کد خبر: ۵۶۲۸۶
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۰ - ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ 05 February 2025

چهارمین همایش ملی صنعت و تجاری‌سازی کشاورزی

 چهارمین همایش ملی صنعت و تجاری‌سازی کشاورزی، روز چهارشنبه 25 مهرماه 1403 با حضور جمعی از مسئولین، اساتید، دانشجویان و کارشناسان این حوزه در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان برگزار شد


.به گزارش سازه نیوز و به نقل از خوز نیوز :در این همایش، دکتر جمال فیاضی، رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان، پس از تشکر از حضور شرکت‌کنندگان، به اهمیت ارتباط و همکاری بین دانشگاه و صنعت اشاره کرد. در ادامه صاحب نظران این حوزه، به بیان برنامه‌ها و اقدامات خود در زمینه توسعه صنعت و کشاورزی پرداختند.

 

مهندس حمیدرضا فلاح، مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خوزستان، در سخنرانی خود اشاره کرد که 60 درصد از نیاز 600 هزار تن تولید ام دی اف در استان خوزستان به صورت محلی تأمین می‌شود. وی با بیان بودجه بالغ بر یک میلیارد دلاری صنعت ام دی اف، افزود: "ارتباط بین بخش دانشگاه و بخش صنعت بسیار اهمیت دارد و باید تقویت شود تا از خروج ارز در کشور جلوگیری کنیم. متأسفانه، اوضاع فعلی نشان‌دهنده تئوری‌گرایی و محض‌گرایی اکثر دانشگاه‌ها و عدم ارتباط آن‌ها با مباحث کاربردی است. بنابراین، لازم است این خلا موجود در صنعت توسط دانشگاهیان با نیروی فنی کارآمد و علمی پر شود. ما با کوشش بی‌وقفه، سعی داریم از اعتبارات دانش‌بنیان و فنی بیشترین بهره‌وری را برای اجرای طرح‌های پیشتاز حوزه کشاورزی کسب کنیم."

دکتر محمد نوشاد، دبیر علمی چهارمین همایش ملی صنعت و تجاری‌سازی کشاورزی، تأکید کرد که استفاده از فناوری‌های نوین و دانش‌بنیان در این صنعت، به ویژه در چشم‌انداز تحولات آینده، امری حیاتی محسوب می‌شود. او افزود: "در این همایش 137 مورد از 151 مقاله ارسال شده، پذیرفته شد که راهکارهایی برای حل مشکلات موجود در تخصص‌های مورد بررسی ارائه می‌دهند."

دکتر محمد راضی جلالی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان، پس از قدردانی از زحمات رئیس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان در پیوند علم و عمل در عرصه کشاورزی، با اشاره به رشد تعداد نهالستان‌ها و افزایش سطح کشت نسبت به سال گذشته گفت: "خوشبختانه تاکنون تعداد نهالستان‌های استان خوزستان به ۱۴۷ رسیده است و بیش از ۶۰ هزار هکتار قرارداد در زمینه زراعت منعقد شده است." وی تصریح کرد: استان خوزستان امروزه در مسیر توسعه و تحول قرار دارد و نمونه بارز این تغییرات، موفقیت‌های چشمگیر در حوزه صنعت چوب است. مجموعه‌هایی چون مانند نوین چوب خوزستان و سایر شرکت‌ها که به نوعی زیرمجموعه‌های نیشکر به حساب می‌آیند، به وضوح نشان‌دهنده ظرفیت‌های بی‌نظیر استان خوزستان هستند. این مجموعه‌ها اکنون به سمت تأمین مایحتاج خود در زمینه مواد اولیه حرکت کرده‌اند. ریاست سابق پارک علم و فناوری استان خوزستان به برنامه‌های مرتبط با صادرات محصولاتی نظیر سبزیجات و سیفیجات از استان خوزستان به کشورهای همسایه، به ویژه روسیه، اشاره نمود و تأکید کرد:"ایجاد پایانه صادراتی و بهبود حمل و نقل، می‌تواند کیفیت محصولات را ارتقا دهد و به توسعه گردشگری نیز کمک کند." او در پایان با توضیح لزوم همکاری بیشتر میان دانشگاه‌ها، صنایع و کشاورزی، خواستار حمایت و مشارکت فعالین فرهنگی و رسانه‌ای در این عرصه شد.


بازدید:۴۸۰