معرفی راهبردهای جدید انبوهسازان
ششمین دوره انتخابات هیئتمدیره و بازرسان انجمن صنفی انبوهسازان استان تهران درحالی برگزار شد که برخی از اعضای هئیت مدیره این انتخابات را فصل جدیدی برای رفع چالش ها و دغدغه های پیش روی صنف میدانند.

جایگاه فعلی انجمن در حد و اندازه صنف انبوهسازان نیست
در این خصوص منتخب دوره ششم انجمن صنفی انبوهسازان تهران بابیان اینکه در انتخابات اخیر دو لیست جداگانه برای انتخابات ارائه شد گفت: متأسفانه در دوره پیشین مشارکت جدی از سوی انجمن برای انتخابات صورت نگرفت حتی اعضای هیئتمدیره که شمال 11 نفر بودند به اکراه در این انتخابات حضور به هم میرسانند بنابراین در ششمین انتخابات دو لیست شامل لیست اعضای جدید و فعلی هیئتمدیره ارائه شد که این مورد منجر به حضور بیش از 195 نفر از اعضای واجد شرایط در انتخابات این دوره شد.
ایرج رهبر بابیان مطلب فوق در خصوص دلیل حضور اندک انتخابات در دوره گذشته به «صما» گفت: متأسفانه ضعف و نبود ظرفیتهای علمی باعث ضعیفتر شدن این انجمن نسبت به دورههای قبل شده بود عدم حضور فعال در انتخابات بیانگر نوعی اعتراض و نبود ظرفیتهای قدرتمند در انجمن بود.
وی بابیان اینکه متأسفانه جایگاه فعلی انجمن در حد و اندازه صنف انبوهسازان نیست عنوان داشت: بزرگترین هدف از این انتخابات ارتقای جایگاه صنف انبوهسازی است. متأسفانه در طی سالهای اخیر این صنف گل زیادی از خودی خورده است.
رهبر در پاسخ به این سؤال که چرا در دوره پنجم اعضا به وضع و عملکرد موجود اعتراضات گستردهای نکردند گفت: در طی سه سال اخیر اعتراضات گستردهای با رئیس و بخشی از هیئتمدیره فعلی شکل گرفت؛ اما ازآنجایی بخش اعظمی از هیئت ریسه تابع ریاست بودند نتوانستیم تمام فعالیتها را به نفع صنف و جایگاه انبوهسازان هدایت کنیم. در همین سالها براثر بیاعتنایی به عملکرد نامطلوب هیئتمدیره انجمن صنفی انبوهسازان سه عضو شاخص، مطلع و کاردان همانند فرید نائینی، محمد سالاری (عضو شورای شهر کنونی) و احمد خرم از انجمن استعفا دادند.
رهبر در خصوص اهداف و برنامه آتی صنف انبوهسازان نیز گفت: فعالیتهای زیادی در این سه سال در خصوص جایگاه خدمات مهندسی و طرح جامع مسکن صورت نگرفته بنابراین با چیدمان هیئتمدیره جدید، پیگیری این مباحث در اولویت قرار دارند.
عضو هیئتمدیره دوره پنجم انجمن انبوهسازان مسکن تهران بابیان اینکه عملکرد انبوهسازان در دوران رکود مطلوب نبوده است گفت: رکود مسکن نباید منجر به حذف بخش خصوصی شود این بخش در دوران رکود میتواند به فعالیتهای صدور خدمات مهندسی بپردازد. بیتوجهی به این مقوله باعث شده صدور خدمات فنی و مهندسی از سالی 20 میلیون دلار به 2.5 میلیون دلار افت کند.
رهبر گفت: بخش صدور خدمات مهندسی ظرفیت بالای 30 میلیون دلاری را دار است بنابراین این ظرفیت نباید مورد اغماض قرار گیرد.
دموکراسی به مفهوم واقعی در دوره پنجم وجود نداشت
درهمین زمینه منتخب دوره ششم انجمن صنفی انبوهسازان تهران بابیان اینکه بسیاری از اعضا با تشکیل انتخابات دو لیستی در دوره انتخابات ششم موافق نبودند گفت: دو لیست کردن اعضا، به دو گروه اعضای فعلی و جدید موجب دوگانگی و گروکشی تیمی شد شایسته بود برای این انتخابات تنها یک لیست تهیه شود تا بسیاری از اعضای روی این لیست تمرکز داشته باشند. به هر حال این انتخابات با شور و هیجان بسیاری برگزار و اعضای دوره ششم مشخص شد.
عبدالرضا فرید نائینی بابیان اینکه در هیئتمدیره پیشین تعدادی از اعضای هیئتمدیره که همفکر با بخش ریاست و اطرافیانش نبودند به بازی راه داده نشدند گفت: اگرچه همواره ازجمله اولویتهای انجمنهای انبوهسازی، بهویژه انجمنهای درگیر فعالیتهای ذوجوانب، هدفگذاری یا تدوین برنامه استراتژیک بوده و است؛ اما متأسفانه انجمنهای انبوهسازی دوره پنجم اغلب فاقد برنامه استراتژیک بود و یکی از علل اصلی این امر، بر پایه موارد مذکور، تناقضاتی است که در انجمنهای انبوهسازی وجود داشت و عملاً یک مانع جدی بر سر راه تدوین برنامهای بود که اهداف و آرمانهای این جمع ناهماهنگ را پوشش میداد.
وی گفت: بههرحال در دوره پنجم بدون وجود نقشه راه عملاً معیاری برای فعالیتها وجود نداشت؛ و ازآنجاییکه لیست برنده اکثریت کرسیها را داشتند به مفهوم واقعی دموکراسی اهمیتی نمیداند. همواره ابعاد دیگر دموکراسی توجه به افکار و اقلیت متخصصان است اما در دوره پیشین به دلیل عدم توجه به دموکراسی واقعی تعدادی از اعضا مجبور به استعفا شدند.
نایبرئیس انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان بابیان این مطلب ادامه داد: اهداف و آرمانهای این دو گروه ذکرشده در دوره پنجم از هر لحاظ با همدیگر متفاوت بودند گروه نخست (اقلیتها) در پی هماهنگی و مدیریت آوردههای سنگین بخش خصوصی بودند، اما مأموریتهای گروه دوم باسیاست نگاه به دولت همساز بود و ساختار تشکیلاتی متفاوتی را نیز طلب میکرد.
وی درعینحال افزود: گروه اول به ساختار تشکیلاتی وسیع و متشکل از متخصصان و فرهیختگان بخش انبوهسازی بهصورت موظف نیاز داشت تا نقش اساسی در تدوین برنامههای توسعه بخش مسکن بر عهده داشته و با تحلیل مستمر شرایط داخلی و بینالمللی و پایش مستمر برنامههای توسعه، نقش تعیینکنندهای در ساماندهی این بخش وسیع از اقتصاد کشور مؤثر باشند
فریدنایینی خاطرنشان کرد: گروه اول در غیاب منابع مالی دولت میتواند با اتکا به منابع خود اهداف و آرمانهای بخش را بهدرستی پیگیری کند و در شرایطی نظیر مقطع فعلی که فضای داخلی و بینالمللی، توسعه بخش خصوصی را استقبال میکند و فرصتی تاریخی جهت بالندگی بخش خصوصی فراهمشده است، با برنامهریزی منسجم و خرد پایه این فضای رکود و بیعملی را به بالندگی و پیشرفت بدل کند.
عضو هیئتمدیره انجمن انبوهسازان تهران ضمن تائید مطالب فوق گفت: تنگناهای اقتصادی کشور که عمدتاً محصول تحریمهای تحمیلی است، دستاویزی است تا انفعال انجمنهای انبوهسازان را در سایه مشکلات آن تبین کنیم؛ اما این برداشتها با واقعیتهای موجود در دوره پنجم مطابق نداشت. اصولاً یک تشکل راستین با چنین توان و ظرفیتی، در شرایط بحرانی باید باانرژی بیشتری فعالانه در میدان مقابله با مشکلات حضورداشته باشد و از منافع و مصالح صنفی و ملی دفاع کند؛ اما عملاً این اتفاق در دوره پنجم رخ نداد.
فرید نائینی گفت: حال که دولت پیشین و جدید، توسعه بخش خصوصی را در زمره راهبردهای خود میداند و نقش تشکلهای صنفی را برجسته میکند، فرصتی مناسب فراهمشده تا انجمنها در نحوه حضور و فعالیت خود بررسی کنند.
وی بابیان اینکه در حال حاضر بخش مسکن گردش مالی بالایی دارد گفت: از آنجایی که 97 درصد از هزینه مالی مسکن توسط بخش خصوصی تأمین میشود به وضوح نشان می دهد این بخش ازاهمیت بالقوهای برای نمود صنف انجمن انبوهسازان را دارا است. به همین منظور با کاهش فاحش تعداد ساختوساز میتوان نگاه جامعتری به صدور خدمات فنی و مهندسی داشت در ثانی نیاز سالانه یکمیلیون و 500 هزار تومان به مسکن یک اصل راهبردی برای انبوهسازان محسوب میشود.
وی در نهایت گفت: لیست منتخب دوره ششم دیدگاه و برنامههای منسجمی برای ارتقای جایگاه صنف انبوهسازان داشته و در مسئله مسکن اعتقادی به دست درازی به سمت دولت را ندارند. به هر حال تلاش اعضای جدید میتواند نقطه آغازی برای بخش صدور خدمات مهندسی و مسکن تلقی شود.
همگرایی بزرگترین دغدغه فکری انجمن صنفی انبوهسازان
در همین زمینه منتخب دوره ششم انجمن صنفی انبوهسازان تهران بابیان اینکه در ششمین انتخابات صنفی انبوهسازان تهران شاهد دو طیف فکری بودیم گفت: انتخابات امسال باوجود 2 لیست آرا با 2 خط فکری بسیار رقابتی و هیجانی و با استقبال خوبی از طرف اعضا روبرو شد.
محمدمهدی مافی بابیان اینکه همگرایی بزرگترین دغدغه فکری انجمن صنفی انبوهسازان است گفت: این همگرایی در سالهای قبلی به شکل فردی نمود پیدا کرد درحالیکه بدنه انجمن صنفی کاملاً گروهی طرحریزیشده است.
وی گفت: متأسفانه در سالهای اخیر خطوط فکری انجمن شخصی بود که به همگرایی و استفاده از نبوغ دیگران اهمیتی داده نمیشد.
مافی بابیان اینکه کنکاش و شکستهای قبلی انجمن صنفی بسیار بیمورد است گفت: گذشتهها گذشته، اگرچه صنف انبوهسازان از این تجربه تلخ خاطرهای خوبی ندارند اما مسیر آینده مشخص و روشن خواهد بود.
دبیردوره پنجم انجمن انبوهسازان استان تهران در ادامه خاطرنشان کرد: صدمات بیتوجهیهای گذشته باید سریعتر پاک و اصلاح شود کاهش صدور خدمات مهندسی به میزان فاحش نشان میدهد عزم بزرگی در اعتلای وضعیت صنفی انبوهسازان وجود واقعی نداشته است.
وی درنهایت گفت: رسیدن به جایگاه واقعی انبوهسازان بهعنوان یک بخش خصوصی یکی از آرزوهای اصلی اعضا است.
بازدید:۵۷۷
منبع: صما