کد خبر: ۳۸۵۱۲
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۴ - ۰۵ آذر ۱۳۹۶ 26 November 2017
عضو هیات مدیره نظام مهندسی ساختمان خوزستان:

ارائه ساختمانی با کیفیت به تعامل کامل متولیان صنعت ساختمان نیاز دارد

عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان با اشاره به اینکه صنعت ساختمان دارای سه رکن و متولی اصلی است، گفت: ارائه ساختمانی با کیفیت و طول عمر بالا به هماهنگی و تعامل کامل این سه رکن نیاز دارد.
  محمدرضا طالب زاده در جلسه مشترک هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان با معاون عمرانی استاندار خوزستان که چهارم آذرماه در محل این سازمان در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: صنعت ساختمان دارای سه رکن اصلی است. رکن اول دستگاه‌های نظارتی و حاکمیتی شامل سازمان‌های راه و شهرسازی و شهرداری، رکن دوم سرمایه‌گذاران و سازندگان و رکن سوم مشتریان صنعت ساختمان (مردم) هستند که ارائه ساختمانی با کیفیت و طول عمر بالا به هماهنگی و تعامل کامل این سه رکن نیاز دارد. 
  
وی افزود: تفاهم نامه‌ای از سال 83 بین نظام مهندسی و شرکت ملی گاز منعقد شد که براساس آن بیش از 500 نفر از مهندسان مکانیک به عنوان بازرس گاز خانگی و صنعتی و یک هزار و 150 نفر مجریان ذیصلاح لوله کشی گاز مشغول فعالیت هستند که این امر ضمن افزایش کیفیت خدمات مهندسی، باعث کاهش حوادث و تلفات جانی و مالی شده است. 
  
طالب زاده تصریح کرد:با توجه به وجود پتانسیل بالای استفاده از انرژی خورشیدی و امکان جایگزینی سوخت‌های فسیلی، بستر راه‌اندازی مبحث 19 مقررات ملی ساختمان و دستورالعمل‌های صادره در خصوص کاهش مصرف سوخت و بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان‌های در حال ساخت، امکانپذیر است. 
  
وی ادامه داد: همچنین با این شرایط بحث جدید ساختمان‌های سبز (پایین ترین میزان مصرف انرژی) و رده‌بندی انرژی در صنعت ساختمان را نیز می‌توان پیاده سازی کرد. 
  
فعالیت 3 هزار مهندس برق در نظام مهندسی ساختمان خوزستان
 
در ادامه این جلسه علی حاجتی شیمنی، دیگر عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان، اظهار کرد: از مجموع 18 هزار مهندس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان، سه هزار مهندس برق داریم که نزدیک به 600 نفر آنان پروانه اشتغال دارند و وظیفه نظارت بر قسمت برق ساختمان‌های در حال ساخت را به عهده دارند. 
  
وی عنوان کرد: متاسفانه میزان برق گرفتگی در استان خوزستان بسیار بالا و بعد از تهران در رتبه دوم قرار داریم. 
  
حاجتی شیمنی به تفاهم نامه سه جانبه وزارت نیرو، مسکن و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی اشاره کرد و گفت: متاسفانه علی رغم پایین بودن تعرفه خدمات مهندسی برق، این تفاهم‌نامه در استان به طور کامل اجرایی نشده است و عدم اجرای آن همواره منجر به برق گرفتگی‌های بیشتر و آتش سوزی‌های ناشی از برق خواهد بود. 
  
وی به عدم ایمنی پارک‌ها و بوستان‌ها در بخش تاسیسات برقی اشاره و اعلام آمادگی کرد در صورت موافقت شهرداری‌ها و دستور معاونت عمرانی در قالب تفاهم نامه‌ای امکان استفاده از خدمات مهندسان برق در سطح استان وجود خواهند داشت. 
  
لزوم ترویج مقررات ملی ساختمان در رسانه‌ها
 
علیرضا بهاری فر، از دیگر اعضای هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان، نیز در این جلسه اظهار کرد: مقررات ملی ساختمان باید در رسانه‌های استان ترویج یابد و آگاهی سازی لازم در این خصوص انجام شود. 
  
وی افزود: همچنین بهتر است برای آسیب شناسی وضعیت موجود در شهرها کمیته شهرسازی در زیر مجموعه شورای فنی استان به وجود آید.

بازدید:۹۹۹
منبع: ایسنا