتخابات 29 اردیبهشت از سلامت كامل برخوردار بود، اظهار کرد: با این وجود در جریان این دوره انتخابات شورا شاهد كارها و اقداماتی تجربه نشده بوديم.
رضوی ادامه داد: چیده شدن عوامل شعب با اهداف خاص، وجود تعرفههای اسكنشده در صندوقهای رای بر اساس اظهارات سرپرست فرمانداری اهواز، عهدهدار شدن برخی افراد غيرمسئول برای انجام امور انتخابات و دخالت در روند شمارش آرا و نوشتن 10 به جای 100 و یا 100 به جای 10، از اتفاقات پیشتر تجربهنشده و تلخ در جریان انتخابات این دوره بود.
وی افزود: با بازشماری یک چهارم صندوقهای اخذ رای انتخابات شورای شهر اهواز، نتیجه آرا تغيير كرد؛ چه ضمانتی وجود دارد كه در صورت بازشماری سه چهارم ديگر این صندوقها باز هم شاهد تغيير در نتيجه انتخابات نباشيم؟
علی ناصری، عضو شورای اسلامی شهر اهواز که براساس شمارش آرا انتخابات پنجمین دوره شورای اسلامی شهر اهواز نفر هشتاد و نهم شد و از راه یابی به دوره جدید شورا باز ماند، در نطق پيش از دستور خود اظهار کرد : از مردم اهواز و ملت ایران كه باز هم به دولت تدبير و اميد فرصت چهار ساله ديگري دادند تا نقاط ضعف خود را برطرف و نقاط قوت خود را تقويت كند تشكر می کنیم.
وی در ادامه با انتقاد نسبت به تخلفات انتخابات شورای شهر اهواز، تصریح کرد: چرا اكثر علمای شهر در واکنش به تخلفات صورت گرفته در جریان انتخابات شورای شهر اهواز سكوت اختيار كرده اند؟ از کدام حق الناس صحبت می کنید ؟ آيا دست بردن در رأي مردم حق الناس نيست؟
اين عضو شورای اسلامی شهر اهواز ادامه داد: امام خميني(ره) مي فرمايند ميزان رای ملت است. به فرموده مقام معظم رهبری نيز آرای مردم حق الناس است. در جلسه بيش از 120 نفر از كانديداهاي معترض به نتایج این انتخابات با استاندار خوزستان، آقای شریعتی اظهار کرد که هیچکدام از علمای اهواز خواستار ابطال انتخابات شورای شهر اهواز نشدند. این امر در حالی است که برخی از همین افراد با حضور در میان جمعیت معترض از ابطال انتخابات شورای شهر اهواز سخن به میان آوردند.
ناصری عنوان کرد: درود بر ارتش ايران كه پاسدار مرزهاي كشور است، تنها به وظايف ذاتی خود عمل می كند و مدیریتی در انتخابات ندارد. اگر در سطح كشور نظر سنجي شود كه آيا ارتش محبوب تر است يا سپاه، مردم سپاه را انتخاب مي كنند. چرا سپاه و نمايندگان آنها كه مسئوليتی را در انتخابات بر عهده داشتند، اصرار دارند كه تحت هر شرایطی انتخابات شورای شهر اهواز نباید ابطال شود؟
وی ادامه داد: در حالی اعتماد عمومی مردم از نتایج انتخابات شورای شهر اهواز مخدوش شده است. اين فشار را به مسئولين استان مي آورند و می گويند اگر اين انتخابات ابطال شود، تبعات امنيتي به دنبال خواهد داشت. تا چه زمانی بايد از اين ابزار مسائل و تبعات امنيتي استفاده كرد؟ همین چتر امنيتي موجب شده است سرمايه گذاران وارد استان نشوند. با این بهانه می خواهند انتخاباتی سراسر تخلف را تایید کنند.
این عضو شورای اسلامی شهر اهواز افزود: اگر راه یافتگان به شورای شهر اهواز از جناح مقابل و اصلاح طلب بودند باز هم برخی از علما و دیگر نمایندگان و هیات نظارت، در برابر این تخلفات سکوت می کردند؟ باید اعتماد عمومی را به شهروندان اهواز بازگرداند.
ناصری بیان کرد: در جلسه اي كه با آقای قاسم ساعدی نماینده دشت آزادگان در مجلس شورای اسلامی و عضو هيات نظارت داشتيم، آقای ساعدی این موضوع را مطرح کرد كه بازشماری آرا قبل از اعلام نهایی نتایج غیرقانونی بود و اين تخلف صورت گرفت و در اين زمینه هيات نظارت تهران نيز به ما ايراد وارد كرده است. آنها عنوان می کردند که در بازشماری آرا، تخلفات محرز هویدا شده است. با این وجود ما یک قدم از دفاع از حقوق مردم عقب نخواهیم نشست.
ناصري اظهار کرد: به من و برخی از اعضای فعلی شورای شهر اهواز اتهام اختلاس و دزدی می زنند. شما که نماز گذار هستید و قبل از این که صحبت های من را بشنوید، این موضوع را منتشر کردید، چگونه ادعای دین داری می کنید؟ این است دینداری؟ جواب خدمت من در طول اسارت و جنگ این است؟ تأكيد مي كنم اعضا شورای جدید شهر اهواز منتصب هستند و نه منتخب.
حسین حیدری، تنها عضو راه یافته شورای چهارم به دوره جدید شورای اسلامی شهر اهواز در واکنش به این سخنان ناصری گفت: آقای ناصری با چه مجوزی يكي از مقدس ترين نهادهای انقلاب را به دخالت در انتخابات متهم می کنید؟ با کدام مجوز، نهادی را که پس از گذشت سال ها از پایان جنگ تحمیلی، همچنان در بیرون از مرزها برای دفاع از این خاک شهید می دهد را زیرسوال می برید؟
وی ادامه داد: آقای ناصری، از افتخارات شورای چهارم شهر اهواز اين است كه مسائل سياسي و قوميتي را وارد كار خود نكرده است، شما چرا از تربیون شورای شهر برای مقاصد سیاسی خود سوءاستفاده می کنید؟ این حق را ندارید که از این تریبون از سران فتنه تجلیل کنید. از سران فتنه ای که مقام رهبری آنها را یاغی و نانجیب دانسته اند، تقدیر می کنید؟
این عضو شورای اسلامی شهر اهواز خطاب به ناصری، افزود: از سران فتنه که به علت ناکامی خود از دستیابی به قدرت، هفت ماه تمام کشور را به آشوب کشیدند دفاع می کنید؟ با کدام منطق و استدلال سپاه را متهم می کنید؟ واقعا برای شما متاسف هستم. شما باید در چارچوب آیین نامه شورا سخن بگویید.
اظهارات و انتقادات علی ناصری در نطق پیش از دستور، اعتراض برخی دیگر از اعضاء شورا از جمله رضوی را برانگیخت.
شیرمردی، رئيس شوراي شهر اهواز نیز در واکنش به این اعتراضات با تاکید بر اینکه آقای ناصری باید پاسخگوی این سخنان خود باشد، گفت: انتظار چنین اظهارنظرات تند و خارج از چارچوب شورا را نداشتم. آقای ناصری باید پاسخگوی این اظهارات و نقطه نظرات خود باشد. تاکید میکنم که تمام این سخنان و اظهارات آقاي ناصري نظرات شخصی وی است و هیچ ارتباطی با شورای شهر چهارم اهواز ندارد.
کاظم سواری، دیگر عضو شورای اسلامی شهر اهواز، نیز به فیلم منتشر شده از درگیری خود با برخی اعضای شورا در جلسه غیرعلنی شورای شهر اشاره کرد و با بیان اینکه انتشار این فیلم خیانت به شهروندان اهوازی است، گفت: در یک خانواده هم اختلاف دیدگاه وجود دارد. در آن جلسه اتفاق خوبی رخ نداد. چرا اتفاقاتی که این درگیری و تنش را رقم زد در این فیلم به نمایش گذاشته نشد؟ این فیلم برای زدن تیر خلاص به شورای چهارم اسلامی کلانشهر اهواز انتشار یافته است.
وی با تاکید بر لزوم برخورد قانونی با عاملان انتشار این فیلم، ادامه داد: از همه عزیزان انتظار دارم نسبت به انتشار این ویدئوی تخریبی، واکنش لازم را نشان دهند. این فیلم از دوربین مدار بسته سالن گرفته شده است. در آن زمان که من شاکی آقای ناصری شدم، مدیران حراست فیلم را در اختیار من نگذاشتند. حراست شورا و شهرداری باید در این زمینه پاسخگو باشند.
در ادامه شورا وارد دستور جلسه شد و موضوع پيشنهاد تامين منابع مالي مورد نياز به منظور توسعه طرح هاي فاضلاب و اصلاح شبكه هاي آب اهواز مطرح و بررسی شد.
در این زمینه فردوس كريمي، مديرعامل شركت آب و فاضلاب اهواز، اظهار کرد: بر اساس قانون، تسهيلاتي براي توسعه طرح های فاضلاب و بازسازی شبکههای آب شهری در شهرهای با جمعیت بیش از 100 هزار نفر در نظر گرفته شده که در بيشتر كلان شهرهاي كشور به تصويب رسيده و این قانون در شورای اقتصاد نیز تایید شده است.
وی ادامه داد: بر این اساس دولت اعلام کرده است که، شوراهاي شهر به عنوان نمايندگان مردم در بازسازی تاسيسات سازه های آب و فاضلاب و مشاركت داشته باشند. این طرح در برخی شهرهاي استان نظیر مسجدسليمان، دزفول، شوشتر و آبادان كه جمعيت بالاي 100 هزار نفر دارند، تاييد شده است و پيش از اين نيز پيشنهاد تصويب آن به شورای شهر اهواز ارائه شده بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز عنوان کرد: بحث پشتیبانی منابع خصوصي و مردمي از شركت های غيردولتی آب و فاضلاب از سیاست های این دولت است. شرکت آب و فاضلاب اهواز با توجه به مشكلاتی که دارد ، فاقد امكان ارائه خدمات شايسته به مردم است. شركت آب و فاضلاب اهواز 5 تصفيه خانه و شبكه هاي بسيار فرسوده دارد و بنابراین بايد گفت در بخش فاضلاب و تأمين آب شرب كيفی، بهداشت و سلامت مردم در خطر است.
کریمی افزود: در حوزه توسعه زيرساخت ها و تجهيزات مناسب آب و فاضلاب نیز اهواز در وضعيت خوبي قرار ندارد. با توجه به اين شرايط، احتمال بروز هرگونه مشكلی در تاسيسات آب و فاضلاب اهواز وجود دارد. حل مشكلات شبكه های فرسوده آب و فاضلاب اهواز هزینه زیادی می برد و این در حالی است که تنها بخشي از اعتبار مورد نياز براي تجهيز تصفيه خانه ها از سوي دولت تامین می شود.
وی بیان کرد: واقعيت این است که در حوزه آب و فاضلاب با مشكلات زيادي مواجه هستيم و برطرف كردن بسياري از اين مشكلات نيازمند مشاركت مردم است. در این نوع مشاركت مردم، متناسب با ميزان مصرف، مبلغي بين یک تا دو هزار تومان به هر قبض افزوده و اين پول در حساب جداگانه اي تحت نظارت سازمان بازرسي كل كشور واريز مي شود و تنها براي بازسازي شبكه هاي آب و فاضلاب و با مديريت شوراي شهر مورد استفاده قرار می گیرد.
در ادامه، سید ابراهیم عبدالله زاده، معاون خدمات مشترکین و درآمد شرکت آب و فاضلاب اهواز، اظهار کرد: از دو هزار و 800 كيلومتر شبكه آب شهر اهواز، 35 تا 40 درصد دارای فرسودگی بالایی هستند و از این نظر با بحران كمی و کیفی آب مواجه هستيم. به علت آپارتمان سازیها، شبكه های آب و فاضلاب در بسياری از نقاط کلیدی و مناطق مرکزی شهر به بازسازی نیاز دارند.
وی ادامه داد: در سال ۹۴ زيان بیش از 55 ميليارد تومانی از سوی شركت مخابرات به شبکه های آب و فاضلاب وارد شد و اکنون با منابع موجود حاصل از درآمدهای جاری، تامين هزينه های جاری شركت آب و فاضلاب اهواز به سختی انجام می شود.
معاون خدمات مشترکین و درآمد شرکت آب و فاضلاب اهواز عنوان کرد: راهكار قانوني حل مشكل فرسودگي شبكه های آب و فاضلاب اهواز اين است كه با تاييد شورا، مبالغی از مردم اخذ شود تا تحت مديريت و نظارت شورا، بازسازی اين شبكه ها در مناطق مختلف شهر انجام شود.
عبدالله زاده ادامه داد: براساس برآوردهای صورت گرفته با اجرای اين طرح در بخش درآمدهای جار،ی 17 ميليارد تومان و در بخش درآمدهای سرمايه ای از محل افزايش حق انشعاب، 5،6 ميليارد تومان درآمد كسب خواهد شد.
وی افزود: در قالب این طرح بر اساس طبقات مصرف مشتركين به ازای 0 تا 5 مترمكعب مصرف يك مشترك در ماه، یک هزار تومان بابت آب و یک هزار تومان بابت فاضلاب به هزينه قبض افزوده مي شود. اين مبلغ با بالا رفتن ميزان مصرف آب افزايش مي يابد و مشتركيني كه 30 مترمكعب در ماه آب مصرف مي كنند، مبلغ 4 هزار تومان به قبض آنها اضافه خواهد شد.
عبداالله زاده ادامه داد: به قبض مشترکینی که دارای مصرف آب بیش از 30 مترمکعب در ماه هستند، نیز تا 8 هزار تومان افزوده میشود. درصدد هستیم با اجرای اين طرح در مناطقی كه مشكلات زيرساختي وجود دارد، به سمت توسعه حرکت کنیم.
كاظم سواري، عضو شوراي شهر اهواز ضمن مخالفت با تصويب طرح افزايش حق انشعاب آب اظهار کرد: وضعيت آب و فاضلاب اهواز براي تمامي شهروندان مشخص است. در چهارسال گذشته مديرعامل آب و فاضلاب حتی یک مرتبه هم برای ارائه گزارش سالانه به صحن شورا نيامده است، توسعه اي در بخش آب و فاضلاب اهواز مشاهده نشده است و برخي زيرساخت های این حوزه مربوط به قبل از انقلاب است.
وي افزود: مبالغی که بابت خدمات آب و فاضلاب از مردم اخذ می شود، ابتدا وارد خزانه شده و سپس تخصيص می یابد. اگر در این طرح، پول حاصل از افزايش حق انشعاب به جای بازسازی و رفع فرسودگی شبكه های آب و فاضلاب، مثلا برای ساخت سد در بالادست رودخانه دز هزينه شود، چه كسی پاسخگو خواهد بود؟
این عضو شورای اسلامی شهر اهواز با انتقاد از وضعیت کیفی آب اهواز بیان کرد: آيا دولت نيز در بازسازی شبكه های فرسوده مشاركت دارد؟ با توجه به سهامي بودن شركت آب و فاضلاب، تكلیف سود اين افزايش حق انشعاب چيست؟ به شرطي با اجرای اين طرح موافق هستم كه شركت آب و فاضلاب اهواز با پول اوراق مشاركت اين پروژه را اجرا كند و پس از مشاهده نتایج آن شورا موافقت خواهد كرد.
حسين حيدري به عنوان عضو موافق با طرح افزایش حق انشعاب آب، به مشکلات شبکه آب و فاضلاب اهواز اشاره کرد و گفت: حتی با تغيير دولت ها اين مشكل حل نشده است. مشكلات كمی و کیفی آب برای مردم ملموس است. البته شركت آب و فاضلاب نيز با مشكلاتی مواجه است.
وی با اشاره وجود 300 نقطه تلاقی آب با فاضلاب در اهواز، تصریح کرد: فرسودگی ايستگاه ها و تصفيه خانه ها، از ديگر مشكلات بخش آب و فاضلاب اهواز است. با توجه به این مشکلات پيشنهاد میشود افزايش حق انشعاب آب با تعديل مبلغ پیش بینی شده به تصويب برسد، اين افزايش حق انشعاب در قانون به منظور اصلاح شبكه های فرسوده پیش بینی شده است.
حیدری ادامه داد: این پيشنهاد بايد به عنوان طرح در كمسيون برنامه و بودجه مورد بررسي قرار گيرد زیرا در بندهای ديگر آن برای مراکز و اماکن تجاری مبلغ بیشتری در نظر گرفته شده است.
سيد ناصر موسوی نژاد، ديگر عضو شورای اسلامی شهر اهواز نيز در مخالفت با اجرای طرح افزایش حق انشعاب آب اظهار کرد: با كليت اجرای این طرح مخالفتی ندارم اما با چگونگی اجرای آن مخالف هستم. اين طرح بايد در کمیسیون برنامه و بودجه شورا مورد بررسي قرار بگیرد.
وي ادامه داد: در شرایطی که آب اهواز سالم نيست، چگونه مي خواهند هزينه آب آلوده ای كه در اختيار مردم قرار می گيرد را افزايش دهند؟ ما نماينده مردم هستيم؛ وقتی آب شرب آلوده ای داريم و كودكان ما دچار بيماري های پوستي مي شوند، چرا بايد با افزايش حق انشعاب آب موافقت كنيم؟
این عضو شورای اسلامی شهر اهواز افزود: اين نخستين درخواست از سوي يك سازمان است و نبايد جيب مردم را مشابه یک دروازه باز ديد و اين بهانه را به دست ديگر سازمان ها داد. با اجرای اين طرح از 250 هزار مشترک اهوازی در هر دوره 45 روزه مجموعا 30 ميليارد ريال دريافت خواهد شد.
محسن بشیری، معاون اداری مالی شهرداری اهواز، نيز در خصوص این طرح اظهار کرد: بر هيچكس پوشيده نيست كه درآمدها و هزينه ها در شركت آب و فاضلاب اهواز با هم همخوانی ندارد. با این حال بايد پذيرفت که رسيدگي به برخی امور زيربنايی شهر بر عهده مردم نیست.
وی با بیان اینکه رسيدگي به امور زيربنايي بر عهده دولت است، ادامه داد: در شهر اهواز هزينه مصرف و دفع آب به صورت مجزا محاسبه میشود. اما در ديگر شهرها، به اين شكل نيست. نحوه محاسبه مبلغ در این طرح دارای اشكال است و بايد در كمسيون برنامه و بودجه شورا مورد بررسي قرار بگيرد.
در نهایت با اكثريت آرا مقرر شد اين طرح ابتدا در كمیسيون برنامه و بودجه شوراي شهر اهواز مورد بررسی قرار بگیرد و سپس به منظور تصويب نهایی به عنوان دستورکار جلسه بعدی شورای شهر مطرح شود.
بازدید:۷۱۶
منبع: ایسنا