بیگانگی بازار اجاره با قانون
طی چند روز گذشته شاهد ارائه بستههای حمایتی متنوع از سوی دولت برای ساماندهی بازار پرتنش اجاره بودیم. هرچند طبق گفته کارشناسان این بستههای حمایتی تنها از رنگ و لعاب مناسب برخوردار است و در عمل یا قابلیت اجرایی ندارد و یا اینکه چارهساز مشکل بازار اجاره و مستاجران نخواهد بود.
*سازه نیوز، مریم ملکی: گفتنی است با افزایش مجدد آمار مبتلایان به کرونا سکاندار وزارت راه و شهرسازی طرح جدیدی مبنی بر تمدید قرارداد اجاره با افزایش سقف اجاره بهای مصوب ارائه داد. هر چند برای این طرح به ظاهر مناسب تبصره هایی نیز قائل شده اند، اما این در حالی است که به طور حتم بسیاری از موجران نسبت به اجرای آن مقاومت خواهند داشت. همچنین باید یادآور شد که در شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه افزایش نرخ مصوب اجاره بها تعیین شده از سوی دولت نیز با جیب بسیاری از مستاجران همخوانی ندارد. بنابراین تمدید قرارداد اجاره در عمل شدنی نیست.
متاسفانه یکی از مهمترین آثار منفی اعمال قوانین به ظاهر سختگیرانه در بازار اجاره را میتوان راه اندازی بازار اجاره زیرزمینی عنوان کرد.بازار اجاره ای که تنها به مشکلات موجر و مستاجر دامن خواهد زد و در مقابل چاره این بازار پر هیاهو نخواهد بود.
یکی از موارد بستههای حمایتی دولت برای مستاجران را می توان ارائه تسهیلات ودیعه نام برد. تسهیلاتی که از سال گذشته ارائه آن سر زبان کارشناسان و مسئولان بود، اما در عمل تا به امروز از پرداخت آن خبری به گوش نرسید تا اینکه در این روزها کارشناسان از طرح قبلی دوباره پردهبرداری کردند و حال باید دید در شرایطی که هر روز بانکها مقروض تر می شوند، چگونه قرار است تسهیلات و دیعه به مستاجران پرداخت شود و آیا دوباره این طرح تنها بر روی کاغذ رخ نمایی خواهد کرد؟
در خاتمه باید یادآور شد که بازار اجاره را نمی توان با دستور و قانون کنترل و یا ساماندهی کرد، چرا که در این صورت راه اندازی بازار زیرزمینی اجاره تنها یکی از آثار منفی این دخالت مستقیم خواهد بود بلکه در مقابل انتظار می رفت دولتمردان برای حل مشکلات پیش روی بازار مسکن اقدامات مناسب دیگری را مانند ساماندهی مسکن ، کاهش هزینه های ساخت و مسائلی از این دست را به مرحله اجرا در بیاورند چراکه این بازار سالها است که تشنه طرحهای اجرایی می باشد.
بازدید:۵۵۹